Morgengave

En morgengave gives den første morgen efter brylluppet. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengaver. Morgengaven var en pengesum, der var aftalt i forvejen af brudens og gommens familier. Morgengaven skulle sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun forblev barnløs, og derfor ikke havde juridisk ret til at arve sin mand.

Annonce ♥

I dagens Danmark har morgengaver ikke denne betydning. Nu gives morgengaverne fordi brudeparret vil glæde hinanden med en ekstra overraskelse efter den store dag.

Klassiske morgengaver til bruden

Hvad I vil give hinanden, eller om I vil give hinanden en morgengave er jo helt op til jer. Der er ikke noget som er rigtigt og forkert i denne sammenhæng. Den mest traditionelle er dog, at gommen giver sin brud noget ekstra eksklusivt i morgengave. Fx et smykke, et ur, en ring eller en lækker taske.

Ringe med sten

Smukke morgengave idéer fra BARTOLI Copenhagen

Louis Vuitton tasker med monogram

Eller hvad med sådan en blærerække af Louis Vuitton? Måske ikke dem alle sammen 😉

Moderne morgengave til bruden

Der er efterhånden rigtig mange, der er hoppet med på Applewatch bølgen. Det lille smarte ur er i sig selv en oplagt morgengave idé til hende.

Men måske har du allerede et apple watch, men så kunne du istedet spice det op med en lækker ny ur rem, der findes nemlig et hav af muligheder udfærdiget i forskellige materialer og designs. Hos evermart.dk kan du finde Apple watch ur remme i fx gummi, læder, stål, træ og nylon.

Så hvorfor ikke forkæle dig selv med nogle nye remme, det er nemt og hurtigt at skifte rem, så du kan let bytte looket på dit ur fra sport til hverdag til fest – find den rigtige Apple Watch rem til dig.

Eller hvad med et lækkert cover til Macbook’en? Hos Evermart har de et stort udvalg i lækre cover i mange materialer og farver.

brunt og sort læder cover til Macbook

Boudoirbilleder til gommen

Boudoirbilleder til gommen er meget populær som morgengave. Du kan få lavet en kalender med 12 fine billeder eller bare et enkelt smukt indrammet billede.

Boudoirbilleder kan laves i mange forskellige stilarter med mere eller mindre tøj, men det er helt sikkert en gave, som din kommende mand vil blive rigtig glad for.

Kvinde der ligger i undertøj på jord

Boudoirbillede taget af Charlotte Trippetti

Annonce ♥

Sensuel morgengave

Spiselig bodypaint der påføres med en fjer er en anderledes og meget intim morgengave, som kan gives til både brud og gom. En gave der helt sikkert vil holde gang i lidenskaben. Fåes hos gaveideer.dk i varianterne chokolade, karamel og jordbær.

bodypaint med fjer

Andre morgengaver til gommen

Skal det være klassisk, så er et ur eller et par manchetknapper meget brugt. Måske et flot armbånd i læder eller et par fede solbriller. Eller en indgraveret lommelærke.
Daniel Wellington ure

De klassiske Daniel Wellington ure kan købes hos urskiven.dk

Hvis din kommende mand er håndværker, så kunne du også give ham et stykke indgraveret værktøj.

Trenden også i retning af, at det er rigtig hot at give ham en oplevelse i morgengave. Fx en køretur i en fed bil, whiskey-, øl- eller vinsmagning, helikoptertur, faldskærmsudspring eller forskellige kurser indenfor sport, mad og vin. Eller måske fodboldrejser til Premier League eller Le Mans tur med gutterne – eller noget andet drengerøvsagtigt.

Du kunne også forære ham et medlemskab til den golfklub, som han længe har sukket over.

Hvis det skal være hygge for jer begge, så kunne du lave en kalender og hver måned har du planlagt et eller andet, som I skal lave sammen. Fx en picnic, en strøgtur, en brunch, en biograftur osv.

Held og lykke med jagten på den perfekte morgengave.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup