Morgengave

En morgengave gives den første morgen efter brylluppet. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengaver. Morgengaven var en pengesum, der var aftalt i forvejen af brudens og gommens familier. Morgengaven skulle sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun forblev barnløs, og derfor ikke havde juridisk ret til at arve sin mand.

I dagens Danmark har morgengaver ikke denne betydning. Nu gives morgengaverne fordi brudeparret vil glæde hinanden med en ekstra overraskelse efter den store dag.

Klassiske morgengaver til bruden

Hvad I vil give hinanden, eller om I vil give hinanden en morgengave er jo helt op til jer. Der er ikke noget som er rigtigt og forkert i denne sammenhæng. Den mest traditionelle er dog, at gommen giver sin brud noget ekstra eksklusivt i morgengave. Fx et smykke, et ur, en ring eller en lækker taske.

Ringe med sten

Smukke morgengave idéer fra BARTOLI Copenhagen

Louis Vuitton tasker med monogram

Eller hvad med sådan en blærerække af Louis Vuitton? Måske ikke dem alle sammen 😉

Boudoirbilleder til gommen

Boudoirbilleder til gommen er meget populær som morgengave. Du kan få lavet en kalender med 12 fine billeder eller bare et enkelt smukt indrammet billede.

Boudoirbilleder kan laves i mange forskellige stilarter med mere eller mindre tøj, men det er helt sikkert en gave, som din kommende mand vil blive rigtig glad for.

Kvinde der ligger i undertøj på jord

Boudoirbillede taget af Charlotte Trippetti

Annonce ♥

Sensuel morgengave

Spiselig bodypaint der påføres med en fjer er en anderledes og meget intim morgengave, som kan gives til både brud og gom. En gave der helt sikkert vil holde gang i lidenskaben. Fåes hos gaveideer.dk i varianterne chokolade, karamel og jordbær.

bodypaint med fjer

Andre morgengaver til gommen

Skal det være klassisk, så er et ur eller et par manchetknapper meget brugt. Måske et flot armbånd i læder eller et par fede solbriller. Eller en indgraveret lommelærke.
Daniel Wellington ure

De klassiske Daniel Wellington ure kan købes hos urskiven.dk

Hvis din kommende mand er håndværker, så kunne du også give ham et stykke indgraveret værktøj.

Trenden også i retning af, at det er rigtig hot at give ham en oplevelse i morgengave. Fx en køretur i en fed bil, whiskey-, øl- eller vinsmagning, helikoptertur, faldskærmsudspring eller forskellige kurser indenfor sport, mad og vin. Eller måske fodboldrejser til Premier League eller Le Mans tur med gutterne – eller noget andet drengerøvsagtigt.

Du kunne også forære ham et medlemskab til den golfklub, som han længe har sukket over.

Hvis det skal være hygge for jer begge, så kunne du lave en kalender og hver måned har du planlagt et eller andet, som I skal lave sammen. Fx en picnic, en strøgtur, en brunch, en biograftur osv.

Held og lykke med jagten på den perfekte morgengave.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup