Morgengave

En morgengave gives den første morgen efter brylluppet. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengaver. Morgengaven var en forhåndsaftalt pengesum, som skulle sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun forblev barnløs, og derfor ikke havde juridisk ret til at arve sin mand. I dagens Danmark har morgengaver ikke denne betydning. Nu gives morgengaverne fordi brudeparret vil glæde hinanden med en ekstra overraskelse efter den store dag.

Klassiske morgengaver til bruden

Hvad I vil give hinanden, eller om I vil give hinanden en morgengave er jo helt op til jer. Der er ikke noget som er rigtigt og forkert i denne sammenhæng. Den mest traditionelle er dog, at gommen giver sin brud noget ekstra eksklusivt i morgengave. Noget som hun gerne vil have, men sjældent eller aldrig køber. Fx et smykke, et ur, en lækker taske eller et ophold fx kombineret med noget wellness.

rolex kæde ur

Giv ham en oplevelse i morgengave

For gommens vedkommende går trenden i retning af, at det er rigtig hot at give ham en oplevelse i morgengave. Fx en køretur i en vild lækker bil, Whiskey-, øl- eller vinsmagning, helikoptertur eller forskellige kurser indenfor sport, mad og vin. Eller du kan også give en oplevelse for 2 i form af et lækkert gourmet ophold på et spahotel. Så får du også glæde af gaven.

rød ferrari

Held og lykke med jagten på den perfekte morgengave ;o)