lmj

Medlem
  • Content count

    97
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

lmj last won the day on June 1 2011

lmj had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About lmj

  • Rank
    Aktiv bruger
  • Birthday
  1. Hvis I ikke har et lejemål, der udløber på et bestemt tidspunkt (f.eks. I har ifølge jeres kontrakt lejet boligen for 2 år) kan I ikke smides ud med så kort varsel. Han kan godt opsige jer med den begrundelse, at han selv skal bruge huset (lejelovens 83, litra a), men han skal ifølge lejeloven gøre det skriftligt og han kan kun opsige jer med et års varsel (lejelovens 86, stk. 2). I har altså krav på at blive boende i et år, fra den dag jeres udlejer giver jer en skriftlig opsigese, så det er helt op til jer selv, om I vil acceptere at flytte i juni. I kan ikke smides ud.
  2. Jeg har været i USA en del gange, da jeg ikke kan holde mig fra favoritdestinationen New York City ret længe. Jeg har både været derovre, hvor vi bare har besøgt en by men har også været på rundrejse og har nu besøgt New York City, Philadelphia, Washington, LA, Las Vegas, San Francisco, Death Valley og Grand Canyon. Første gang vi skulle derover fik vi tilbud fra 3 forskellige rejseselskaber men fandt ud, at vi kunne gøre det for omkring det halve, hvis vi selv gjorde planlægningsarbejdet. Jeg har ofte brugt Expedia til at få et overblik over mulighederne og har også en enkelt gang booket gennem FDM, da de den ene gang havde et ret godt tilbud på et hotel, men ellers har synes jeg som regel Expedias priser er bedre. Flybilletterne plejer vi at bestille 3-4 måneder før afrejse og holder egentlig bare øje med, hvornår flyselskaberne begynder at reklamere med udsalg for den periode, hvor vi vil afsted. Det varierer meget, hvornår vi bestiller hotel, men som regel finder vi et hotel til en pris, vi synes er god omkring 4 måneder før, men holder derefter øje med, om der skulle komme nogle gode tilbud.
  3. Min mand er revisor ved et af de større revisionselskaber i Danmark, og hos dem tager de kun HHX-studenter (eller tilsvarende) ind, da det er forventet, at alle revisor-trainess læser en HD ved siden af deres arbejde og også gerne en cand.merc.aud senere. Da HG ikke giver adgang til HD, kan det derfor svært at komme ind i revisionsbranchen
  4. DMI har en oversigt over, hvordan vejret gennemsnitligt ser ud i Danmark, men det kan selvfølgelig variere fra år til år. Du finder oversigten her: http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/klimanormaler.htm
  5. Jeg har brugt Kayser i Frederiksgade til at lægge en gallakjole op sidste efterår. De gjorde et fint stykke arbejde, og jeg gav 150 eller 200 for det.
  6. Toronto har en ret stor lufthavn, så det er muligt at få et godt tilbud dertil. Det ser ud til, at I bare har ramt en dyr periode, og jeg kan heller ikke finde noget der er billigere end det, I selv har fundet. Selv min favorit-destination New York har voldsomt dyre priser i de dage, I skal rejse.
  7. Nej nogle gode ideer....Har flyselskaber ofte tilbud eller er det sæsonbaseret? Jeg mener, at SAS og KLM har tilbud i januar (på rejser fra januar til april), i marts (på rejser april til juni), i maj ( på rejser juni til august) og igen i august på rejser til resten af året. Jeg er ikke 100% sikker på rejseperioderne, da vi har booket lidt anderledes de sidste gange over Atlanten. Priserne er så også generelt steget noget de seneste år. Vi var i New York og Toronto på vores bryllupsrejse i september 2009 og her betalte vi kun 2800 for billetter fra Hamburg til New York og 1000 kr. for en returbilletter mellem New York og Toronto.
  8. Hvor skal I hen og hvornår? Det kan være nogle af os kan være heldige og finde et godt tilbud til jer
  9. Som regel er en-vejs billetter samlet set dyrere end en returbillet, så det er sjældent en god idé. Jeg har kun været i Canada en enkelt gang, men på vores rejser til USA, har vi som regel bestilt ca. 4 måneder før, da vi har holdt øje med, hvornår nogle af flyselskaberne har holdt udsalg. Til ture i marts har det passet med, at KLM eller SAS har haft udsalg i slutningen af november, og til ture i oktober og december, kan jeg se, at vi har bestilt i august. Vi bruger som regel Expedia eller Momondo til at få et overblik over mulighederne og sammenligner så deres tilbud med rejseselskabernes egne sider. Expedia har ofte været en lille smule billigere. Hvornår det bedst kan betale sig at bestille afhænger også af, hvor turen går hen. På de lange ture er det ofte en god idé at bestille i god tid, da der ikke er så mange der tager en impulstur til en destination, der ligger langt væk, og flyselskaberne derfor ikke fylder flyene op med billige billetter kort før afrejse. Derimod er der flere, der impulsivt tager en forlænget weekend til steder, der ligger tæt på som f.eks. London, så her kan flyselskaberne som regel få fyldt deres fly op, hvis de lokker med billige billetter tær på afgangsdatoen. Vi tager til London på fredag og har givet 400 for vores flybilletter, som vi bestilte for 2 uger siden. For et par måneder siden kostede de samme afgange 1200. Jeg fik på et tidspunkt et tip fra en SAS-stewardesse, der fortalte, at Ryanair næsten altid er billigst 3 uger før afrejse.
  10. Det er en mere kompliceret situation, når der er børn, der ikke er fælles børn, da I så ikke kan sidde i uskiftet bo uden tilladelse fra hinandens børn. Ved din mands dødsfald, vil det derfor være helt op til hans børn, om arven skal udbetales med det samme eller, om de vil acceptere, at du sidder i uskiftet bo. Der er ikke nogen ægtepagt, der passer helt til din sitaution, da det er din mand, der ejer det aktiv, du gerne vil beholde. Det vil derfor være nødvendigt, at I udover en ægtepagt, opretter et testamente, hvor huset testamenteres til dig. Dette løser dog heller ikke problemet helt, da børnene stadig har ret til at få udbetalt deres arv (medmindre de lader dig sidde i uskiftet bo), og for at beholde huset skal du derfor kunne udbetale deres arv til dem kontant. For at reducere denne omkostning kan I ved hjælp af et testamente reducere børnenes arveandel, men I skal jo så have med i tankerne, at I derved begunstiger hinanden på jeres børns bekostning, da I giver hinanden en del af den arv, jeres børn skulle have haft ifølge den "normale" fordeling i arveloven.
  11. Jeg bruger str. 34 eller S i danske størrelser og bruger som regel str. 10 i engelske størrelser og str. 2 i amerikanske
  12. Hvis hverken du eller dine forældre har gjort arven til særeje, så skal den deles, for så er det en del af fællesformuen. Da vi købte hus, lagde jeg 150.000 i udbetaling, og min H2B gav intet, så i vores kontrakt står der, hvis vi gik fra hinanden det første år, så kunne jeg udtage hele beløbet forlods, 2 år efter ville jeg kunne udtage 100.000, 3 år 50.000 kr. Eller så skal du have brøkdelssæreje, således at hvis du arver 500.000 kr. som du bruger på et hus til 1.500.000 kr., så laver I en ægtepagt om, at du har særeje for 1/3 af huset, således at I kun skal dele 2/3 af beløbet. Jeg vil anbefale siden: familieadvokaten.dk - der kan man finde svar på det meste Brugte den selv meget, da jeg sad i en retshjælp førhen :fløjt: Tak for dit svar - jeg tror lige at vi skal have læst den side grundigt igennem! Jeg prøver lige at udspecificere mit spørgsmål - håber at det er ok Jeg mente mere hvis man netop havde lavet en ægtepagt hvor der står at min arv var særeje men pengene efterfølgende blev brugt til et fælles formål fx en rejse eller lignende. Hvordan fungerer det så at der var særeje ved en skilsmisse? Bliver pengene betragtet som brugt og dermed fælles i brugsøjeblikket så særejet reelt forsvinder? Eller bliver summen (eller en del af denne) trukket ud af boet som et særeje før resten opgøres som fælles bodeling? Hvis du bruger dit særeje på rejser, vil de blive anset som forbrugt ved en senere skilsmisse. Det normale er, at man aftaler, at arven og hvad der træder i stedet vil være dit særeje, men dette omfatter ikke den situation, hvor du har brugt pengene til rent forbrug, da der så ikke er en værdigenstand, der træder i stedet for arven, som hvis du f.eks. køber ejendom eller en bil for pengene.
  13. Du hæfter ikke for hans gæld (med få undtagelser, er vist nogen særregler om skattegæld), så medmindre du har skrevet under på et gældsbrev, så hæfter du ikke. Nå, okay. Super. Så tror jeg ikke vi skal have en ægtepagt, da vi ikke har nogen formue nogen af os. Som sagt deler i i forvejen lejligheden. Hvis vi en dag skulle arve, kan man vel der få det som særeje, hvis vi på det tidspunkt føler det nødvendigt. En ægtepagt vil ikke være nødvendig nu på baggrund af H2Bs gæld, men kan være en god idé senere. Som 030409 skriver, hæfter du ikke for hans gæld, men skulle I engang gå fra hinanden, vil hans gæld blive modregnet i værdien af de ting, han ejer, og som I skal dele ved skilsmissen. Eksempel. I ejer i fællesskab et hus, der har en friværdi på 500.000, når I skal skilles, og derfor skal I som udgangspunkt have 250.000 hver. Har H2B på dette tidpunkt stadig gælden på 250.000 vil denne blive modregnet i de værdier han ejer, som er 50% af friværdien i huset. Dette betyder så, at han ejer 50% friværdien i huset (250.000) fratrukket gælden (250.000) = 0. Han har derfor ikke nogle værdier I kan dele, men din andel af friværdien skal stadig deles, så du nu må afgive 125.000 af din friværdi til ham, så du i dette tilfælde ender med at få 125.000 bed skilsmissen, hvor du ellers var berettiget til 250.000, hvis manden ikke havde haft en gæld.
  14. Hejsa, Hvor lang tid har I i Washington og NYC? Vi var i Washington i december 2010 i 5 dage, og vores dage var godt fyldte ud, men vi fik set alt det, vi gerne ville se. NYC er min absolutte favoritby og besøger den så tit, jeg kan komme afsted med det (senest i november 2011), og her er rigtig meget at foretage sig, så der skal nok prioriteres alt efter, hvor længe I har der. Min lillebror var kok i NYC i et års tid, og jeg har en liste over spisesteder, han har anbefalet, men den er på min anden pc, så den kan jeg sende senere. Hoteller er ret dyre i NYC, så det kan være svært at give en anbefaling, der passer til budgettet, men jeg har haft god erfaring med The Beacon, Hilton Garden Inn Times Square og Le Parker Meridien. Sidst vi var der, bookede vi et hotel i god tid til en pris, vi syntes var ok, og som kunne afbestilles gratis med kort varsel, og så holdte vi ellers øje med gode tilbud efterfølgende. Det betød, at vi få dage, inden vi kom til NYC fik booket Le Parker Meriden til halvdelen af den pris, vi ellers skulle give på et andet hotel (omkring 500 pr/nat). Den gode pris fik vi på hotwire.com, hvor man ikke får oplyst navnet på hotellet, før man booker, men de oplyser placering og antal stjerner, og så kan man via hotellisten på betterbidding.com regne ud, hvilket hotel man booker. Ellers kan jeg anbefale at kigge på tripadvisor.com (ikke den danske tripadvisor.dk), da de har et godt debatforum, hvor man kan spørge om alt og få gode råd. Link :http://www.tripadvisor.com/ForumHome
  15. Vi var i Pisa i august 2010, og det var en tur, der var ret billigt. Vi fløj med Ryanair fra Billund, og det gav vi vist 3-400 for pr. mand for en returbillet. Vi boede på et udemærket hotel meget tæt på banegården, og det var også ret billigt og så hentede og bragte de os ovenikøbet gratis fra og til lufthavnen. Restaurenterne havde også fornuftige priser, men som selvfølgelig var dyrere jo tættere man var på det Skæve Tårn. Byen er ikke ret stor, så alt er i gåafstand. Vi så de ting, der var at se i Pisa, og så brugte vi ellers byen som udgangspunkt til ture til Firenze og Lucca, da der var direkte tog herfra, som ikke kostede ret meget. Alt i alt mener jeg, at vi brugte omkring 2500-3000 pr. mand for 5 eller 6 dage, så Italien kan godt gøres billigt, hvis man ikke skal bo i byer som f.eks. Rom, Milano eller Firenze.