Brudekjole materialer

Artiklen er skrevet af vores samarbejdspartner Louise Enemark, indehaver af Love Lou.

Som kommende brud bevæger du dig ind i en helt ny sfære af viden, inspiration og oplevelser. Brudekjolen er noget af det første, den kommende brud kaster sine tanker på, hvad enten hun har drømt om den hele livet eller egentlig ikke er så glad for at gå i kjole.

For der vil være et fokus på kjolen på bryllupsdagen, der er uundgåeligt, og alle vil gerne være sit smukkeste jeg på selve dagen.

Annonce ♥

I dag er vi jo så heldige, at man kan søge stor brudekjole inspiration på nettet og de sociale medier. Men der kan være stor forskel på det, du ser på billeder og den virkelige følelse af kjolen, når du får den på.

Hvilket materiale kjolerne er lavet af kan nemlig have stor betydning for look og den stil, som du ønsker. Fx kan en kjole falde mere tungt og stift, end du regnede med.

Hvad er god kvalitet

Materialerne som brudekjolerne er lavet af, kan være vidt forskellige. Stift, blødt, skinnende eller tykt. Kvaliteten er afgørende for, hvordan kjolen er at have på, og hvordan kjolen tager sig ud i forhold til sit design.

Føles det rart og behageligt, eller føles det stift og unaturligt? Det der gør det særligt krævende med brudekjoler er, at stoffet er hvidt og mere gennemsigtigt. Derfor bliver en brudekjole også nemt ret dyr, fordi der ligger så meget forarbejdning i den i forhold til normale kjoler.

Silke er det absolut dyreste materiale, men derfor behøver det ikke være det eneste, der duer. Silke er lækkert og blødt, men det er også ret sart, og det kan fx også krølle en del, hvis det ikke bearbejdes ordentligt.

I dag er der så god udvikling i materialer, at kunstkvaliteterne har rigtig mange gode egenskaber, og det kan være svært at se forskel.

Det kan være en fordel med en kvalitet i kunst, hvis du ønsker en stramtsiddende kjole, idet kunstkvaliteter har mere tæthed og tyngde med stretch, så kjolen bedre kan sidde stramt uden at være afslørende og gennemsigtig.

Annonce ♥

Mini materiale guide

En brudekjole kan være lavet af mange forskellige materialer, og du får her en lille guide. Når vi snakker om stofmaterialer, så er der to forskellige ting, du skal skelne mellem, og det er stoffets kvalitet og stoffets vævning.

Kvaliteten tilkendegiver hvorvidt det er silke, polyester, nylon, viscose, acetat, elasthan m.m.

Vævningen af materialets tråde er dét, der giver stoffet navn: Satin, organza, crepe, chiffon, taft m.m. Jo strammere vævningen er, jo mere fast og stift bliver materialet. Stift materiale bruges, når man gerne vil have volume på kjolen. Her bruges ofte tyl, taft, organza og thaisilke.

Organza og chiffon er lette og gennemsigtige materialer. Organza er stift og chiffon er blødt.

brudekjole med chiffon cape

Ovenfor: Chiffon cape – blødt, let og gennemsigtigt

brudekjole-organza-ærmer

Ovenfor: Brudekjole med ærmer i organza – stift, gennemsigtigt og tyndt

Duchesse og satin har skinnende og glatte overflader. Duchesse er tykt og mere fast. Satin er blødere og lettere.

brudekjole i satin

Ovenfor: Brudekjole i satin med shine og blødt fald

Annonce ♥

Crepe er et blødt materiale med mat og grovere overflade. Kan både være let og tungt.

brudekjole i crepe

Ovenfor: Brudekjole i crepe – mat, tungt, blødt og delvis gennemsigtigt fordi det er en tynd vævning

brudekjole i crepe-stretch

Ovenfor: Brudekjole i crepe stretch – mat og blødt med stretcheffekt

Taft og dupion er lette men faste og stive materialer.

Tak til kjoledesigner Louise Enemark fra Love Lou som har skrevet denne guide til brudekjole materialer. Alle billeder i artiklen er brudekjoler, som er designet og syet af Louise Enemark. Billederne må ikke gengives uden Louise’s tilladelse.

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup