8 lækre cocktails – et perfekt sammensat menukort til festen

Denne artikel er skrevet i samarbejde med bryllupsbartender.dk

Har I investeret i bartendere til brylluppet, kan I i højere grad sætte nogle forventninger til menukortet. Kvaliteten er højnet ved, at der er bartendere til at stå bag serveringerne; det må forventes, at de kan lidt af hvert både ift. menuen men også kreativt. Derfor kan man altid bede en passioneret bartender om at overraske sig.

Samtidig optimeres brugen af sortimentet, så der ikke går dyre dråber tabt ved spild eller tab. Der er behov for variation indenfor menukortet, dvs. at udbuddet rammer en bred smag. Her kan klassiske cocktails med fordel udvælges, da mange allerede kender til et udpluk af cocktails. Ved et bryllup er tryghed i udvalg alfa omega.

Annonce ♥

Sidst, men ikke mindst, er det positivt alligevel at have én eller to cocktails med, som overrasker gæsterne. Det kunne være med en særlig smagsvariant f.eks. noget hyldeblomst eller litchi, eller det kunne være en enkel helt original cocktail.

Cocktailkortet

Kvalitet, kendskab og variation samt ét overraskende element på menukortet er et godt afsæt for sammensætning af en fornuftig barmenu til et bryllup. Herunder får du et forslag til en perfekt cocktail menu.

Cocktail 1: Mojito – rom, lime, sukker, mynte og danskvand

Du går aldrig galt i byen med en Mojito. Den er velkendt, appellerer bredt og er dermed en sikker go-to for 9 ud af 10 gæster på en aften, hvor al tiden ikke nødvendigvis skal bruges i baren. En god balance af sur og sød med en boblende brus på toppen.

Cocktail 2: Old Fashioned – bourbon, sukker, angostura og appelsinaroma

En klassisk cocktail til det rette moment på aftenen, hvor der trækkes ud under nattehimlen eventuelt med en cigar eller lidt tapas. Klassiker, der scorer højt på cocktailkenderens barometer for kvalitet.

Cocktail 3: Espresso Martini – vodka, kaffe, sukker og espresso

Let bitterhed og silkeblød konsistens går hånd i hånd, mens æstetikken topper. Du kan bede din bartender tilføje lidt vanilje, chokolade eller appelsin til shaket, hvis du vil twiste cocktailen.

Cocktail 4: Long Island Iced Tea – vodka, rom, tequila, gin, cointreau, lime og cola

En fordel ved en Long Island Iced Tea – uanset om du har bartendere til at servere den for dig eller ej – er, at ved indkøb af ingredienser til denne opnår du samtidig et bredt sortiment i baren med både vodka, rom, tequila, gin og appelsinlikør. Med den rette balance og en god cola til er det en kraftigt undervurderet cocktail smagsmæssigt.

Cocktail 5: Whiskey Sour – bourbon, sukker, citron, æggehvide og angostura

Her er tværtimod en cocktail, der netop får den anerkendelse, som den retteligt bør; Whiskey Sour er skøn med umami på tungen og angostura på toppen. En god balance mellem sur og sød, mens whiskey’en retter ryggen og giver en perfekt balance i glasset.

Cocktail 6: Limoncello Spritz – Limoncello, prosecco, sukker og danskvand

Bryllupper foregår ofte under den relativt varme danske sommersol og dertil hører en frisk spritz. Man kan gå med en Aperol Spritz, hvis man sværger til en sådan, men man kan også vælge den klassiske italienske citronlikør, Limoncello, og i stedet give gæsterne mulighed for en dejlig syrlighed vekslet med friske bobler.

Cocktail 7: Dark ’n Stormy – Gosling’s rom, ginger beer, lime og angostura

I nyere tid er der nok ikke en cocktail, der internationalt har gjort et hurtigere indtog end Dark ’n Stormy. Bygget på Gosling’s Black Seal Rum og toppet med frisk ginger beer er den et ønsket selskab også for mange danskere.

Cocktail 8: Passion Love – vodka, passion, appelsin, lime, vanilje og grenadine

I Bryllupsbartender har de en særlig signaturcocktail: Passion Love. Den er ganske sød med sin karakter af vanilje og appelsin, mens det syrlige fra passionen bringer balance til bords. En smuk cocktail, der har skabt brede smil på mange dansegulv ved danske bryllupper.

Glem ikke mocktails

En mocktail er en cocktail uden alkohol. Sørg for at aftale med bartenderen at han/hun også gør opmærksom på, at der kan laves alkoholfrie drinks til dem, der måtte ønske det, og det er ikke noget, der behøver koste ekstra ingredienser, de kan laves af de forhåndenværende ingredienser. Alternativt kan man sætte to alkoholfrie cocktails på menukortet, så der også er lidt at vælge imellem herfor.

Det kunne f.eks. være Morning Sunburst eller Blackberry Vanilla. Dem kan du læse mere om på cocktailoversigten inde på www.bryllupsbartender.dk, hvor du også kan finde inspiration til dit eget bryllupsmenukort under ”Cocktails”.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup