Mond of Copenhagen 2017

Mond of Copenhagen er eksperter i herretøj, de klæder mænd på til både hverdag og de store fester. Tøjet skræddersyes efter kundens mål og detaljeønsker. Vi har bedt Martin Birch Jacobsen, indehaver af Mond of Copenhagen, fortælle os hvad som gælder, når vi snakker herremode anno 2017.

Tøjet skal matche årstiden

Du skal i højere grad til at klæde dig efter årstiden. Et sommerbryllup inviterer til lysere farver i fx blå og grå nuancer. Årsagen er, at vi typisk får lidt mere kulør i huden i de varme måneder, og derfor kan du også bedre tillade dig at tage lyse farver på, som kan give lidt kontrast til hele looket.

blåt jakkesæt

Annonce ♥

Om vinteren er det de jordlige farver som fx brun, bordeaux, flaskegrøn og så selvfølgelig mørkeblå, der præger billedet. De passer til årstiden, og hvis du samtidig vælger et jakkesæt med lidt tekstur og lidt tyngde, så hjælper det også med at holde dig varm i de koldere måneder.

brunt jakkesæt

Jakkesæt eller smoking?

Spørgsmålet om hvorvidt du skal have jakkesæt eller smoking på til dit bryllup, afhænger i høj grad af formaliteten og lokationen for jeres fest.

Jakkesættet vil ofte være det mest sikre og samtidig det mest populære valg fordi jakkesættet kan gå i alle sammenhænge, er nemt at bruge efterfølgende og kan findes i alle afskygninger, snit og farver.

lysegråt jakkesæt

Smokingen er til dem, der vil have lidt ekstra. Skal festen holdes på en herregård eller et gods vil det være oplagt at vælge en smoking, og samtidig vil formaliteten i smokingen stemme godt overens med stedets rammer og traditioner.

bordeaux farvet smoking jakke og sorte smoking bukser

Smokingen bruges primært om aftenen, det er gammel skik, at den ikke anvendes før kl. 18 altså til selve festen. Derfor vælger mange brudgomme en kombination, hvor de har jakkesæt på til vielsen, og smoking på til den efterfølgende fest.

Annonce ♥

Figursyet silhuet

Det vil fortsat være den smalle, figursyede silhuet som præger bryllupsmoden i 2017. Men du skal altid klæde dig efter din kropsbygning. Det viser, at du ikke blot er et produkt af modebilledet, men klæder sig, så det flatterer dig selv. Selv det dyreste jakkesæt ser billigt ud, hvis det ikke passer til din figur.

mørkeblåt jakkesæt

Bredere revers og slips

Nogle nye stilmæssige tendenser vi ser, er især det brede revers.

Vi har igennem de sidste mange år set et revers, som er blevet smallere og smallere, men nu bevæger vi os igen mod de lidt bredere af slagsen. Slipsene vokser ligeledes en smule i bredden for at matche reverset. Kombineret med en lidt smal knude, giver det et virkelig skarpt og moderne udtryk.

Påsyede lommer

Påsyede lommer er en anden tendens, som virkelig slår igennem. Det afhænger selvfølgelig af formaliteten i jeres fest, da påsyede lommer er en mere ”casual” og afslappet detalje. Men den gør det nemt at bruge jakken til et par jeans efterfølgende, så det økonomiske aspekt skinner nok igennem på denne trend.

Materialer

Til sommerbrylluppet giver det rigtig god mening at iklæde dig lette metervarer. Gå fx efter uld, bomuld, silke eller hør eller gerne et mix af flere stoffer.

Nu tænker du måske uld, hvad har det med sommer at gøre? Men alle jakkesæt af god kvalitet indeholder uld. Kendetegnet på et sommer jakkesæt er, at det er spundet let med løse vævninger, som tillader mere luftgennemstrømning, så din krop bedre kan ånde.

sort habitjakke og hvide bukser

Om vinteren ser vi børstet uld (flannel), tweed i alle afskygninger og generelt jakkesæt, der er lavet i en kraftigere vævning i de lidt mørkere farvekombinationer. Typisk er der tale om materialer som uld, cashmere og silke. Samtidig er det den let børstede overflade, som kan give lidt ekstra volumen og dermed mere varme i jakkesættet.

Du kan læse mere om Mond of Copenhagen på mond.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup