Bartendere og cocktailcatering til bryllupsfesten

Artiklen er skrevet af vores samarbejdspartner BartenderBar.dk

Hvad er cocktail-catering, og hvordan fungerer det med bartendere til bryllupsfesten? Vi, BartenderBar.dk, vil gerne introducere dig for det mobile cocktail bar koncept. Kort fortalt indebærer begrebet cocktail-catering, at du lejer en fysisk cocktail bar med dertilhørende bartendere, som medbringer spiritus, ingredienser og alt andet som du skal bruge.

Vi giver dig herunder et par nyttige informationer om dét at leje bartendere og cocktail bar til bryllupsfesten.

Annonce ♥

Fri bar i cocktails

Når bryllupsmiddagen så småt har nået sin afslutning, skal du overveje, hvordan du gerne vil føre dine gæster videre på ruten. Middagen fylder en stor del af dagen, og bringer naturligvis mange mindeværdige og rørende øjeblikke. Efter at have siddet ved bordene i mange timer, mener vi, at der er behov for et gearskifte.

Her komplimenterer bartendere med cocktails den dynamiske og festorienterede del af bryllupsfesten perfekt. Udover de velsmagende og visuelt flotte cocktails, er der også en yderligere række fordele i at leje professionelle bartendere i en cocktail-catering løsning.

Det praktisk anliggende i at få lavet cocktails til festen, kan være mere udfordrende end som så. Det er nemlig ikke blot at møde op på dagen og hælde et par forskellige flasker ned i glas, og dertil pynte med frugt.

Når du benytter dig af en virksomhed der beskæftiger sig med cocktail-catering, skal/burde du nemlig forvente, at alt er på plads. Den mobile cocktail bar medbringes i bar-moduler og sættes op i lokalet. Derudover medbringes spiritus/alkohol, bartender udstyr, forskellige former for is, garniture og et cocktailkort, hvorpå du kan se cocktail udvalget. Du skal vitterligt ikke tænke på andet end at nyde festen og slukke tørsten i farverige cocktails.

mobil cocktail bar

Så er baren sat op og venter på at åbne

Hvad er en god cocktail sammensætning?

Selve cocktail sammensætningen plejer typisk at tilpasses efter ens egne favoritter. De fleste cocktail-cateringvirksomheder plejer at tilbyde et sted mellem 4-8 cocktails i en fri bar løsning. Nogle virksomheder tilbyder et fast cocktailkort, hvor udvalget er enten begrænset eller fastlagt forinden. Vi mener personligt, at der skal være plads til vælge frit fra alle hylder, så du og dine gæster får det, som I helst vil have.

Hvad er så en god cocktail sammensætning? Vi forsøger at give dig et par gode tips herunder.

Inden I sammen beslutter jer for, hvilke cocktails der skal med i puljen, er det klogt at gøre jer en række overvejelser. Det kunne blandt andet være: Skal det udelukkende være jeres yndlingscocktails, der skal repræsentere udvalget? Hvordan er smagsbalancen mellem det søde, bitre og fyldige? Hvordan er fordelingen mellem gin, vodka og rom blandt jeres udvalgte cocktails? Er der farvevariation mellem de udvalgte, eller ligner de meget hinanden?

Annonce ♥

Som du nok kan regne ud, så vil vi til hver en tid anbefale variation og balance mellem de forskellige komponenter i jeres cocktail udvalg. Eksempelvis mener vi at både gin, rom og vodka skal være repræsenteret på kortet. At I både har cocktails i den søde, bitre og fyldige ende.

Og naturligvis at der er farvevariation mellem de udvalgte cocktails. Det giver nemlig bare en bedre helhedsoplevelse på dagen, når de forskellige cocktails står på bardisken og skinner i forskellige farver.

farvestrålende drinks

Flotte og farverige drinks vil imponere jeres bryllupsgæster

Hvad kan du forvente på bryllupsdagen?

Bartenderne ankommer cirka 1 time inden det aftalte starttidspunkt og medbringer barmoduler, glas, is tønder og kasser med spiritus som placeres strategisk klogt i lokalet. En god grundregel er at få placeret baren relativt tæt på dansegulvet og gerne op mod et hjørne, så bartenderne har ryggen fri, og så der er plads til at opmagasinere spiritus og diverse varer bag disken.

Når baren er sat op, påbegynder bartenderne præpareringen af garniture, får sat cocktail kortet op i baren og laver den første ladning cocktails. Rent konceptuelt fungerer en fri-bar løsning perfekt til bryllupsfesten. Dine gæster kan nemt gå i baren, se drinks udvalget på cocktail kortet og bestille en cocktail.

De fleste cocktail-cateringvirksomheder bruger ægte cocktailglas til festen. Vores holdning er, at det giver den klart bedste oplevelse og er den eneste rigtige måde at gøre det på. Især hvis den specifikke cocktail matches af den rette type af cocktailglas. Der er nemlig ikke meget ved at få serveret en Strawberry Daiquiri i et Low Ball glas.

mobil bar til bryllup

Lad gæstere vælge mellem et lækkert udvalg af drinks og cocktails

Annonce ♥

Hvad kan du forvente af bartenderne?

Hos de fleste cocktail-cateringvirksomheder kan du forvente, at der står nogle dygtige og erfarne bartendere bag disken. Bartenderne skal først og fremmest besidde de håndværksmæssige kvaliteter men også have overskud til at tale med jeres gæster undervejs samt arbejde i et højt men glidende tempo.

Hvis du forventer, at bartenderne kaster og jonglere med glas og flasker undervejs, skal du med stor sandsynlighed lave en særbestilling, da det ikke er hverdagskost. De såkaldte flair-bartendere hænger ikke på træerne, og du skal derfor regne med at prisen er højere, hvis du foretrækker lidt ekstra lir til jeres bryllupsfest.

Normalt kan du forvente, at 1 bartender dækker op til cirka 40 personer. Bartender normeringen afhænger dog også af tidsrummet (antal timer), antallet af cocktails på kortet og typen af arrangement. Til en bryllupsfest plejer man typisk at have 2 bartendere i baren, da deltagerantallet som regel ligger på mellem 50 og 100.

Bartenderne arbejder i et klassisk bartenderoutfit, som eksempelvis kunne være en strøget hvid skjorte med butterfly, slips, vest eller stilrent forklæde. Det er en stor del af helhedsoplevelsen at både bartendernes mundering og positive udstråling skinner igennem på dagen. Man opnår nemlig en betydelig bedre nattefest, hvis cocktailbartenderne har et glimt i øjet og sørger for at gå godt i spænd med jeres gæster.

Vi håber at dette lille indlæg har gjort dig klogere på cocktail-catering konceptet. Hvis du vil læse mere om bartendere og cocktails til bryllupsfesten, kan du besøge os på BartenderBar.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup