Brudekjole trend 2009

Artiklen er skrevet med hjælp fra vores samarbejdspartner Jesper Høvring.

Vi har bedt den anerkendte dressmaker Jesper Høvring give os sit bud på brudekjole moden for 2009. Læs artiklen og bliv inspireret af de fantastiske billeder. Rigtig god fornøjelse.

Mere couture og meget mere Hollywood

Kjoler inspireret af græske gudinder i florlette stoffer, og draperinger der leder tankerne mod Cleopatra og hendes entourage. Kjoler i chiffoner og georgetter med tynde blanke silker under, og pyntet med de smukkeste håndbroderede bånd med sølv, perler og krystaller.

Annonce ♥

Klassisk Couture elegance

Kjolerne er meget overdådige og ekstravagante. Der bliver lagt mange timer i disse kjoler som er ren ” Couture elegance”. Der bliver brugt stof i hundrede af metervis for at skabe disse fantastiske rober.

Store nederdele med buketter af roser syet af den fineste silkeorganza, og svane-lignende skørter med metervis af håndplisseret tyl i små baner. Masser af draperinger lavet i hånden henover korsetoverdele der fremhæver kroppen, og ud i store skørter, hvor ikke to kjoler er ens.

Her kommer Mae West citatet: “Too much of a good thing ……… can be wonderfull” virkelig til sin ret! Det er kjoler der er som taget ud fra oscaruddelingens røde løber.

brudekjole roseunderdel brudekjole svanelignende skørt brudekjole draperet overdel

Old school Hollywood diva

En anden tendens er den klassiske Hollywood-diva. Kjoler inspireret af stjerner som Mae West og Rita Haywood syet i de lækreste blanke og bløde silker, der smyger sig om kroppen. Taljen er flyttet op igen og sidder i den naturlige høje talje.

Kjolerne bliver ofte syet med korset for at få de rette kurver og gerne med et bælte eller bløde sløjfer til at fremhæve den lille talje. Farven er mere hvid, end de creme-farver der har været meget fremme de sidste par år.

Der kommer også flere asymmetriske kjoler, gerne med kun én skulder og evt. slids over det ene ben. Det er kjolen til dem, der gerne vil være mere diva end brud.

Farver

Igen i år er der farve detaljer på kjolerne. Det er som oftest en detalje såsom bånd eller bælte i taljen, perler eller krystaller eller nogen gange knapperne, der lukker kjolen i ryggen. De sidste par år har det meget været sort der er blevet brugt, og den er også med igen i år, men også nye farver er med.

Mørk kardinal lilla og en dyb dyb mørk grøn er også flot. Det er flot, når en klassisk kjole brydes af en lille detalje, som gerne må gå igen i et par farvede silke sko eller om båndet på buketten.

brudekjole farvet bånd brudekjole diva look brudekjole stor udringning

Artiklen blev præsenteret i samarbejde med dressmaker Jesper Høvring.

Læs også Brudekjole trend 2010Brudekjole trend 2011Brudekjole trend 2012Brudekjole trend 2013

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup