Bind selv din brudebuket

At binde sin egen brudebuket er nemmere end man tror, og det er både en nem måde at spare penge og få ekstra personlighed ind i brylluppet. Min far bandt brudebuketten til min mor, og hvert år binder han den til hende igen, med en ekstra rose for hvert år de har været gift. Hvis det ikke er vejen til et langt og lykkeligt ægteskab, så ved jeg ikke hvad er!

Sådan binder du selv din brudebuket

Det kræver kun blomster, blomstertape, bånd og knappenåle at binde sin egen brudebuket. Buketten kan bindes aftenen før brylluppet eller om formiddagen, hvis du har god tid.

Start med at lægge alle blomsterne op, så du har et godt overblik over dem. Fjern alle sideskud og blade på blomsterstilkene. På den måde er de lettere at arbejde med, og du kan få plads til flere blomster, fordi tilfældige blade ikke fylder i buketten.

Annonce ♥

Blomster til DIY brudebuket

Det er lettest at binde buketten i spiral. Det gør du ved at lægge to blomster i et X, sno det en kvart omgang mellem fingrene for så at sætte endnu en blomst i, så buketten nu har tre “ben”, der stritter i hver sin retning. Herfra begynder du at arbejde rundt i spiral ved hele tiden at sætte flere og flere blomster på til venstre for den foregående.

Læs også: Se billeder af mange smukke brudebuketter og find din yndlingsbuket

Når du arbejder på denne måde er det let at holde øje med at buketten får en smuk og rund form. Du kan altid hive lidt i en blomst, hvis den stritter for meget og på den måde få den på plads i buketten.

Når du har opnået den ønskede størrelse og harmoni i buketten, binder du et stykke snor om stilkene lige der hvor blomsterne krydser hinanden, og omkredsen derfor er mindst. Nu kan du sætte blomsterne i vand og vente til om morgenen på din bryllupsdag med at vikle bånd om håndtaget.

Annonce ♥

Håndtag på brudebuketten

Tør stilkene af med køkkenrulle så de ikke er drivvåde. Nu skal der blomstertape om stilkene. Blomstertape er en papirtape med voks på, der først klistrer, når man trækker lidt i det og varmer det op. Det er ikke særligt svært at arbejde med, men det kan godt svare sig lige at prøve en enkelt gang inden du står med brudebuketten på dagen.

Begynd ved snoren, der holder buketten sammen. Dæk den, og arbejd dig så langsom ned af skaftet med blomstertapen, så det lukker helt til.

DIY brudebuket

Når du når bunden lukker du også den af med tapen, sådan at hele håndtaget er dækket af tapen.

Vælg et bånd, der passer til blomsterne i buketten eller til farverne i jeres bryllup generelt. Det kan være et silkebånd, men du kan også vælge at bruge en blonde fra mormors brudekjole eller noget helt andet.

Sæt båndet fast med en knappenål i den øverste del af blomstertapen, sådan at det stikker lidt op over tapen. Sno nu båndet skråt ned om håndtaget, sådan at du hele tiden både overlapper båndet fra sidste omgang og dækker et nyt stykke tape. I bunden fæstner du med knappenåle og folder enden af båndet ind, så du får en pæn afslutning.

DIY brudebuket

Materialer til brudebuketten

For at binde buketten på billederne her har jeg valgt blomster i en gammelrosa og hvid nuance, samt de smukke, mørkegrønne støvede eucalyptusgrene. De fleste blomster er købt ved en grønthandler i bundter. Derudover har jeg tilføjet to storhovede roser og en storhovedet chrysantemum fra en blomsterhandler samt nogle blomstrende grene fra haven.

Du kan vælge lige de blomster du kan lide, men hvis du plukker blomster i din egen have kan det være en god idé at teste om blomsterne taber bladene, når de er plukket.

Annonce ♥

For at skabe en god symmetri i buketten er det en god idé at vælge blomster, der både har store, små og bittesmå hoveder. Jeg har blandt andet valgt ranunkler, bonderoser og brudeslør.

Jeg brugte 9 storhovede blomster, 15 blomster med små hoveder og 2 bundter fyld i form af brudeslør og eucalyptus. Denne buket kostede mig 250 kr at binde, så der er virkelig penge at spare i forhold til at købe den.

Blomstertapen er købt ved en blomsterhandler og båndet er købt i en hobbyforretning.

Brud med DIY brudebuket

En ganske særlig buket

Til vores eget bryllup bandt min mand og jeg brudebuketten og knaphulsblomsterne sammen. Det var en helt særlig oplevelse, jeg aldrig vil glemme, for lige der gik det op for mig, at det netop var OS der skulle giftes.

Der er meget overtro forbundet med brudebuketten. Jeg tror dog på, at den helt særlige kærlighed, der ligger i en hjemmebundet buket med blomster fra haven eller et særligt bånd har meget mere betydning på bryllupsdagen. God fornøjelse.

Photocredit: Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjergdesign.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup