5 gode råd til tykkere hår

På din bryllupsdag er det vigtigt, at du føler dig smuk og godt tilpas, og en vigtig del af dit endelige brudelook er din frisure. Uanset om du skal have en helt stram frisure, en løs boheme-knold eller hængende hår, er et tykt og sundt hår prikken over i’et.

Et tykt hår er både nemmere at få til at fylde, hvis det skal hænge samt at arbejde med, hvis det skal sættes op. Her har vi samlet vores 5 bedste råd til, hvordan du får tykt og sundt hår inden brylluppet

Annonce ♥

Vask kun hår hver tredje dag

Du har måske hørt det før, men så få hårvaske som muligt ER bare alfa og omega, hvis du drømmer om en sund, tyk og glansfuld hårpragt. For hyppig hårvask kan medføre en tør og irriteret hovedbund samt slid af håret, og så forstyrrer hårvasken desuden hårets naturlige fugtbalance.

Mange føler, at håret bliver fedtet, hvis de ikke vasker det hver dag, men vænner du dit hår til kun at blive vasket 2-3 gange om ugen, undgår du at vaske hovedbundens naturlige olielag af, og så producerer hovedbunden automatisk mindre fedt.

Undgå glattejern og krøllejern

Glattejern, krøllejern og føntørrere er nogle af de værste syndere til slidt og trist hår. De høje temperaturer ødelægger hårets protein og beskyttende lag, som medfører at hårets fugtbalance ødelægges.

Der er desuden risiko for, at de tynde hårstrå knækker ved brug af især glattejern og krøllejern, hvilket giver de mange trælse, strittende, korte hår. Kan du ikke undvære varmeredskaber, når du styler dit hår, så sørg for at benytte varmebeskyttende produkter i håret før styling.

kvinde-med-skadet-hår

Vil du ha sådan en høstak på din bryllupsdag??

Brug kosttilskud

En af de bedste ting du kan gøre i jagten på tykt og glansfuldt hår, er at sørge for, at du får de rette vitaminer. Virker det for uoverskueligt at holde slavisk styr på dit vitaminindtag gennem kosten, kan du supplere din varierede kost med et kosttilskud til håret.

Zink, Biotin og Silica er nogle af de vigtigste vitaminer, når det kommer til sundt hår. Biotin fremmer hårets væksthastighed, zink hjælper på glansen og Silica virker plejende på både hår, hud og negle. Flere steder kan du også købe et kombineret kosttilskud, der indeholder alle de gode vitaminer til sundt og tykt hår.

Vælg de rette hårprodukter

Et sundt og tykt hår kræver ikke mange hårprodukter, men du kan øge processen ved at bruge produkter af god kvalitet. For mange hårprodukter kan skade hårets naturlige vækst, så hold dig til en god shampoo og balsam samt en hårkur af naturlige produkter.

Gå efter en næringsfuld shampoo og balsam, der trænger dybt ind i håret og plejer med masser af fugt. Sørg for et par gange om ugen at fugte hårspidserne med en god hårolie eller almindelig kokosolie eller arganolie – lad eventuelt olien sidde i natten over.

dr-organic-vitamin-e-shampoo

Vitamin E shampoo fra Dr. Organic er et godt bud på en velplejende shampoo.

Køb en god hårbørste

En god hårbørste og den rette måde at bruge den på spiller en større rolle for tykt hår, end du måske lige tror. Køb derfor en hårbørste, der er formet i en let bue, så den følger hovedbunden, og sørg for, at den ikke er for stiv.

Forsøg at børste dit hår så lidt som muligt og tag dig god tid, så du ikke kommer til at hive unødige hår ud.

Ved at følge disse 5 simple tips sørger du for, at dit hår har de bedste forhold til at vokse sig sundt, tykt og stærkt før dit bryllup. Følg altid anvisningerne på pakken, hvis du benytter dig af kosttilskud, eller spørg apoteket eller en helsekostbutik om råd til gode kosttilskud.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup