En italiensk tradition som efterhånden er set nogle gange herhjemme er at give mandler som favours til gæsterne.
Du kan vælge den nemme løsning og købe sig til de lækreste overtrukne mandler, men du kan faktisk også lave dem nemt selv.
Sådan laver du favourboxen
Læs alt om hvordan du laver den lækre favourbox indeholdende kærlighedsmandler. Følg vores guide og se vores opskrift på kærlighedsmandler. Du kan ligeledes downloade skabelonen til denne favourbox længere nede i artiklen.
Annonce ♥
Disse materialer skal benyttes

Karton
Kniv
Stållineal
Skæreunderlag
Dobbeltklæbende tape
Blyant
Falseben
Senere bruges:
Satinbånd i forskellige bredder
Ingredienser til kærlighedsmandler
Sådan folder du din favourbox
Download vores skabelon til favourbox og klip den ud.
Når skabelonen er klippet ud tegnes den over på et stykke A4 karton. Tegn med blyant så du kan viske stregerne ud. Skær derefter favourboksen ud.
Langs alle de stiblede linjer kører du et falseben. Falsebenet gør, at kartonen er lettere at bøje pæn.
Annonce ♥
Tip
Vent med at false for enden af låget. Det kan være en god idé at gøre det til sidst, når du har samlet æsken, for det er altid svært at få låget til at passe korrekt, selvom du følger en skabelon. Læg mærke til, at jeg netop ikke har falset låget endnu.
Nu skal æsken samles
Jeg bruger dobbeltklæbende tape, det synes jeg er nemmest at arbejde med.
Kør et bånd rundt om æsken.
Jeg har her skåret to små linjer på begge sider som jeg fører båndet igennem.
Annonce ♥
Digt til favourbox låget
Inde i låget på boksen sætter jeg et lille digt, der passer til indholdet som er mandler.
Digtet lyder som følgende:
I din æske fem mandler du finder
Ved den første rigdom vi vinder
Til langt liv og godt helbred er vi rede
Det symboliserer den anden og tredje
Den fjerde og femte tager vi med
Og tror på lykke og frugtbarhed
Sådan laver du kærlighedsmandlerne
Ingredienser – gang op hvis du skal bruge flere mandler:
Mandler 100g
Chokolade 150g
Lakridspulver ¼ dl
Kakao ½ dl
Annonce ♥
Fremgangsmåde
- Ovnen varmes op til 180 grader og mandlerne ristes på en bagerist i ca. 10-12 minutter
- Mandlerne køler helt af
- Chokoladen smeltes over vandbad
- Bland lakridspulver og kakao godt sammen – husk at smage til.
- Mandlerne dyppes nu i chokoladen få af gangen. Tag dem op enkeltvis med en gaffel og slå gaflen lidt på kanten, så overskydende chokolade falder af.
- Vend mandlen i pulverblandingen og lad den køle af på bagepapir.
Æsken færdiggøres således
Mandlerne samles nu i små poser. Jeg har selv lavet disse ved at klippe et stykke cellofan ud og binde et lille bånd omkring. Jeg har her lavet poser med de købte mandler og mine egne hjemmelavede lakridsmandler.
Mandelposerne stilles forsigtig ned i æsken, låget lukkes og der bindes en sløjfe. For at sløjfen sidder pænest, er det nemmest at bruge metoden med at lave to løkker og binde dem sammen.