Gå til indhold


Bryllupskage - hvad skal den smage af


  • Please log in to reply
11 besvarelser i dette emne

#1 -Heidi Skou Kristensen-

-Heidi Skou Kristensen-
  • Tidligere medlem

Besvaret 26 February 2008 - 09:10

Hej Piger

Håber at få lidt hjælp.

Der er nu kun 2 måneder til mit bryllup og vi er igang med de sidste småting - bl.a. bryllupskagen.

Jeg var af den overbevisning at det uden tvivl skulle være af chokolade og der var slet ikke noget at snakke om. Nu har vi så fået 2 forskellige prøver fra 2 forskellige bagere og de er bare ikke ret gode. Den ene var med sådan noget ananas creme i for ikke at gøre den vammel og mest af alt smagte den af otello lagkage. Den anden var med Hindbær i og den var direkte vammel og for meget.

Så nu er vi ved at gå væk fra chokolade - men hvad skal der så være i istedet. Er der nogen som har nogle gode ideer til hvilken smag der skal være i en bryllupskage.

Tak for hjælpen
  • 0

 

 

Du er ikke logget ind på Bryllupsklar.dk - LOG IND eller OPRET NYT MEDLEM

Få GRATIS profil på Bryllupsklar.dk

få de 10 vigtigste råd omkring dit bryllup - her og nu!

få adgang til alle "must see" step-by-step bryllupsplanlægninger

få adgang til 5 super gode planlægningsværktøjer!

få info om alle de vilde brudekjole tilbud!



#2 marmari

marmari

    Stadig lykkeligt gift

  • Lykkelig gift
  • 2210 besvarelser
  • Lokation:Aalborg

Besvaret 26 February 2008 - 09:30

Vores bryllupskage skal være med hvide bunde og deri et fyld af appelsincreme med nougatkrokant og contreau, og så et tyndt lag af appelsin/abrikos kompot, for at give lidt syrlighed. Den får marcipanovertræk.

Vi smagte også en med jordbær creme med chokoladestykker i og et tyndt lag af rabarberkompot. Den syntes jeg var vildt god, men kæresten ville hellere ha den anden - og den var også god, så den blev det.

Man kan jo fylde hvad som helst i en bryllupskage, en god bager vil kunne råde jer, men som du selv har erfaret er det også vigtigt at man har SMAGT kagen, da man ellers risikerer at blive skuffet.
Hvis du søger ude på forsiden, under punktet bryllupskager, findes der links til flere sider fx kagekompagniet, arlington osv, hvor du kan finde oversigter over, hvad de foreslår der kan kommes i en kage. Der kan du måske finde inspiration.

Men det er også ved at være ved tiden nu, hvor du skal til at i gang - vi startede to måneder før, og fik at vide flere steder, at de allerede var booket på "vores dag" - og det er endda tidligt på sæsonen!

mvh Maria
  • 0
Vi fik vores drømmebryllup på under 5 måneder!Beretningen fra vores fantastiske bryllupsdagMin planlægningstråd

#3 -Pernille §:)-

-Pernille §:)-
  • Tidligere medlem

Besvaret 26 February 2008 - 09:38

Mit råd er også, at I smager jer frem og helst fra det sted, hvor I vil købe kagen. Chokolade kan sagtens være vammel men kan bestemt også laves, så det ikke er det. Hindbær kan jeg slet ikke forstå, hvordan bageren har fået gjort vammel.

Men det meste afhænger af den bager/konditor, der laver kagen, så frem med ske og tunge og prøv jer frem :cheerleader3:
  • 0

#4 CatieJ

CatieJ

    Hvis jeg sover mindre kan jeg bruge flere timer på bryllupsklar

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 260 besvarelser

Besvaret 26 February 2008 - 09:39

Hej Piger

Håber at få lidt hjælp.

Der er nu kun 2 måneder til mit bryllup og vi er igang med de sidste småting - bl.a. bryllupskagen.

Jeg var af den overbevisning at det uden tvivl skulle være af chokolade og der var slet ikke noget at snakke om. Nu har vi så fået 2 forskellige prøver fra 2 forskellige bagere og de er bare ikke ret gode. Den ene var med sådan noget ananas creme i for ikke at gøre den vammel og mest af alt smagte den af otello lagkage. Den anden var med Hindbær i og den var direkte vammel og for meget.

Så nu er vi ved at gå væk fra chokolade - men hvad skal der så være i istedet. Er der nogen som har nogle gode ideer til hvilken smag der skal være i en bryllupskage.

Tak for hjælpen




Hej Heidi

Vi var selv lidt i tvivl om hvad vi ville have af smag i vores bryllupskage, så jeg søgte rundt på nettet og faldt over et kagesite med en masse forskellig inspiration til fyldet, og det har gjort at vi på under 5 minutter mere eller mindre fandt ud af hvad vi ville have.

Derudover har vi meldt os til bryllupskagefyld smagning (altså, der hvor man tager til en bager/konditor og får smagt på flere forskellige slags fyld).. det ved jeg at flere jeg kender har gjort da de skulle giftes, og det hjalp dem rigtig meget. Og kan se at flere annoncører her på BK også tilbyder disse smagninger.. Så måske var det en ide?


Sætter lige den liste med inspiration til fyldet ind her, som jeg fandt på nettet. Mums det lyder godt! :


FORSLAG TIL INDHOLD:

Konfektkage m. revet Marcipan & Nougat Mousse & Amaretto Liquer

Chokoladekage m. Callebaut Chokolade & Orange Mousse & Frisk Appelsinsaft

Vaniliekage m. Blåbær & Skovbær Mousse

Chokoladekage m. Callebaut Chokolade & Hindbær Mousse

Kokoskage m. Ananas & Mango/Passion Mousse

Chokoladekage m. Callebaut & Passions Mousse

Citruskage m. Citron, Lime, Appelsin & Citrus Mousse & Orange Liquer

Nøddekage m. Hasselnød, Valnød, Mandel & Hvid Chokolade Mousse

Appelsinkage & Appelsin Mousse m. Chokostykker & Orange Liquer

Vaniliekage m. Callebaut Choko. stykker & Jordbær/Rabarber Mousse

Valnøddekage & Ferrero Rocher Mousse

-----------------


Håber det kan hjælpe dig lidt :cheerleader3:
  • 0
Endelig fandt askepot sin prins, og venter nu på det store eventyrs bryllup :DFølg vores bryllups planlægning her

#5 joro

joro

    SUPER AKTIVT ÆRES MEDLEM

  • Nyt medlem
  • 2093 besvarelser

Besvaret 26 February 2008 - 10:06

Jeg elsker chokolade :cheerleader3:

Så vores bryllupskage skal helt klart bestå af noget chokoladecreme, chokoladestykker.. og noget andet... Skal lige have tale med bageren/konditoren - så vi kan få nogle forskellige smagsprøver :cheerleader3:
  • 0

#6 kejzer

kejzer

    lykkelig gift

  • Medlem
  • 11666 besvarelser
  • Lokation:randers

Besvaret 26 February 2008 - 10:23

MMMMMMMM vores er bestilt med chokoladebunde, hvid chokolademousse, pærerstykker og calvados ( pærelikør) øøøøøj den er total snadder og slet slet ikke vammel!!
  • 0
Postet billedeMIN PLANLÆGNINGSTRÅD & MIN BRYLLUPSBERETNINGLYKKELIG NYGIFT OG NYFORELSKET

#7 -310508-

-310508-
  • Tidligere medlem

Besvaret 26 February 2008 - 10:53

Vores får almindelige lyse bunde. Fyldet bliver noget let mørk chokolademousse og tranebær mousse. Chokoladens sødme og den lidt syrlige smag af tranebær komplimenterer hianden godt. Det hele bliver overtrukket med sugarpaste :cheerleader3:
  • 0

#8 -sysserpigen-

-sysserpigen-
  • Tidligere medlem

Besvaret 26 February 2008 - 01:24

Vores bliver med hvid chokolade mousse og jordbær mousse - overtrukket med sugarpaste.

Jeg er ikke så god til kage, men den her er bare yummi yummi :cheerleader3:
  • 0

#9 Brud 2007

Brud 2007

    Hvem sagde bryllupstosset? Mig - naaarj!!!!! :)

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 225 besvarelser

Besvaret 26 February 2008 - 01:40

Hejsa :cheerleader3:

Vores kage bestod af tre slags fyld og så med nøddebunde imellem.Fyldet var chokolade mousse, passionsmousse og hindbærmousse og så overtrukket med en chokoladeganache.Mums den var god :cheerleader3: Glæder mig til april hvor vi skal smage den igen på vores et års bryllupsdag.

:cheerleader3: Christine
  • 0
Postet billede

#10 malle1207

malle1207

    Ny bruger

  • Nyt medlem
  • PipPip
  • 20 besvarelser
  • Lokation:Nordsjælland, pt. farum.. snart Ølstykke

Besvaret 26 February 2008 - 01:42

Hej, :cheerleader3:

Vi var på bryllupsmesse i søndags, hvor Kagekompagniet var repræsenteret...

Her smagte vi på en kokos kage med ananas og mango/passions mousse..

Den smagte bare super.. dejlig frisk.. ( bryder mig normalt ikke om kokos.. ) , men blev her vildt positiv overrasket.. Den var bare :) :carrot: :cheerleader3:

Vi stemmer helt klart for at bruge Kagekompaniet.. , her har de også nogle dage.. hvor man for 25 kr. pr. pers. kan komme og smage på forskellige kager..

Ellers har jeg også hørt godt om Kreativekager.dk, der overvejer vi også at tage ind også at tage ind forbi, og se hvad de kan tilbyde.

På messen , nævnte de fra kagekompaniet at de tager en standart pris på 55 kr pr kuvert/person..

Det kan jeg ikke rigtig finde ud af om jeg synes er dyrt eller billigt :cheerleader3: :cheerleader3:

Er der andre der kan fortælle mig det ????

:cheerleader3: :cheerleader3: Malene :cheerleader3: :cheerleader3:
  • 0
Postet billede

#11 malle1207

malle1207

    Ny bruger

  • Nyt medlem
  • PipPip
  • 20 besvarelser
  • Lokation:Nordsjælland, pt. farum.. snart Ølstykke

Besvaret 26 February 2008 - 02:00

Hej igen :cheerleader3: :cheerleader3:

Var lige inde på Kreativekager.dk, her kommer en liste med forslag til hvad der kan kommes i KAGEN


Kreative Kager anbefaler...
Her en liste over vore mest populære kagesammensætninger, som mange spørger efter.

Lys kage, mandelkage, chokoladekage, nøddebunde eller…. eller…med f.eks.
• Sarah Bernard creme
• Jordbærmousse og tyndt lag chokoladeganache
• Jordbærmousse med chokoladestykker
• Jordbær-lime mousse, evt med chokoladestykker
• Citronmousse m/u chokoladestykker
• Vanilliecreme og frisk frugt
• Vanilliecreme med amarettoabrikoser
• Rabarberkompot og chokolademousse
• Hindbærmousse, bunde evt smurt med chokoladeganache
• Rabarber-hindbærbærmousse / jordbær-rabarbermousse
• Passionscreme m/u chokoladestykker
• Orange og fersken/sukkersyltede mandariner
• Solbærgele og sarah bernhardtcreme
• Flødechokolademousse og jordbær/rabarberkompot
• Hvid chokolademousse med rabarber og/eller /hindbær/jordbær
• Hvid chokolademousse med orange
• Let moccacreme
• Orangeganache og sukkersyltet kumquats
• Passionscreme m/u chokoladestykker
• Nougatkrokant i karamelcreme
• Hvid chokoladecreme, pærerstykker og calvados
• Mailbucreme – i sæson evt med friske jordbær eller hindbær
• Orangetrøffel m/u chokoladestykker
• Kirsebærcreme m/u chokoladestykker
• Kastaniecreme
• Kaneltrøffel
• Svedskemarcipancreme med jamaicarom


Alle friske frugter og bær er efter sæson og kvalitet, - vi forebeholder os ret til at benytte frosne / hjemmesyltede bær, hvis ikke andet er tilgængeligt.
Vi gør opmærksom på, at såfremt der vælges flere slags creme i samme kage, tillægges kuvertprisen 5 kr. pr. kuvert. Det samme er tilfældet med etagekager, med flere slags kage i opbygningen.


• Lys kage, bagt med revne æbler og lagt sammen med kanelcreme
• Valnøddekage med moccacreme
• Gulerodskage med nødder, kokos og chokolade, med let kanelcreme/malibucreme
• Krydderkage med orangecreme
• Marcipanbunde med frugtmousse (jordbær/hindbær/rabarber/kirsebær) evt smurt med pistacie og chokolade
• Australsk Mudcake, rig chokoladekage dækket med mørk chokoladeganache
• Italiensk chokoladekage med en anelse kaffe, evt. lagt sammen med vanilliecreme og/eller jordbær
• Æble- eller pærertærte med bagt marcipancreme
• Kokostærte m citron og marengslåg
• Rabarber- og abrikostærte med marengslåg
• Banankage med chokoladestykker (kokos og nødder)
• Banankage med chokoladecreme
• Mandelkage med brændte figner (og karamelcreme)

Små lækkerier

• Kransekager, med eller uden chokoladebund Som visitkagestykker, hjerter eller bomber
• Orangebund med chokoladeganche, overtrukket med marcipan
• Klassiske petit four, mazarinbunde med hindbærpure
• Marengsreder med trøffel eller frisk frugt
• Små frugttærter, klassisk tærtebund eller kransekagebund
• Chokoladetrekant med orangeganache og sukkersyltet kumquat
• Minikager, efter eget ønske. Runde, trekantede eller firkantede
• Mandelhorn med ferskencreme, æblehorn med kanel
• Hjemmelavede flødeboller på marcipanbund, enten med klassik fyld eller hindbærskum,moccaskum, nougatskum eller..eller…
• Hjemmelavede chokolader med diverse fyld…
• Diverse muffins, afpyntet efter ønske
..........og hvad du ellers kunne ønske dig !

Håber det kan bruges..

Malene :cheerleader3:
  • 0
Postet billede

#12 lenec64

lenec64

    Ny bruger

  • Nyt medlem
  • PipPip
  • 21 besvarelser

Besvaret 28 February 2008 - 07:10

jeg laver også kager, og et sikker hit,som jeg har vundet flere 1 præmier på
er nøddebund stænket med cognac orange chokolade ganage, smurt op med smørcremeog overtrukket med sugarpasta og det er faktisk kun folk, der ikke kan lide chocolade, som ikke kan lide den, er der flere laver , laver
jeg bare en af etagerne med noget andet
  • 0




0 medlemmer læser dette emne

0 medlemmer, 0 gæster, 0 anonyme medlemmer