Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser – en god idé før brylluppet?

Bryllupsdagen er for mange kvinder et absolut højdepunkt i deres liv, som de har set frem til med stor glæde og spænding. Forberedelserne til et bryllup er mange – og måske vigtigst af alt er brudens udseende på den store dag. Kjolen skal være smuk og unik, håret skal sidde flot, og neglene skal være lavet.

Annonce ♥

Sidst, men ikke mindst, så vil mange brude gerne have glatte, hårløse ben, der ser pæne ud under kjolen og er lækre og bløde at røre ved på bryllupsnatten. En oplagt måde at fjerne uønsket kropsbehåring på er hårfjerning med laser, men hvad skal man som kommende brud overveje, før man booker en laserbehandling?

Fakta om hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser er et effektivt alternativ til andre hårfjerningsmetoder såsom barbering, epilering og voksning. Behandlingen har været udbudt i Danmark siden midten af 1990’erne, hvor privathospitalet AK Nygart var blandt de første til at tilbyde hårfjerning med laser med IPL – Intens Puls Light.

Hårfjerning med IPL går helt basalt ud på, at lys omdannes til varme i en laserstråle, der føres hen over området med den uønskede behåring. Laseren opvarmer kortvarigt hårsækkene til 70°C, hvilket destruerer hårsækkene for altid. Som med alle former for skønhedsbehandlinger er der fordele og ulemper ved laserbehandling, som man som kommende brud bør tage med i sine overvejelser, før man kaster sig ud i hårfjerning med laser før brylluppet.

Fordele ved hårfjerning med laser

Der er rigtig mange fordele ved hårfjerning med laser. Det vigtigste er selvfølgelig, at behandlingen fjerner alle eksisterende hår permanent. Det betyder, at du slipper for gentagende barberinger, voksninger eller epileringer med alt hvad det indebærer af indgroede hår, skægpest, smerte og bøvl.

Hårfjerning med laser er også en kemifri løsning på uønskede hår i modsætning til fx hårfjerningscremer, der kan indeholde mange skrappe kemikalier. En anden stor fordel ved laserbehandling er, at det i modsætning til fx voksning er nærmest smertefrit. Eventuelle bivirkninger begrænser sig til lidt rødme eller kortvarig ømhed på det be-handlede område.

Slutteligt egner laserbehandling sig til hårfjerning på alle områder af kroppen – også til intim hårfjerning, som mange brude kan være interesserede i i forbindelse med bryllupsnatten.

brud med glatte ben

Ulemper ved hårfjerning med laser

Over for de mange fordele er der også enkelte ulemper ved hårfjerning med laser. Behandlingen virker fx allerbedst på lys hud med mørke hår. Det kan betyde, at nogle kvinder skal have flere laserbehandlinger for at opnå det bedste resultat.

I det hele taget er hårfjerning med laser en reduktion af eksisterende, aktive hår. Det vil sige, at hår, der ligger i dvale i underhuden, godt kan bryde frem flere år efter en laserbehandling i forbindelse med hormonelle forandringer såsom graviditet eller overgangsalder.

En anden ulempe – og den man som kommende brud nok skal være mest opmærksom på – er, at du ikke må få sol på de hudområder, der skal behandles i 4 uger inden og 2 uger efter laserbehandlingen. Det skal med i overvejelserne, hvis du gerne vil solbade dig til en flot glød på bryllupsdagen

Du kan roligt booke en tid

Summa summarum: Fordelene ved hårfjerning med laser overgår ulemperne, og laserbehandling kan være en rigtig god løsning, hvis du ønsker et glat, hårfrit look på bryllupsdagen. Dog skal du sørge for at være ude i god tid og have planlagt din laserbehandling, så den ikke kommer i karambolage med ønsket om at opnå en lækker glød via solbadning op til brylluppet.

Det kan gøres meget nemt ved at få hårfjerning med laser ca. 8 uger før brylluppet, så der er tid til både de 4 påkrævede uger uden sol før behandlingen, de 2 påkrævede solfrie uger efter behandlingen og så 2 uger, hvor du kan arbejde på at opnå en flot tan.

Hvis du er interesseret i at høre mere om hårfjerning med laser og booke en konsultation med en hud- og hårspecialist, så kontakt AK Nygart Privathospital på tlf. 70 27 57 57 eller besøg www.nygart.dk.

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup