Flaskepost invitation

Lav en flot flaskepost invitation inden i en renset vinflaske med ny personlig etiket, samt ny prop og krympehætte. Overrask bryllupsgæsterne med denne meget anderledes men superfine invitation.

Se alle de fine billeder og følg guiden så kan du også selv lave denne flotte bryllupsinvitation.

Sådan laver du invitationen

Disse materialer skal du bruge

– tomme vinflasker
– papir
– karton
– labelpapir (almindeligt papir kan også bruges)
– satinbånd
– segl og lak (købt i panduro hobby)
– korkprop
– krympehætte/krympekapsel (købt i onlinebutik for hjemmebryg sammen med korkprop)
– resten burde være til at finde i dit hjem som tape, saks, limstift mm.

Annonce ♥

Start med at indsamle flaskerne

Du kan jo starte med at indsamle alle flaskerne. Hvis I ikke selv har flaskerne stående, kan I stille jer ned ved en flaske genbrugsbeholder lørdag formiddag, så kommer der helt sikkert flere venlige personer, som vil donere deres gamle flasker til jer.

Desuden kan familie og venner hjælpe. Hvis det er en overraskelse, kan I jo fortælle, at de skal bruges som bordpynt eller lysestager.

Flaskerne rengøres

Læg flaskerne i sæbevand (opvaskemiddel) i 20 minutter. Tag flaskerne op og hæld kogende vand i. Husk at kogende vand gør flaskerne meget varme så anvend evt. et håndklæde til at holde om flasken.

Når flasken er varm, bliver det lettere at fjerne label. Der vil stadig være lidt lim tilbage på flasken, som kan renses væk med noget madolie på et stykke køkkenrulle.

Flaskerne renses i sæbevand

Kogende vand hældes i flaskerne

Flaskerne klargøres

Annonce ♥

Labels til flaskerne

Vi valgte at have labels på både forside og bagside af flasken. Vi kreerede vores i powerpoint, men du kan sagtens benytte word eller et lignende tekst program.

Da layoutet var færdigt, printede vi dem på labelpapir. Du kan købe labelpapir i din lokale boghandel eller online hos fx. labelhouse.dk. Du kan også printe på almindeligt papir, som limes på flasken.

Labels til flaske posten

Tags til invitationerne

Vi klippede vores “tags” af karton og lavede huller med en hullemaskine. Vores monogram blev klistret på den ene side og satinbånd blev sat fast på den anden side med laksegl. Husk at det er lettest at lime satinbåndet på selve invitationen først.

Tags klippes udTags til invitationen forsegles

Selve invitationen til flaskeposten

Invitationen er en helt almindelig invitation printet på A4. Vi har limet satinbåndet på foroven af invitationen. Båndet er limet hele vejen over siden for at sikre, at hele invitationen kommer med op af flasken, når der hives i snoren (snoren kommer til at hænge ud af flasken).

Du kan få inspiration til, hvad du skal skrive i din invitation under bryllupsinvitationer

Invitationen er rullet stramt sammen om en strikkepind, så den kan komme ned i flasken (og op igen). Rullerne er lukket sammen med et stykke tape.

Invitationen rulles sammen

Annonce ♥

Flaskeposten lukkes og forsegles

De sammenrullede invitationer sænkes nu ned i flasken, og flasken forsegles med en korkprop, som kan skæres til med en hobbykniv, så den lettere kan presses i flasken (brug evt. en gummihammer).

Krympehætten/krympekapslen sættes over flaskehalsen, og den varmes op med en varmeblæser eller hårtørrer. Den varme luft får hætten til at krympe, og den kommer derfor til at sidde stramt om flaskehalsen. Krympehætter kan købes online fx hos things-4-you.dk

Flaske posten lukkes og forsegles

Den færdige flaskepost invitation til bryllup

Invitationerne er nu færdige og kan afleveres til gæsterne. Vi valgte at aflevere invitationerne personligt og kun sende 3 med posten, da det koster 20 kr. for en flaskekasse (til 1 flaske) og 40 kr. for forsendelse.

Den færdige flaskepost invitation

Vi siger mange tak til Maja for denne super fine DIY.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup