Meggers

Medlem
 • Content count

  3,930
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by Meggers


 1. Iøvrigt tror jeg ikke, at jeg nogensinde ville bruge 20.000 på en videograf.

  Huha, det var da også en voldsom pris - hvor har du den fra...? Vores bryllupsvideoer koster kr. 9450,- plus noget ekstra for transporttiden der ville bruges til Aalborg i dit tilfælde men da stadig slet ikke i nærheden af 20.000,- - det er der jo ingen private der kan betale for en bryllupsvideo.

  Det er en rigtig ærgerlig oplevelse du har haft dig - og dybt frustrerende at læse... Vi må bare håbe at din historie i det mindste kan komme nogle andre til gode i fremtiden.

  -Kasper

  Aaaarj, nu er jeg da endnu mere bitter over at vi ikke valgte jer! :P Jeg troede faktisk at videoer fra proffer var oppe i i hvert fald minimum 15.000... Og var faktisk ikke så optaget at vi skulle have billeder fra hele dagen, det var lidt en "bonus"... Øv øv øv :boohoo:

  Men altså ja. Jeg må jo bare håbe, at det kommer andre til gode at læse om det. Og så må jeg jo glæde mig over, at vi i det mindste ikke hører til de skrækhistorier, hvor brudeparret slet ikke fik nogle billeder :wink: Og ikke mindst at vi havde en fantastisk dag. :heart: Men alligevel.

  ARGH, det var sgu lige før, jeg fældede en tåre, da jeg læste hvor lidt forskel der var på jeres pris og JL-videos... ØV!

  0

 2. det er bare sur (y) sådan noget!

  Vi har jo snakket om det tidligere så ingen grund til jeg bringer det hele op igen, men det er bare SÅ surt altså!

  Der er virkelig forskel på hvordan billeder bliver, og som du selv skriver skal de IKKE minde om dem gæsterne tager, der skal være kæmpe forskel. Alle fotografer siger de redigerer og efterbehandler billederne men der er SÅ stor forskel på hvor dygtige de er til det, desværre!!!

  Ja, det er pisseærgerligt... Men altså vi var jo heldigvis dækket godt ind i den forstand at vi har nogle superflotte portrætfotos fra Fotograferne Vesterbro, og hele dagen dækket af gæsternes billeder, og det vigtigste er jo at vi havde en god dag (er da glad for at det var fotografen, jeg blev skuffet over og ikke f.eks. musikken ;)). Men jeg håber ikke at andre brudepar booker ham, for jeg synes ganske simpelt ikke at han er dygtig nok til at varetage så vigtig en opgave, som at tage billeder og video ved et bryllup. :td:

  0

 3. Så det handler nok ikke så meget om at JL-video har haft en dårlig dag, men mere om at ham og vi har haft forskellige forestillinger af, hvornår man er dygtig nok til at mediedække et bryllup. Vi FIK jo billeder og video... Og NOGET af det var ok.

  Eller også så handler det måske bare om at manden er en amatør slet og ret. Nu kender jeg ikke priserne på fotografer og video detaljeret men jeg ved at 8.200 kr. for en hel dag er meget billigt. Måske har I bare købt for billigt. Nu er der ingen anden gang håber vi på :biggrin: men ellers er et godt råd at kigge på annoncørsiderne.

  Jamen den lektie har vi BESTEMT også lært os... Og jeg havde ikke forventet noget overvældende professionel klipning, billedkvalitet mv. til den pris. Men jeg havde dog forventet at dele af vores video ikke blev slettet og jeg havde forventet at han kom til tiden trods alt. :angry: Og der findes jo andre billige semi-pros som jeg synes er rigtig dygtige (f.eks. mener jeg ikke at TOSA er uddannet fotograf?) Men ja, han var et sats, og i den sidste ende kan vi kun sparke os selv i måsen for at have satset. 8200 ville have været billigt, hvis det hele blev godt, men det MEGET dyrt for det han har leveret synes jeg. :td:

  Iøvrigt tror jeg ikke, at jeg nogensinde ville bruge 20.000 på en videograf. Men hvis jeg havde vidst at kvaliteten var så ringe for 8200, så havde jeg nok bare undværet. Eller givet pengene til en af gæsterne og ladet ham/hende filme istedet. :rolleyes:

  Men men, nu er vi (altså min mand og jeg) blevet klogere. Jeg giver bare erfaringen videre, så kommende brude ikke behøver dumme sig også :)

  0

 4. Hold da op, det var sgi da en ærgerlig oplevelse!!!

  Det må iøvrigt have været en anden ekspedient end hende, jeg blev betjent af, da jeg købte slør (mit slør er fra Lilly, men ikke min kjole), for hun var rigtig sød og skrev på bonen at jeg kunne få pengene retur for sløret, hvis det ikke passede til min kjole... Men ok, jeg bad så også om det FØR jeg lagde pengene...

  Øv, hvor er jeg ked af at du fik sådan en oplevelse. Håber at alt går iorden med både slør og snørrer, og at du kan glemme alt om den dårlige service når du ser hvor smuk du bliver i kjolen! :hug:

  0

 5. Jeg gik ind til Pachelbels Canon in D, og den har VIRKELIG en personlig betydning for mig nu... Men nogle gange kan jeg faktisk godt blive lidt vemodig over at jeg aldrig kommer til at gå op til Here Comes the Bride, for det er bare så bryllupsagtigt, som noget kan være... Hvis jeg skulle gøre det om, er jeg i tvivl om hvad jeg ville have valgt... Men ok, jeg ELSKER også traditioner. :tunge:

  Hvis I ikke er så meget til traditioner, og hvis sangen betyder noget for jer, så synes jeg endelig at I skal gøre det. :)

  Så sandt, det er da helt sikkert noget man skal overveje nærmere, for man går jo kun op af gulvet een gang. Jeg er nu også temmelig traditionsbundet, men lige "Here comes the bride", har jeg altid syntes var en forfærdelig omgang larm LOL Og jeg vil jo ikke gå og blive irriteret, når jeg føres op af kirkegulvet! hahaha

  Haha, nej du skal helst ikke blive irriteret ;) Jeg er også sådan lidt ambivalent overfor den, men faldt lidt for den (efter at være blevet gift) da jeg hørte teksten (som jeg så har glemt nu, haha. Men googl den evt. den er meget smuk, synes jeg )

  0

 6. Jeg gik ind til Pachelbels Canon in D, og den har VIRKELIG en personlig betydning for mig nu... Men nogle gange kan jeg faktisk godt blive lidt vemodig over at jeg aldrig kommer til at gå op til Here Comes the Bride, for det er bare så bryllupsagtigt, som noget kan være... Hvis jeg skulle gøre det om, er jeg i tvivl om hvad jeg ville have valgt... Men ok, jeg ELSKER også traditioner. :tunge:

  Hvis I ikke er så meget til traditioner, og hvis sangen betyder noget for jer, så synes jeg endelig at I skal gøre det. :)

  0

 7. Har længe gerne villet give en opdatering i denne her tråd, men er blevet i dårligt humør hver gang, jeg har været ved det :(

  Men jeg synes egentlig at I skal høre om det...

  For det første vil jeg sige: Lad være med at acceptere at betale på dagen. Det er træls at fumle med så mange penge på sin bryllupsdag, og for vores tilfælde gjorde det, at vi ikke tænkte over at få en kvittering på at vi havde betalt (der var jo så meget andet at tænke på, på sådan en dejlig dag :7himmel: ). Og en kvittering er altså rar at have, hvis man gerne vil klage, den skal man blandt andet bruge, hvis man vil gå gennem forbrugerklagenævnet... Jeg vil så meget anbefale - uanset hvem der skal betales - at I ENTEN betaler depositum mod at få en meget detaljeret kontrakt ELLER atI først betaler EFTER brylluppet.

  Mht. JL-video, så vil jeg IKKE anbefale ham. Vi har fået ok billeder fra ham og ok video. Dvs. vi har fået nogle billeder, som jeg er glade for, men som jeg personligt ikke synes adskiller sig det mindste fra de billeder som gæsterne tog, og så nogle billeder som jeg synes er decideret dårlige. Og en video, som da foreviger noget af dagen, men hvor jeg tænker at vores lille kamera fra bilka kunne have optaget i bedre kvalitet. Men altså, vi har fået noget, det må jeg da give JL-video.

  På selve bryllupsdagen kom han for sent... Vi havde aftalt at han skulle være der en halv time før, og kl. 13.20 (vi skulle giftes 13.30) var min stakkels mand helt panisk over om vores fotograf havde brændt os af. Det havde han heldigvis ikke, han var "bare" forsinket. Det fik vi iøvrigt hverken undskyldning eller forklaring på... Det ødelagde heller ikke noget som sådan, men det gjorde at vi IKKE har fået filmet, at gæsterne ankommer til kirken, sådan som vi havde aftalt. Øv. Resten af dagen så jeg ikke nogle faresignaler. Jeg havde ikke den der "Hvor er han bare skøn"-følelse, som jeg havde med meget andet af vores personale, men det er ok, man kan jo ikke have kemi med alle. :-)

  Nå, men da vi får vores ting fra ham, er der også vedlagt et et meget ubehageligt brev, hvor han skriver at han er sur over, at jeg omtaler hans virke med en stor portion skepsis. Jeg går ud fra at det er den her tråd, jeg han henviser til, da jeg synes jeg har talt positivt om ham alle andre steder. Jeg bliver rigtig ked af det og sur over brevet, men det kan jo ikke nytte noget at være uvenner med fotografen. Så jeg skriver til ham og prøver at forklare mig og gyde vandene, men det svarer han ikke på.

  Med videoen og billederne er der så en masse ting, som jeg ikke synes er godt nok. Lyset er rigtig dårligt på mange billeder, lyden under præstens tale er så dårlig at man ikke kan høre, hvad hun siger, der mangler billeder af rigtig mange elementer af festen, der mangler videooptagelse af 4 sange og én tale, der er underlægningsmusik på selvom vi havde frabedt os dette og ja... Jeg kan ikke huske om det var det hele. Boksen, som dvd'erne er i, er desuden i stykker. Det er jeg så ligeglad med, men synes da det er uprofessionelt. Vi fortæller Jesper Lambert (altså manden bag JL-video) at der mangler noget video (det er dét, vi er mest kede af ... Forestil jer, at I betaler 8200 for at få filmet hele dagen, og der så mangler ca. 2 timer fra middagen?) og efter noget mail frem og tilbage viser det sig at han har slettet vores video. Kæft, det gjorde ONDT at vide at ens elskede minder har været optaget, og at de så bare er blevet slettet. ØV! Samtidig er samtalen med Jesper blevet RIGTIG ubehagelig, og han skriver blandt andet, at han synes vores reaktion på at videoen mangler (vi var selvfølgelig RIGTIG kede af det og skuffede) var mærkværdig, og at han ikke mener at vores kritik af ham er realistisk.

  Nå, jeg har slet ikke fået alle detaljerne i denne her misere med, men I kan nok se pointen ;)

  Man kunne sige her, at det her bare er vores ene oplevelse og at mange andre måske ville synes at JL-video er fantastisk, og det er selvfølgelig en mulighed, MEN, han har blandt andet skrevet til os, at han ikke forstår vores kritik, eftersom det arbejde, som han har leveret til os, ikke adskiller sig særligt fra hvad han plejer at lave...

  Så det handler nok ikke så meget om at JL-video har haft en dårlig dag, men mere om at ham og vi har haft forskellige forestillinger af, hvornår man er dygtig nok til at mediedække et bryllup. Vi FIK jo billeder og video... Og NOGET af det var ok.

  Så nu er min erfaring givet videre, og nu vil jeg prøve at glemme alt om JL-video, og så må kommende brudepar selv bedømme, om det er noget for dem. ;-)

  PS. Det skønne billede, som jeg bruger som avatar er IKKE taget af JL-video. Jeg ELSKER det billede, og jeg ELSKER de fotografer, der har taget det, nemlig Fotograferne Vesterbro, som vi gudskelov også havde booket til brylluppet ;-)

  0

 8. Jeg tror det er de færreste, der smutter efter brudevalsen. :)

  Vi havde aftalt at "stikke af" på traditionel vis efter natmaden, men da det kom til stykket havde vi bare lyst til at være med til hele festen + at give alle gæster et kæmpe kram inden de tog hjem. Så der blev ikke noget stikke-af, istedet blev vi til der blev lukket og slukket og sidste gæst gik hjem. Og det er jeg MEGET glad for. :)

  Brudevalsen skal danses inden tolv, og bliver vist tit danset LIGE inden tolv, fordi middagen tager så lang tid. Det er toastmasteren, der "holder styr" på tiden. :)

  0

 9. Jeg var SÅ glad for vores band til vores bryllup!!!

  Nu har jeg selvfølgelig ikke prøvet, hvordan vores fest ville have været uden musikken, men mit indtryk er at det gjorde en kæmpe forskel. Stort set alle dansede, og mange sad også og smårokkede på stolene mellem retterne, og det var SÅ hyggeligt. Der var også rigtig mange af gæsterne, der roste musikken. Så hvis jeg skulle gøre det hele om, så havde jeg klart truffet samme valg mht. musik (og jeg ved at min mand har det på samme måde) :-)

  0

 10. Tillykke med fødselsdagen, cmtoft!!! :denmarkflag::bestwishes::birthday:

  Og Mette: GUD hvor er den frakke dog smuk. Looooooooove!!!! :loveboard:

  Vinterfrakkemæssigt har jeg en lysegrå uldfrakke fra sidste år, som jeg nok bare bruger igen i år. Ku' måske egentlig godt tænke mig en ny, men man må jo prioritere :rolleyes

  Tilgengæld SKAL jeg have nye vinterstøvler for dem fra sidste år er definitivt DØDE. Jeg drømmer om at et par sorte Joan of Artic fra Sorel :a1221:

  post-43333-0-01410600-1317841985.jpg

  0

 11. Jeg tudede hele vejen op af gulvet... Jeg prøvede at smile, fordi jeg tænkte at jeg ikke ville se ulykkelig ud, men alle har sagt at det bare var så rørende at både min far og jeg gik op totalt grådkvalte. Så det er jeg egentlig ikke ked af. :)

  Det vigtigste - IMO - er bare at du har en GOD make-up og en GOD vandfast mascara. Jeg fik sådan noget lakhalløj på mine vipper, så det holdt hele dagen og natten, selvom jeg vrælede mange gange :)

  Og så tudede jeg forresten ikke så meget, som jeg havde troet at jeg ville (hvilket mange nok har svært ved at tro på, hvis de har set hvor meget jeg tudedede, haha). Altså jeg kan præstere at tude i Find Nemo :blink: Så det siger vist det hele... Men selvom jeg tudede en del på bryllupsdagen, så var det ikke så grådkvalt og "umuligt" som frygtet, jeg synes faktisk at jeg præsterede at smile meget mere end jeg tudede og at græde "yndigt" hvor tårene bare triller og ikke hvor man brøler og snotter overalt ;)

  Et hit vil være, hvis du udstyrer din far og evt. gom med lommeletter i lommen, for det er jo ikke sikkert at du lige har din taske med op af gulvet ;)

  0

 12. Jeg embossede i ovnen, grill på 220 grader mener jeg (det var i hvert fald VARMT - grillhandsker og forsigtig anbefales!) og det gik fint :)

  Jeg brugte en stempelpude i samme farve som pulveret (guld) så eventuelle huller ikke rigtig kunne ses. :) Og så brugte jeg en øjenbrynspensel (du ved sådan en hel tynd "skarp" en) til at skubbe pulver væk med. :)

  Ellers synes jeg det lyder til at du gør det rigtigt, så ved ikke helt hvad der går galt :blink:

  0

 13. Har ikke lige læst alle de andres svar, men vil fortælle at jeg ELSKEDE at have børn med til vores bryllup :)

  Vi havde 8 stk:

  2 babyer

  2 3-årige, der begge blev hentet lige inden middagen (forældrenes eget valg, men nok fornuftigt nok)

  1 5-årig

  2 9-årige

  1 14-årig

  De var alle sammen SÅ søde og velopdragne, og de gav festen et uformelt og hyggeligt "pift" og larmede altså ikke ret meget. :) Det kommer selvfølgelig lidt an på hvad slags fest man holder og hvad slags børn man har med, men altså vi holdt det på en fin restaurant og det var ikke noget problem. :) Børneposer med lidt slik og legetøj kan anbefales ;)

  0

 14. Jeg vil sende en varm anbefaling til Rockafellas, der spillede ved vores bryllup i Aalborg :cheerleader3:

  De var SÅ gode både til at give stemning under middagen og at få gang i dansegulvet bagefter! Alt ros til dem fra min side af! :loveboard:

  Hvor ligger de henne prismæssigt? :)

  Vi gav 10.500 for at de var der fra middagen (kan ikke lige huske om det var 17.30 eller 18.30 eller hvornår det var...) til kl. 03. :)

  0

 15. Vi fik billigere mad til børnene og så fik vi sodavand ad libitum med i vores "vin ad libitum" fordi vi snakkede om at en ret stor del af selskabet ville foretrække en kold cola ;)

  Hvis ikke jeres feststed er med på en slags rabat, så tænker jeg også at det ville være en god idé at betale vin efter forbrug. :)

  MEN jeg vil så lige sige - og det gælder selvfølgelig ikke religiøse og børn, men ellers - at vores erfaring var at dem der ikke plejede at drikke vin faktisk gerne ville have vin i dagens anledning. :)

  0

 16. Undskyld mig, men en kirke er IKKE en butik. Du lejer dig ikke ind i kirken, du betaler KIRKESKAT på nøjagtig samme måde som når du skal køre på vejene i dette her land... Det er en SKAT, ikke en LEJE af kirken... Så du kan overhovedet ikke sammenligne en kirke med en butik, for det er et råd af folk, der bestemmer i kirken - ikke en chef! Og er man utilfreds med hvor hurtigt man må køre på vejene eller hvor mange bøger der kan indkøbes til dine børn, kan man jo heller ikke bare brokke sig og så køber de nogle flere bøger... Det er statens ejendom og statens penge, der bliver forvaltet i kirken, ikke dine og mine (eller jo, men de har jo været igennem skat-o-meteret, inden de er kommet så langt)...

  Kirken er selvfølgelig hverken en butik eller et folketing, men for mig som bruger, giver det mere mening at se det a la en butik end a la et folketing - altså ud fra at det for mig giver mere mening at se på om jeg er tilfreds med servicen end at stille op til valg (altså til menighedsråd) og prøve at ændre det. :)

  At det er statens ejendom og statens penge der bruges på kirkerne er vel ens uanset kirke, og det ændrer ikke på, at jeg går til den kirke, som jeg synes yder et godt serviceniveau. Uanset om pengene kommer fra skat eller leje, så kommer de fra dig og mig og alle de brudepar, der bliver gift der, og så synes jeg det er helt fair at man går efter det sted, hvor man får mest for pengene. :)

  0

 17. Kan man oss vælge den kirke man er konfirmeret i? Troede kun det var den kirke man er døbt i og det sogn man bor i.

  Jeg er ikke lige inde i reglerne, men jeg kan ikke se hvorfor man skulle være mindre tilknyttet en kirke man er konfirmeret i end en mand er døbt i. I "vores" kirke tror jeg også at de accepterer en, hvis ens forældre er døbt/konfirmeret/gift der. :)

  Jeg er ansat i en kirke og vil derfor gerne lige komme med et par kommentarer:

  1: det giver en rigtig god stemning at folk bliver siddende på deres pladser og ikke fiser rundt og fotograferer - er I der for Gud og kærligheden eller billederne? Ofte kan halvdelen af gæsterne ikke huske vielsen fordi de var så optaget af at tage billeder. I den kirke vi skal vies i må man gerne fotografere men vi frabeder os det. Folk skal være til stede i nuet.

  Man behøver vel ikke at være der ENTEN for gud og kærligheden ELLER for billederne? Jeg synes det er enormt firkantet at gå ud fra, at fordi der tages billeder, så forsvinder hele vielsen. Da vi blev gift måtte der gerne tages billeder, og det var på ingen måde noget problem. Folk lagde jo kameraerne helt af sig selv, når der blev sunget salmer og holdt tale og sådan (der er der jo alligevel ikke ret meget at tage billeder af). Jeg har ALDRIG hørt om nogen, der ikke kunne huske noget af en vielse, og det er da i hvert fald heller ikke tilfældet med de vielser jeg selv har været med til... Iøvrigt synes jeg at det må være op til folk selv om de vil leve i nuet, eller om de vil koncentrere sig om at gemme øjeblikket for evigt. Jeg synes begge dele viser en stor interesse og kærlighed for det der sker. :)

  Jeg har bare set ALT for mange, der går mere op i om billederne nu bliver ordentlige end at være til stede i nuet. Og så KAN det være enormt belastende for os som personale, fordi mange fotografer også LIGE vil have et billede af præst, kirkesangere osv. og det er vi IKKE ansat til. Jeg siger ikke at det er sådan for alle, men når man har oplevet det for mange gange, kan jeg godt forstå at nogen kirker siger stop.

  2: hvem skal rydde op efter jer, når I har kastet ris udover det hele? Det er en af de kirker i Danmark hvor de kunne ansætte en mand alene til at rydde op efter brudepar, hvis de gav dem lov til at kaste med ris og frø.

  Ret mig, hvis jeg tager fejl, men er det ikke dét som kirketjeneren blandt andet er ansat til? :) Jeg kender ikke meget til ansættelsesaftaler ved kirken, men jeg lagde da mærke til at kirketjeneren ved "vores" kirke gladeligt har fejet ris os, mens kirketjeneren ved den kirke, vi skulle have været gift i, konsekvent står med hænderne i lommerne og GLOR de gange jeg har set ham (og det er efterhånden en del gange...) Selvfølgelig skal kirkepersonalet ikke overbebyrdes med arbejde, men når nole kirker har "tid" til at feje op og andre ikke har, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, om nogle kirker måske bare ikke disponerer rigtigt over tiden. :)

  Jamen, så retter jeg dig da lige: Kirketjeneren er ansat til at udføre det af menighedsrådet bestemte arbejde. Der er STOR forskel på at være ansat i en mindre kirke, hvor der måske er et bryllup hveranden lørdag og så være ansat i en kirke med tre vielser hver lørdag. Hvis de, som hos os, kun har 30 minutter fra det første brudepar er ude af kirken til det næste bryllup går i gang, har de ikke tid til både at få sat salmebøger på plads, ordnet stolerækkerne, flyttet om på blomsterne OG fejet risene væk fra første vielse... ;-)

  3: jeg synes det lyder lidt spøjst at man ikke selv må medbringe en kirkesanger, men har du overvejet at det er vores andres arbejde du fratager os? For mig svarer det lidt til at komme ind i en butik og så have sin egen ekspedient med fordi "hun er alligevel den bedste".

  Her er vi til dels enige, men så igen, så synes jeg da at det er fair at man helst vil betale dén, som man synes klarer arbejdet bedst.

  Jeg synes også det er en SPØJS regel, og jeg forstår den ikke helt. Men igen - menighedsrådet bestemmer, og kan man ikke lige hvad de bestemmer, er man jo velkommen til at stille op ved næste menighedsrådsvalg...

  Jeg ved godt jeg lyder som en sur kælling men overvej lige at det er Guds hus man er i - en kirke er ikke noget man lejer og har fuld råderet over, det er et hus bygget til Guds ære og bør behandles sådan... Og det er nu engang menighedsrådet i den pågældende kirke der i samråd med præsten bestemmer hvordan det behandles bedst :-)

  Guds hus ja, men vel for søren da også FOLKETS hus? Ellers så kan man jo sige, at uanset hvem der ejer et hus, så gider man da ikke besøge dem, hvis reglerne i huset forekommer en urimeligt strenge. Jeg er helt enig i at man skal opføre sig respektfuldt i en kirken, men jeg synes faktisk ikke det er gudsbespottende at ønske at forevige sit livs måske smukkeste dag (evt. via én prof fotograf, der bliver siddende hvor han er) eller at ville holde liv i sød tradition som ris.

  Folkets hus på samme måde som folketinget er folkets ting - altså at Guds Hus administreres af menighedsrådet....

  Og alt det ovenstående skal altså på ingen måde forstås som et personligt angreb på dig, men du beskriver så fint alle de ting, som jeg er modstander af ved kirken. :balloons:

  Vi er grundlæggende enige om at man skal have respekt for kirken. Vi er (såvidt jeg kan se) bare uenige om hvad det indebærer. Og så synes jeg jo (ved ikke om du er enig) at kirken også skal have respekt for det enkelte brudepar (eller forældre til en døbt eller afdød eller hvad det nu måtte være), hvilket i mine øjne indebærer at man er lidt fleksibel begge veje. Jeg er ikke imod at kirken opsætter regler, men er blevet MEGET stødt over strenge og ufleksible reglerne er i nogle kirker. Som jeg ser det er kirkelige handlinger en service, og som med alt andet, så vil jeg opfordre alle til at søge et andet sted, hvis de ikke synes at serviceniveauet er højt nok det første sted. :)

  Jeg har det sådan at reglerne burde være mere eller mindre ens i alle kirker og så skulle man finde et niveau hvor alle kirker kan være med. For det er fjollet at man gerne vil giftes i en bestemt kirke og så flytter vielsen et helt andet sted uden at det er pga. præsten eller af personlig historik men at man lige pludselig kommer ud i sådan nogle lidt lavpraktiske ting som at der ikke må tages billeder i den kirke, men det må man gerne i den kirke og sådan noget. Hvis disse retningslinjer var ens i hele landet, ville det ikke være et problem, for så kunne man netop ikke sige "jamen, man må gerne i nabokirken"...

  Og igen - hvis man er uenig med menighedsrådets bestemmelser, kan man jo melde sig til næste menighedsrådsvalg og få dem lavet om. Det fungerer ca. på samme måde som når der er regler og retningslinjer i en kommune - kan man ikke lide den måde tingene kører på, bryder man jo heller ikke bare reglerne - vil man ændre noget, må man jo tage ansvaret for det i stedet for bare at brokke sig... (Okay, det lyder meget kællingeagtigt, men det er jo sådan det er...)

  Uha, alt det quoteri gør det lidt svært at holde styr på synes jeg :)

  Men altså... Det med at stille op til menighedsrådet, det afhænger jo nok af om man ser kirken som a la et folketing eller a la en butik. Hvis jeg er utilfreds med noget politisk, så ville jeg da engagere mig politisk. Men hvis jeg er utilfreds med noget i Bilka, så søger jeg ikke en stilling der :wink:

  Jeg ved godt at det er MULIGT at stille op til menigshrådet og måske også muligt at komme ind (men ikke nødvendigvis - hvor meget chance har man realistisk set for at blive valgt ind, hvis ens eneste mærkesag er at man er uenige med alle de andre om hvorvidt man må kaste ris eller ej?), men her ser jeg mere kirken som en "butik". Vi betaler nogle penge og får en service. Og hvis "ekspedienterne" er nogle sure gamle r*vhuller, der nægter at være med på noget som helst, så går jeg altså over i nabobutikken :wink: Iøvrigt er menighedsrådets regler vel ikke lov :rolleyes: Personligt kunne jeg ikke finde på at bryde reglerne (vi skiftede kirke istedet), men som min far sagde til mig, da vi stadig havde vores gamle kirke "Hvad vil de egentlig gøre, hvis I tager billeder alligevel? Ringe til politiet?" Ej, det er lige provo nok at tænke sådan, og igen: Jeg ville ALDRIG bare bryde reglerne. Men jeg synes menighedsråd rundt omkring har aaaaaaalt for meget magt og får alt for lidt modspil og det resulterer for mig at se i nogle regler der er helt ude af proportioner.

  Jeg kan f.eks. godt forstå at kirkeansatte måske synes at billederne er forstyrrende eller at de ikke gider blive fotograferet, men det forstyrrende tænker jeg kan klares i LANGT de fleste tilfælde med en aftale om at det kun er fotografen der tager billeder, og det med at man som ansat ikke gider blive fotograferet... Altså sorry, men jeg synes bare ikke at det kan være rigtigt at en personales blufærdighed skal hindre et par i at forevige så vigtig en dag. :rolleyes: Jeg fristes til at sige, at så må man finde sig et andet arbejde, MEN man kunne jo istedet sagtens lave et kompromis med at det kun er fotografen der tager billeder, og at man aftaler med ham hvad man må og ikke må. Og det kan da godt være at nogen bryder det, men på samme måde kunne de jo i princippet også bryde det generelle fotoforbud nu. :)

  Og hvis kirketjeneren er ansat til at udføre det af menighedsrådet bestemte arbejde, så er kirketjeneren vel også den der er ansat til at feje ris, hvis man må kaste ris :wink: Med andre ord ER der en til at feje ris. Hvis der så ikke er tid nok, så må der vel ansættes en kirketjener mere, eller også må kirken skære ned i antallet af bryllupper pr dag, så man kan yde en ordentlig service til brugerne af kirken. Det er i hvert fald hvad jeg vil kalde god forretningsstrategi :wink: Men men men det er jo frit for hver kirke, hvilke regler de vil have, ligesom det er frit for ethvert brudepar at droppe en kirke pga. reglerne. :)

  0

 18. Hmm.. I rigtig mange kirker må man ikke tage billeder UNDER vielsen, men godt ved ind- og udgang til vielsen. Altså hvor bruden & co. kommer ind, og hvor brud og gom går ud. Det er ret normalt.

  Det med at kaste ris, er selvfølgelig ærgerligt, at man ikke må det dér, men hvis det er en stor og eftertragtet kirke, så er det måske heller ikke så pænt at have en masse ris til at ligge rundt omkring og flyde udenfor? Men det er stadig træls. Så kan man jo vente med risene til sidst på aftenen, hvor brudeparret "stikker af". Dér er der i hvert fald mange, der også kaster ris.

  Og hvis kirken bruger argumentet med at det ikke er godt for fuglene - så har jeg hørt, at det skule være en skrøne. Ellers kunne man, som mine veninder gjorde på rådhuset ved os, kaste fuglefrø, rettere: fugle-solsikkefrø. (Vi havde nemlig snakket om det med fuglene, og at man jo egentlig bare kunne bruge frø, men det var mest i sjov, havde ikke regnet med, de ville gøre det rigtigt! Det var mega sjovt! :D)

  Sangerinden.. Ja.. Der kunne man jo, som der allerede er forreslået, få hende til at synge en sang f.eks. under middagen, eller ved indgangen til feststedet eller noget i den stil. Og så ville jeg nok undlade en i kirken. Synes 1500 kr. er mange penge for en sangerinde, man egentlig ikke ville have til at starte med.

  Men hvis det er nogle regler, I ikke kan leve med, så er der vel ikke andet for end at skifte kirke?

  Se evt. denne tråd: http://www.bryllupsklar.dk/forum/68216/fugle-og-ris.html/page__p__1097525__fromsearch__1#entry1097525 :)

  0