stinehelene

Medlem
  • Content count

    1,047
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

stinehelene last won the day on September 3 2011

stinehelene had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About stinehelene

  • Rank
    SUPER AKTIVT ÆRES MEDLEM
  • Birthday 10/26/1973

Kontakt

  • Hjemmeside
    http://www.flickr.com/photos/24003982@N08/

Profile Information

  • Vielses dato
    21.10.2009
  • Type vielse
    Borgerligt i New York
  • Køn
    Kvinde
  • Lokation
    Forstaden

Recent Profile Visitors

2,262 profile views
  1. Prøv en søndag, der er sg altid åbent i kirkerne ;)
  2. Vielsesritualet indeholder 4 salmer, nogle præster bruger kun 3.
  3. Vi er faktisk også på vej til New York igen, det bliver helt fantastisk at gense vores bryllupsby :D Vi boede på et Hampton Inn hotel i So-Ho på vores bryllupsrejse og vi skal bo på et Hampton Inn igen til september. Det er et skønt og pænt hotel, ikke prangende luxus, men jeg var overrasket over kvaliteten i forhold til andre hoteller i samme prisleje, der følger morgenmad med. Vi elskede at bo i So-Ho, med de små boutiques, skæve gader og særlige liv. http://hamptoninn1.hilton.com/en_US/hp/index.do Tripadvisor er uundværlig når i skal finde hotel og spisesteder. Husk en tur i Woodberry common :D
  4. Hvis vi skal lukke kirker, og det skal der, hvorfor så ikke lukke de kirker der ikke bliver brugt, fremfor de kirker der er grimme? Lige pt, arbejder jeg i to kirker i samme kommune. Den ene kunne nok godt gå under en 'grim moderne kirke' især hvis man ikke har været inde i den, den anden er en smuk middelalderkirke på toppen af en bakke, med en hvid mur omkring. Ren eventyr! Men, i den grimme moderne kirke, har vi om søndagen en 50-70 mennesker i kirke trofast hver eneste søndag og det er uden dåbsgæster og konfirmander, derudover så passere der vel en 70-120 stykker igennem kirken på ugentlig basis til interessegrupper, foredrag, alternative gudstjenester, koncerter og anden kirkelig aktivitet . I den anden, romantiske kirke finder man mellem 3-12 kirkegængere når man trækker dåbsgæster og konfirmander fra. På ugentlig basis så er der vel en 10-30 mennesker som kommer i kirken i ugens løb til de aktiviteter der er der. Billedet jeg her beskriver er faktisk ikke et særsyn, i de kedelige grimme kirker er der ofte et rigt og mangfoldigt kirkeliv, der er kirkegængere om søndagen og der er et ønske og et arbejde om det at være menighed sammen. Vi har i sandhed en kulturarv at tage vare på, en historie der meget nødig må drukne i populisme eller nutidens historieløshed. Vi har en kirke og arv, som vi bør være stolte af! Stolte af de historier der der bliver fortalt, om gud, men også om de mennesker som vi tager afsked med. Men desværre så er der et utroligt fattigt billede af folkekirken i både pressens og almindelighedens øjne. Der er ikke ret mange der ved at folkekirken er en kæmpe succes, at kirkefolk i Sverige, Tyskland og England ser på vores folkekirke og dens aktiviteter med misundelse i blikket. Vi har tomme kirker om søndagen, men det er slet ikke så mange som man får billede af. Der er massere af mennesker på kirkebænkene, men ikke længere søndag kl. 10. Der er 1000 vis af præster der knokler måsen ud af kjolen for at gøre kirken forståelig, attraktiv og anvendelig og det virker rigtig mange steder. Så skal man jo lige huske på at danskere har aldrig, vækkelsestiden undtaget, været særlige flittige kirkegængere om søndagen. Men har en meget lang tradition for at bruge kirken til mærkedage og kirkelige højtider. Men når man aldrig sætter sine ben i en kirke, til andet end når man er inviteret, så har man ikke den fjerneste forudsætning for at vide hvordan kirken faktisk ser og fungere.
  5. Der kommer bare aldrig rigtig noget godt ud af tvang, når det kommer til bryllupper... og der er jo i sidste ende heller ingen af jer der bliver rørt til tåre i jeres nygifte hjerter, når jeres mænd stiller sig op og holder en anstrengt tale fordi de skal? Herhjemme er det mig der holder talerne, hvilket måske er mærkeligt eftersom min mand snildt kan på job, der er han en præsentations stjerne... Men, en tale fik jeg.. eller noget i den stil. Da vi vågnede op sammen på hotellet i New York, om morgenen på dagen da vi skulle giftes holdt han en lille tale for mig. Meget romantisk og intimt. Vores bryllupsfejring for venner og familie da vi kom hjem, var meget uformel og der var ikke lagt op til taler hverken fra os eller andre. Jeg bød velkommen, men ikke nogen tale til min mand. Min mor var den eneste der ikke kunne lade være med at holde tale, men det undre jo ingen... Lyt til jeres mænd, istedet for jeres forventninger.
  6. Nu er der ikke frit kirkevalg i Danmark. Du har en sognekirke hvor du bor og det er i den du kan få foretaget kirkelige handlinger. Du kan finde ud af hvilken kirke du hører til ved at gå ind på sogn.dk og søge. Vil du have en anden kirke, så skal det være en kirke som din tilkommende eller dig har et nært tilknytningsforhold til. Det være sig dåb, konfirmation, eller i visse tilfælde slægtninge på kirkegården. Det er endnu ikke muligt at få en kirke, barefordimansynesdenerfin, af den simple årsag at du kun betaler kirkeskat i det sogn du bor. (og en hel masse lidt forældet teologisk dims) Når alt det er sagt, så er det altid en god idé at tage ud og kigge på kirkerne, høre præsterne og ikke mindst kirkesanger og orgel, det giver helt klart det bedste indblik i hvad der er i udbud. Søndag kl. 10 kan jeg varmt anbefale!!! :D
  7. Det er virkelig en skøn blog du har fået og jeg bliver så glad for rosen.
  8. De fleste boredekorationer jeg står foran i kirken har roser i, så hvis noget er en 'begravelsesblomst' så er det da rosen.... Jeg fandt et site hvor nelliken bliver citeret for at være en kærlighedsblomst, så passer den jo ganske udemærket!
  9. Kransekage som den 'fine' kage er desværre ved at uddø i Danmark. Men jeg læste et sted forleden dag at kransekagen faktisk er en af de ældste danske 'fine' kager og en dansk opfindelse. Overflødighedshornet har en historie der vist nok binder sig til kongehuset og den slags (det var dem der havde råd til kager da der stod noget med 18 i årstallet) Jeg har heller ikke fået overflødighedshorn siden engang i 80'erne, måske først i 90'erne.. Men med tanke på at det er en vaskeægte dansk tradition og den har rødder langt tilbage, så synes jeg næsten den skulle have en renesanse ;)
  10. forår i Paris, intet over intet under ;) Det er fantastisk!!! og ikke mindst møj romantisk!
  11. Nu er det længe siden så meget kan have ændret sig. Men.. Jeg var helt vildt glad for min kjoleprøvning i Lilly, her gik hun meget op i at vise mig hvad der klædte mig og hvorfor. Der var tid til at prøve mindst 5 kjoler og der var plads til at svigermor og veninde var med. Årsagen til at det ikke endte med en lilly skal nok findes i at kjolerne er meget ungdommelige og jeg var en gaamel trunte på 35, eller det følte jeg mig i hvert fald. Turen gik herefter til House of Brides. Hvor de i Lilly overhovedet ikke talte om priser, før til sidst. Så var det det første spørgsmål jeg fik her, hvor meget må det koste. Udvalget til mig, en str. 48 var småt og helt uklædeligt, liiige bortset fra én enkelt kjole som hun fandt efter mange suk og puha'er. og det var så den det skulle være og den det blev. De var søde og forhandlingsvenlige, jeg tror nu egentlig jeg kunne have pruttet prisen ned, fået slør og alt muligt andet med oven i hatten. Men jeg er ikke så god til den slags. Men samme forstand på kjoler, pasform og snit som i Lilly, det havde min dame ikke! Havde jeg ikke fundet min kjole der, så var jeg gået videre og taget brudekjolebutikkerne en efter en.. Lige ved siden af den kirke jeg arbejder i ligger en butik der hedder Bentes brude et eller andet, den ligger i Høje-Taastrup og det tager kun små 20 med tog fra København. Jeg kender den ikke, men den ser hyggelig ud. God fornøjelse
  12. Ring til kordegnen i din kirke, det er vist dem der alligevel står for navneændringer og de har forstand på det! Det navn du er registeret med i CPR, er det navn præst/giftefoged SKAL tilspørge dig med. Det har noget med det juridiske hejs at gøre. Så hvis du ikke vil tilspørges med din ex's navn, eller det navn du har nu. Så skal du skifte navn inden brylluppet. Det koster 470 kr flere detaljer her: https://www.personregistrering.dk/ Det er ikke påkrævet at du skal have nyt pas, fordi du skifter navn. Jeg rejser stadig på mit gamle pas, jeg husker bare at bestille rejser og hotel i mit frøken navn.
  13. Absurd er det jo næppe, det er efterhånden meget normalt! Med faldene medlemstal på landsplan, er der færre penge i kassen. Den er faktisk ikke længere end det, det er ikke absurd, det er virkeligheden og hverdagen for den danske folkekirke. Det er fordi kirkerne i Danmark selv kan sætte rammerne for hvordan tilknytningskravet skal fortolkes, således vil visse kirker have meget vide grænser og andre meget snævre og et krav om betaling.
  14. Kan du fortælle mig hvilken kirke det drejer sig om? Tilknytningskravet bliver fortolket meget forskelligt rundt om i folkekirken og jeg kan muligvis godt hjælpe. Der er en naturlig forklaring på hvorfor man bliver afvist når man ikke bor og betaler kirkeskat i sognet. Det koster penge hver eneste gang og de penge du har betalt hvor du bor, følger dig ikke. Det er efterhånden blevet meget normalt at man må betale hvad det koster i arbejsløn, til alle andre end præsten.... Her i forstaden/ vestegnen hvor jeg både bor og virker som præst, er der rigtig mange moderne kirker der er bygget i 60'erne, 70'erne og 80'erne da befolkningstallet steg markant og de små yndige landsbykirker ikke kunne følge med længere, men de opfylder sjældent billedet af kirkebrylluppet, så derfor er der stor søgning på de 'rigtige kirker' når det kommer til bryllupper og barnedåb. Desværre så er man af både principielle, men også økonomiske årsager nød til at sige nej til ikke sognebørn. Ellers kan kirkerne simpelthen ikke få økonomien til at hænge sammen for det kirkeliv der ellers gerne skulle være at finde i kirkerne. Jeg kan godt forstå hvorfor det er en våd klud i ansigtet på jer og jeres drømme og planlægning. Men som præst på den anden side af hegnet, så ved jeg også hvorfor det desværre må være sådan. Men følgende spørgsmål er vigtige for at komme videre: Bor din forlovedes efterlevende forældre stadig i omtalte sogn`? Bor I i et nabosogn? Har i anden tilknytning end en efterladt på kirkegården? Er i begge medlem af folkekirken? Til sidst, er der en af jeres nære venner eller familie med juridisk indsigt eller uddannelse?
  15. Jeg har gjort det som præst og kender en hel del kollegaer der har været med til at tage brodden af 'bryllupshaløjet' på den måde. Det er min klare fornemmelse at par der vælger den løsning, har famillier og venner der snildt kan bære og se hvor meget den slags vielse og fest er lige i øjet, eller ret meget dem (bruden og gommen naturligvis) Jeg synes det er en knald god idé! Men jeg er også en sucker for bryllupper der handler om så meget andet...