Brudevalsen

Brudevalsen er et meget smukt og romantisk indslag, som ofte fører en masse smil, tilråb og klapsalver med sig. Traditionen tro skal brudevalsen danses inden kl. 24, på dagen hvor jeres bryllup afholdes. Der findes nogle super gode gratis udgaver af brudevalsen i Mp3 her på Bryllupsklar, som alle medlemmer helt frit kan downloade.

Hvis I har bestilt band, musiker eller DJ til jeres bryllupsfest, vil I helt sikkert også kunne få dem til at spille brudevalsen.

Sådan downloader du brudevalsen i MP3 helt gratis

Du kan downloade brudevalsen i MP3 helt gratis via Bryllupsklar.dk. Vi tilbyder endda 3 forskellige udgaver af den populære vals. En klassisk udgave, en rock udgave og en super romantisk popudgave.

Annonce ♥

Læs artiklerne Download brudevalsen gratis og Brudevalsen i MP3

Sådan danses brudevalsen

Når valsen danses tager gæsterne plads i en kreds rundt om brudeparret og klapper i takt til brudevalsen samtidig med, at de gør kredsen mindre og mindre. Til sidst står de helt tæt på brudeparret, der ikke kan bevæge sig mere.

Og så er der tradition for at klippe brudgommens sokker. Dette foregår ved at de mandlige gæster løfter gommen op i luften, tager skoene af ham og klipper toppen af sokkerne. Det er helt normalt, at I er lidt nervøse over at skulle danse brudevals, men det er faktisk ikke særlig svært at lære.

Det kræver dog, at I øver jer nogle gange. (se video længere nede)

Når valsen skal øves

En god idé er at begynde at øve sig på valsen en lille måneds tid før brylluppet. I kan jo evt. danse brudevalsen et par aftner om ugen op til brylluppet. Nogle vælger at gå på en professionel danseskole. Men de alle fleste brudepar kan altså sagtens lære det selv. I behøver I ikke at træne mere end et kvarter ad gangen.

Annonce ♥

I vil meget hurtigt opdage, at det er de samme trin, der går igen og igen igennem hele valsen igennem. Det sværeste ved brudevalsen er at få koordineret jeres rytme og tempo, så I flytter fødderne samtidig. Det behøver ikke nødvendigvis at være manden, der fører.

Hvis det falder jer nemmere, at det er bruden, der fører, så gør endelig det.

Overvind tyngdekraften

Når I så har fået styr på trinene, er I kommet dertil, hvor I skal øve jer i at danse med den rette holdning. Bruden holder sin højre hånd i gommens venstre, og her er det vigtigt, at I holder hænderne højt, i hoved/skulderhøjde.

Det kan være svært at holde den position, især hvis gæsterne er længe om at gøre kredsen mindre, så I skal danse rundt længe. Prøv at overvinde tyngdekraften, det vil med garanti give et flottere resultatet. Det er en god idé, hvis I en af de sidste dage op til brylluppet øver jer foran et lille publikum f.eks. jeres forældre.

Så kan de hjælpe jer med at pudse det sidste af, og så er I klar til den store dag.

Slap helt af

Det behøver ikke at være så stift, og I behøver ikke danse så præcist og elegant, hvis I ikke ønsker det. I kan sagtens også bare holde om hinanden og “danse tæt” til brudevalsen. Det er der masser af brudepar, der gør. Gæsterne skal nok juble og klappe alligevel. De er jo super glade på jeres vegne, uanset hvordan I vælger at danse brudevalsen.

Når brudevalsen piftes op med underholdning

Der er flere og flere brudepar som vælger at bryde den traditionelle brudevals med lidt fis og ballade, fordi de vil overraske og underholde deres gæster helt ekstraordinært. Dette gøres ofte ved at brudeparret starter med at danse den traditionelle brudevals, som så bliver afbrudt af at musikken stopper eller skifter genre.

Annonce ♥

Denne afbrydelse er selvfølgelig koordineret nøje med dem, der styrer musikken. Når den nye musik er kommet på, starter brudeparret på en helt anderledes dans, som regel med mere “go” i for derefter at afslutte med den traditionelle brudevals.

Der er også nogle brudepar, som vælger at danse et helt andet tema end brudevalsen. F.eks. noget som relaterer til dem, deres ungdom eller dengang de mødte hinanden. Måske Dirty Dancing.

Vi har linket til et par videoklip med brudevalsen. Her vises både den traditionelle brudevals og den utraditionelle, samt brudepar der danser deres helt egen og afslappede udgave af brudevalsen.

Du kan også se en illustration af dansetrinene til brudevals og printe den ud i en printervenlig udgave.

Rigtig god fornøjelse med at danse brudevals.

Traditionel brudevals

Afslappet udgaver af brudevalsen

Brudevalsen med ekstra go i

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup