Boudoir fotografering

Boudoir fotografering handler om, at du tør træde ud af din comfort zone og give dig selv en sanselig oplevelse uanset din alder eller kropsbygning. Tanken om en boudoir fotografering kan for mange virke ganske grænseoverskridende, men det er heldigvis ikke så skræmmende, som du umiddelbart måske går og tror.

Du vil opleve, at du bevæger dig ud på et eventyr, hvor du på smukkeste vis udfolder de mange udtryk, som du har. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan en boudoir fotografering foregår, og hvordan du bedst forbereder dig op til selve fotograferingen.

Hvad er en boudoir fotografering

Boudoir – ordet er fransk og stammer fra 1700-tallet dengang gigantiske brusende kjoler, højt opsat hår og røde trutmund læber var in. Boudoir var her det lille elegante værelse, hvor husets fine frue kunne trække sig tilbage, løsne det snærende snøreliv og være helt sig selv.

Annonce ♥

Senere kan man se datidens Hollywood-stjerner som Kathleen Meyers, Clara Bow, Mae West and Jean Harlow fotograferet på en boudoir lignende måde.

Det er dog først i 80’erne, at man begynder at kalde genren for ”boudoir”, da et amerikansk photo studio bruger det i en omtale af en bestemt type fotografi, som er mere elegant end det erotiske fotografi.

Så en boudoir fotografering er en særlig måde at fotografere kvinder på. Denne type fotografering adskiller sig fra portrætfotografering ved at fokusere på krop, øjne, hud og sensualitet. En dygtig boudoir fotograf har erfaring med, hvilke poseringer, der vil se flotte ud på billeder.

Boudoir billeder må gerne udtrykke sensualitet, glæde, skønhed og romantik og vise din udstråling og sjæl, men også dine generte, alvorlige og sexede sider. Og en ting er sikkert – boudoir billeder har aldrig været og er ikke pornografiske – bare lige for at slå det fast.

boudoir billede kvinde i badekar boudoir billede kvinde på sofa

Vælg den rigtige boudoir fotograf

Det er vigtigt at vælge en fotograf, som du føler dig tryg ved, og som du stoler på ville kunne guide dig godt igennem hele forløbet. Vælg en fotograf hvis billeder tiltaler dig, og som du har en god telefonisk/skriftlig dialog med.

Hvis du har nogen bekymringer eller overvejelser i forbindelse med fotografering, så fortæl om det til fotografen. En god fotograf skal også kunne tage en konstruktiv dialog med dig omkring dine tanker om noget så personligt som en boudoir fotografering.

Se vores populære indkøbsguide. Her kan du finde mange dygtige boudoir fotografer, der har stor erfaring med at tage boudoir billeder

Boudoir billeder som morgengave

Boudoir billeder som morgengave er en super hot gave, det er en af de mest personlige og ultimative morgengaver, som du kan forære manden i dit liv. Der er ingen tvivl om, at din elskede vil være ovenud lykkelig for en smuk billedserie af dig.

Fx kunne du være iklædt dit brudeslør på et af billederne. Du kan vælge at få enkelte billeder, eller du kan fx få taget 12 billeder, så du kan designe din helt egen personlige morgengave kalender.

boudoir billede kvinde liggende på gulv

Forberedelse til en boudoir fotografering

Du kan tage dit yndlingsundertøj med til fotograferingen. Det kan eksempelvis være et fint bh/trussesæt med hofteholdere. Du kan også vælge favoritunderkjolen eller måske stjæle kærestens skjorte til anledningen.

Eller du har måske en fin gennemsigtig bluse, sexede strømper, høje sko, hat med slør, corsage eller andet, du føler dig smuk og sexet i. Medbring gerne lidt forskelligt til fotograferingen og spørg også gerne fotografen til råds, da denne ved, hvad der vil se godt ud på billeder.

For at resultatet bliver så lækkert som muligt, er det en god idé lige at ordne negle, barbere ben/armhuler og smøre kroppen ind i en lækker creme. Det vil også give dig mere selvtillid til fotoseancen. Undgå stramt tøj et par timer før, så du ikke har mærker på huden.

Det er også en god idé at have foundation på for at jævne huden ud på billederne. Øjnene må gerne have kontrast med mascara osv. Læberne må ikke være tørre, og de må meget gerne være lidt mørkere end huden. Håret sætter du, som du bedst kan lide det.

Har du lyst til at gøre mere ud af makeup’en, vil det også være flot, særligt hvis du vil have sort-hvide billeder, og her kan det være en god idé med en professionel make-up artist, som samtidig også sætter dit hår. Spørg evt. om fotografen har et boudoir-pakketilbud, der også inkluderer en makeup artist.

boudoir billede kvinde i vindue boudoir billede kvinde med hat

Sådan får du en vellykket boudoir fotografering

– bestil tid hos en boudoir fotograf du har tillid til
– vælg en fotograf, som har en billedstil der tiltaler dig
– sørg for at have fjernet unødig hårvækst
– hvis du er meget nervøs så sørg for at have god tid på dagen – tag et langt bad og brug tid på dig selv
– flot frisure og makeup giver selvtillid under optagelsen, og har jo en positiv effekt på det endelige resultat
– tag undertøj, strømper, høje sko eller andre “rekvisitter” med – fotografen kan vejlede dig, hvis du er i tvivl
– er dine boudoir billeder tiltænkt som morgengave, er det oplagt at medbringe dit slør til optagelsen
– ankom i tøj som ikke giver for mange “mærker”
– slap af og nyd at være i professionelle hænder

Tak til fotograf Charlotte Trippetti der har taget de flotte billeder, som vi har vist i denne artikel.

Læs også vores artikler Brudekjoler der passer dig og Himmelsk hud

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup