Flot og enkelt kagepynt til kagen

Der skal ikke særligt meget til for at få et fad med frugt, cupcakes eller småkager til at se festligt ud. Her får du nogle gode idéer til, hvordan du kan skabe rigtigt meget stemning med meget lidt arbejde. Se hvordan du nemt laver stjerner, flag og kys-skilte.

Når det handler om bryllupspynt, synes jeg ikke at huskerådet “less is more” gælder – her er det værd at gå efter “more is more”.

Du kan sagtens vælge blot at lave en af disse kage-skilte eller at kombinere et enkelt DIY-skilt med noget købt pynt.

Annonce ♥

Få også nogle gode råd længere nede til hvordan du anretter din kagebuffet samt gode råd til udsmykning af buffet’en.

Kagepynt

Stjerner i selvhærdende ler

Disse stjerne-skilte er lavet i selvhærdende ler. Det rulles ud til ca. 4 mm tykkelse og udstikkes med en kageform. Derefter stikkes en tandstik ind i midten af leret.

Forberedelse af kagepynt Kagepynt i ler

Annonce ♥

Leret skal tørre i cirka 24 timer, inden det kan males.

Stjerner i ler

Jeg har blandet en mintgrøn farve, der passer til de sugerør, jeg vil pynte buffeten.

Forberelse af kagepynt

Ved at sætte tape på stjernerne inden de males, kan du få en helt skarp kant. Det er vigtigt at fjerne tapen igen, mens malingen er våd, så malingen ikke flosser.

Forberedelse af kagepynt

Små flag af bånd og tandstikker

Ved at binde små stykker bånd om en tandstik kan du med et minimum af arbejde skabe et meget virkningsfuldt pynt, som kan stikkes i alt.

Tandstikkere til kagepynt

Ved at vælge bånd i samme farver som det øvrige pynt passer de mange forskellige former og materialer godt sammen, uden at det bliver rodet at se på.

Annonce ♥

Du laver det lille flag ved at lave et simpelt slyngstik. Se her hvordan:

Tandstikkere til kagepynt

Klip enderne til. Hvis du laver disse flag i god tid, kan du eventuelt sikre knuden med lidt hobbylim, så den ikke går op.

Pynt til kage

Små flag af washitape

Ved at sætte et stykke washitape på en tandstik, kan man meget let lave et lille flag. Det foldes blot omkring og en spids klippes til – nemmere bliver det ikke.

Tandstikker til kagepynt

Kys-skilte af selvhærdende ler

Disse skilte laves på samme måde som stjernerne blot med den forskel, at inden de sættes på pinde, stempler jeg med bogstaver og kyssemunde.

Ler skilte Ler skilte forberedes

Efter de er tørret, påføres collagelim i en tynd kant på forsiden og over hele bagsiden, inden der drysses med guldglimmer.

Lerskilte til kagepynt

Annonce ♥

Lerskilte med glimmer

Ved at give et ekstra lag lak til skiltene inden brug, kan du sikre, at der ikke drysser glimmer ned i maden.

Lerskilte til kagepynt

Et godt råd til anretning af buffeten

Når buffeten skal anrettes, er der et par gode råd til at få den til at se ekstra særlig ud.

1): Gå en STOR bue udenom pølsebakker og plastikkrus, hvis du vil have en smuk kagebuffet. Der findes masser af fantastisk engangsservice, der får den lækre mad til at blive ved med at være flot, når gæsten tager den med væk fra buffetten. Jeg har fundet guldtallerknerne, pap-krusene og sugerørerne i Tiger.

Kage med pynt

2) More IS more! Sørg for at fadene er fyldte, hvad enten der er kage, frugt eller andet på dem. Kagepynten er noget af det, der let kan forberedes lang tid før brylluppet, og ved at bruge meget pynt ser fadet ikke tomt ud når de første 10 gæster har været forbi buffetten.

Kagepynt

3) Vælg nogle simple farver og hold dig til dem. Jeg synes kombinationen af én farve og ét metal er meget effektfuld.

Kagepynt

4) Skab en flot baggrund, der får din buffet til at drage opmærksomhed til sig. Jeg har her sat marmor-folie fra Søstrene Grene på væggen for at skabe den lidt vilde effekt i baggrunden. Det kunne også være et stort stykke hvidt tyl, nogle grove brædder eller et vildt back drop.

Kagepynt

Held og lykke med projektet.

Photocredit:
Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjergdesign.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup