Brudepigens opgaver til bryllup

annoncørbetalt-indhold-bryllupsklar

Det er en ære at få tildelt rollen som brudepige, men der er mange opgaver man samtidig står til ansvar for i forbindelse med brylluppet. Hvad hører egentlig med til jobbet som brudepige? Det får du svar på her og gode råd til hvordan du mestrer opgaven, så bruden får den bedste dag, som muligt.

Eksempler på en brudepiges opgaver

Herunder får du nogle forslag til, hvad du kan hjælpe bruden med. Det kan både være før brylluppet, under brylluppet og efter brylluppet. Din veninde vil helt sikkert tage imod din hjælp med kyshånd så læs med her og bliv klædt godt på til rollen som brudepige.

Annonce ♥

Planlægning af polterabend

Til de fleste bryllupper hører der selvfølgelig en polterabend til for at fejre at bruden. Medmindre at din veninde specifikt har frabedt sig en polterabend, så kunne det være en opgave for dig.

Det kan være en uoverskuelig ting at planlægge en hel dag, som skal være sjov for alle, men en god start er at samle et lille polterabend-team med alle de tætteste kvinder på bruden og beslut så, hvad bruden vil kunne lide og særligt ikke kunne lide. Lav en tidsplan så I ved, hvor mange aktiviteter, der er tid til.

Sørg for at få sendt datoen ud til alle dem, som skal inviteres. Sørg også for at få opkrævet betaling fra deltagerne, så I ved med sikkerhed, hvor mange penge der er at gøre godt med. Husk at bruden selvfølgelig ikke skal have pungen op af lommen denne dag.

Eventuelle indkøbs af mad, drikkevarer og snacks skal I også sørge for. Hvis I mener, at bruden skal klædes ud med fx tiara, slør, et ”bride-to-be” slør eller en halskæde med shotglas, så skal dette også i hus.

Men husk at det handler om at gøre dagen så god for den kommende brud som muligt. Aktiviteterne skal passe til hendes personlighed og interesser. Det skal være en dag hun husker, som en super sjov dag. Men sørg også for at der er aktiviteter for hele selskabet, så det ikke kun er bruden, som skal være aktiv. Ellers bliver det for kedeligt for det øvrige selskab.

Forslag til aktiviteter kunne være champagnesmagning, poledance, mystery room, spa, bumberball eller musikvideo indspilning.

Annonce ♥

Støtte under bryllupsplanlægningen

Det mest oplagte vil være, at bruden spørger om du vil med ud og kigge på brudekjoler. Yeeeahh. Tag med hende ud i brudekjolebutikkerne og vær en god support til hende, når det svære valg skal træffes.

Du bliver måske også inviteret til at deltage i bryllupskagesmagningen, hvis parret vil have en tredje mening om kagens smag og indhold.

Og så den nok største opgave. Vær deltagende og lyttende og spørg ind til hvordan det går med planlægningen. Hvis vi skal være helt ærlige, så er der mange mænd, der ifølge deres kommende hustruer ikke deltager specielt meget i planlægningen. Her kan du komme i spil i stedet for som sparring til bruden.

Opgaver på selve bryllupsdagen

Tag med bruden til frisøren på dagen, så I kan få sat hår sammen. Det vil være hyggeligt for hende at have en at snakke med, så hun ikke sidder og bliver for nervøs alene.

Hjælp bruden med at komme i kjolen, arranger slæb og slør lige inden vielsen, så alt sidder som det skal.

Hav en førstehjælpstaske klar, med alt det nødvendige. Inklusiv en skønhedsførstehjælpstaske med hårnåle, hårspray, concealer, pudder, læbestift, nål og tråd, servietter, ekstra øreringe og clips øreringe, hvis de andre falder af, parfume og så videre.

Det er desuden også din opgave at holde brudens buket blomster, imens parret udveksler ringe.

Annonce ♥

Holde tale

Som brudepige er det oplagt, at du holder en tale for brudeparret. Det er dog ikke noget krav. Først skal du finde ud af om det skal være en følelsesladet eller en sjov tale, eller måske en blanding. Med den sjove tale, kan du skabe en god stemning. Det kræver dog at talen er sjov for de øvrige gæster og ikke kun er sjov for bruden og dig.

Vælger du derimod at lave en tale, der er følelsesladet, så er det en god idé lige at øve talen foran et mindre publikum først, da det kan blive ret sentimentalt, og derved kan du øve dig på at holde nogle af tårerne tilbage.

Til at starte med er det en god idé at præsentere sig selv. Fortæl kort hvem du er og hvordan du kender brudeparret. Læg ud med en sjov historie om din veninde, der lige sætter stemningen.

Del derefter en særlig historie. Noget der har haft betydning for jeres forhold og hvordan du blev sikker på at brudeparret var helt rigtige for hinanden, så du også får inddraget gommen.

Slut af med en fælleskål. Ønsk brudeparret et hjerteligt tillykke og ønsk dem nogle lykkelige år fremover.
På den måde kan det kun blive en succesfuld tale, som alle bliver i godt humør af, og som forhåbentlig har været virket som en lille tåretriller.

Finde på en god gave

En særlig gave kunne være en personlig gave til brudeparret, en lækker oplevelse for dem eller måske sammen med dig.

Men hvis du er helt blank omkring hvad du skal give dem, så kunne nogle sikre idéer være køkkenredskaber, fine tallerkner, glas, vaser eller den bedste robotstøvsuger du kan finde. Du kan også købe nogle fine ting til stuen og måske vedlægge nogle fine indretningsideer til stuen.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup