Festligt back-drop

Et backdrop er et iøjefaldende stykke vægpynt, der eksempelvis kan bruges som baggrund for billeder af gæsterne eller som baggrund for en bar eller gavebordet.

For relativt få penge og med meget lidt arbejde kan du lave et stykke pynt, der helt sikkert vil skabe stemning til jeres fest.

Det kan laves i mange forskellige versioner og af mange forskellige materialer, jeg har her valgt at lave et moderne back-drop af lange stykker stof i grå nuancer med guld-detaljer.

Annonce ♥

Bobler og flødeboller og saft foran backdrop

Det skal du bruge

  • En rundstok på 1,2 meter
  • Store stykker stof der måler cirka 2 meter i længden
  • Guldbånd
  • Snor til ophængning

Stof og boremaskine

Start med at bore hul i begge ender af rundstokken og træk snore igennem. Disse snore bruge til at hænge backdroppet op i. Ved at bruge en rundstok som base for backdroppet sikrer du, at det er stabilt, og at det eksempelvis ikke glider og ser skævt ud, som hvis der var brugt en snor som base.

Bores hul i rundpind

Stof klar til at blive afrevet

Bunke med stof strimler

Klip indhak i stoffet og riv lange bånd i forskellige tykkelser. Jeg laver mine bånd mellem 2 og 8 cm brede og længden er mellem 1,5 og 2 m.

Båndene sættes fast på rundstokken med en limpistol. Sørg for at blande længder og farver godt, så back droppet ser jævnt ud. Sæt også båndene på i flere lag, så back droppet dækker væggen bag og ser levende ud.

Limpistol og rundpind

Stofstrimler limet på rundpind

En frisk afslutning

Til sidst kan du tilføje nogle tynde guldbånd for at skabe stil og elegance i det grove back drop. Du kan også afslutte backdroppet ved at pynte med friske, grønne grene. Klip nogen i haven eller i en skov i nærheden, eller køb nogle smukke bundter eucalyptus.

Bind grenene fast til rundstokken med ståltråd og lav på den måde en flot og levende kant på backdroppet. Denne løsning er dog pænest, hvis der er højt til loftet hvor backdroppet skal hænge, da det ellers kan komme til at virke meget tungt.

Når backdroppet er lavet, kan det rulles om rundstokken og let hænges op før jeres bryllupsdag. Sørg for at den grimme, limede kant er gemt – det gøres let ved at lade snorene være snoet en gang rundt om rundstokken når det hænger på væggen.

Stofstrimler og guldtråde limet på rundpind

Backdrop af stof strimler og guld tråde

Når man planlægger et bryllup, er der tusind ting man kan have lyst til at lave. For ikke at drukne, kan det være en god idé at sætte fokus på de ting, der virkelig skaber stemning, i stedet for en hel masse bitte små detaljer, som glade gæster måske ikke engang lægger mærke til.

Et backdrop er en nem måde at skabe meget opmærksomhed på – eksempelvis som baggrund for en festlig mimosa-bar eller i en photobooth. Skulle jeg derfor vælge et enkelt DIY-projekt, ville jeg vælge back droppet.

God fornøjelse.

Backdrop af stofstrimler som baggrund ved baren

Photocredit:
Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjergdesign.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup