Mistel
Medlem-
Content count
77 -
Joined
-
Last visited
Community Reputation
4 NeutralAbout Mistel
-
Rank
Aktiv bruger
- Birthday
Profile Information
-
Vielses dato
06.08.2011
-
Type vielse
Kirkelig velsignelse
-
Køn
Kvinde
-
Jeg vil lige rette dig i dette: Præsten kan godt nægte at døbe et barn pga. navnet. I disse tilfælde kan man vælge en anden præst fra området... Men præsten kan godt nægte at døbe et barn et bestemt navn, for det første hvis navnet ikke er godkendt men også hvis navnet kan komme til at ligge barnet til last... Sådan var det i hvert fald i gamle dage (en sindsygt spøjs lov, men det er faktisk rigtig nok)... Men som sagt - så finder man bare en præst, som gerne vil ;-) Virkelig? Det kan da godt være jeg tager fejl. Jeg mener bare, at navneloven er til for at navnet "ikke skal ligge barnet til last", og så er dåben jo ikke som sådan en navngivning.. Men uanset hvad, ja, virkelig spøjs lov, for hvordan afgør man egentlig, om et navn ligger til last eller ej :-)
-
Altså, det med navnene er jo ikke noget præsten bestemmer. Et navn skal være godkendt før et barn kan få det. Hvis det ikke er godkendt, kan man søge om det. Som gammel kirkesanger undrer det mig i ufattelig høj grad, at I ikke må have jeres egen sanger med til en solo. Det har jeg - aldrig - hørt om før. Højst besynderligt. Mit eneste bud er, at det skyldes at organisten ikke har mulighed for at øve med fremmede sangere i en travl kirke.. Derudover må jeg sige, at 1500 kr. hverken er urimeligt eller dyrt, men helt almindelig standardbetaling for en solo. (selvom det godt kan være en tung post i bryllupsbudgettet). Mht. risene måtte vi gerne kaste med ris der hvor vi blev gift - men det var også en lille landsbykirke, og vi var dagens eneste bryllup. Men i de større kirker, hvor man ofte har adskillige bryllupper i løbet af hver lørdag i sæsonen, samt ikke at forglemme, begravelser, kan jeg godt se, det kan tage overhånd.. Men altså, jeg er nu glad for jeg fik mine ris! :-) Mht. fotos.. Jeg synes nu nok, det er lidt gammeldags helt at forbyde det. Det må være muligt at finde et kompromis, hvor kun den officielle fotograf tager billeder, og gæsterne holder sig i skindet. Men ikke alle har det sådan - jeg kan huske en af præsterne i en af de kirker jeg har sunget, plejede at sige, at hun gerne ville frabede sig billeder under vielsen, dåben m.m. til gengæld ville alle de billeder man kan kunne huske bagefter være garanteret fri for dobbelthager og røde øjne. Og så stillede hun til gengæld gerne op til fotografering bagefter. Og det synes jeg egentlig var en meget sød tanke:-)
-
På mit arbejde, hvor vi har et selskabslokale ud, beder vi om et depositum på 3000 kr. ca. 14 dage efter kontrakten sendes ud. Depositummet trækker vi i, hvis der bliver smadret et eller andet, eller hvis folk vælger nogle ekstraydelser til, efter vi har indgået aftalen. Vi opererer også med, at folk kan melde fra kvit og frit og få depositum og evt. betalt leje, hvis de melder fra mere end 3 mdr. før. Så i min optik lyder det rimeligt og fornuftigt nok. Men altså, det er da tilladt at spørge, om man kan ændre aftalen lidt, så I betaler depositum senere eller måske betaler 3000 nu og 3000 senere. Det værste de kan sige er nej. Og når jeg bliver spurgt, siger jeg som regel ok, hvis det ellers ligger inde for noget, jeg anser for rimeligt.
-
Vi sov bare derhjemme, så jeg kan som sådan ikke svare dig, men hvis I under alle omstændigheder skal have et værelse, så er forskellen på det billigste og det dyreste kun 260 kr., og selvom mange bække små osv. også betyder noget, når man skal spare på udgifterne, tror jeg da bare jeg ville reservere den store brudesuite :-) Ellers kunne I evt. høre hotellet, om I måtte se brudesuiterne først, så I kan se, om I synes, I går glip af noget.
-
Synes også sagtens man kan det. Fik selv helstegt vidsvin til vores bryllup, så jo da. Vi havde ganske vist planlagt suppe til natmad, som aldrig kom på bordet, fordi ingen kunne spise noget som helst. Så mit råd er, at man ikke går alt for meget amok med den natmad, uanset hvad man vælger.
-
Ville jeg aldrig have fundet på at (tyvstjæle) og skrive "børnecitater om kærlighed" på mine bordkort - noget mine gæster morede sig meget over, og som fungerede fint som ice breaker - præcis som planlagt :-) Vente med at åbne bryllupsgaver til dagen efter - en løsning som passede mig/os utrolig godt!
-
Vi gjorde det, at vi skrev en invation med tid/sted, og så vedlagde vi et stykke papir med praktiske informationer: Dress code, taxa numre, buslinjer, forventet tidsplan etc. Men ingen ønskeseddel. Det synes jeg ikke, man skal sende ud med invitationen. Men vi havde i praktisk info lavet et punkt der hed "Ønsker" og skrevet noget i stil med - mest af alt ønsker vi os, at du kommer og fejrer dagen med os, men hvis du alligevel har lyst til at give os en lille ting, kan ideer og inspiration hentes hos den og den person. Man kan sige - at selvfølgelig forventer jeg at mine gæster kommer med en bryllupsgave, men jeg lader som om, jeg ikke gør ;-) Og det er heller ikke det, der skal være afgørende for, om folk kommer eller ej.
-
Jeg er spændt på at høre, hvad jeres præst siger til det, for det er op til ham eller hende. Men mit bud er, at der bliver sagt nej, da det som nævnt er en sørgedag. Men hvis lørdagen eller søndagen kunne bruges, burde det ikke være et problem.
-
Ja, det er meget, meget trist! Mit bud er - tal det rigtig godt igennem i familien. Hold bryllup og mind far/svigerfar med glæde. Hold en lille tale for ham, evt. et minuts stilhed og lad det være en naturlig del af jeres fest, som det også er en naturlig del af jeres liv. Jeg tror, I vil få en smuk, dejlig og bevægende dag.
-
Da min nu ægtemand og jeg havde kendt hinanden i 3 mdr. skulle han til bryllup hos nogle venner. Han havde haft invitationen længe, men da jeg kom ind i billedet, blev jeg som det mest naturlige inviteret med og budt velkommen - til bryllup i Polen med betalte overnatninger.. Det var jeg blev jeg utrolig rørt over og glad for - og vi gjorde det samme til vores bryllup, da der var nogen, der pludselig havde mødt en... Så jeg tror altså, jeg stemmer for +one :-)
-
Vi fik helstegt vildsvin fra slagteren i Tune - ikke så langt fra Roskilde. Han kom med grill + kok og tilbehør. Det var super godt, og vores gæster var vilde med det, men husk at lave klare aftaler med ham om oprydning, hvis du skulle vælge at bruge ham.
-
Tja - vi har sparet på bryllupskagen. Gad det ikke og lavede en panna cotta i stedet for til vel ca. 500 kr til 54 personer i stedet for flere 1000 hos en bager. Tøj - fik min kjole syet i Thailand til 1200 kr og min mand genbrugte sit (meget dyre) Hugo Boss jakkesæt. Lokalet - det lokale forsamlingshus er rimeligt i pris. Ved at læse tilbudsaviser mange, mange måneder i forvejen og købe, når det var billigt. Borddekorationer - vi betalte for materialerne, men fik som bryllupsgave af en nabo, at hun arrangerede dem. Det blev SÅ fine. Ringene - fordi vi havde gammelt guld, vi kunne sælge - men ellers havde vi faktisk valgt ikke at spare der. Bryllupsrejsen - ikke sparet OVERHOVEDET. 3 uger på Bali - vi rejser i morgen:-) Ellers tror jeg bare mit bedste "spareråd" er - vælg de ting til, som er vigtige for lige netop jer, og vælg resten fra. Altså, hvis ringene ikke betyder alverden, og I måske slet ikke kommer til at bruge dem, så vælg en mindre model. Spar desserten og server bryllupskage - eller omvendt. Brug penge på at leje en rolls royce, hvis det er drømmen men nøjes med de stearinlys der er alligevel er i kirken osv.
-
Da vi valgte ikke at åbne vores gaver på selve dagen, har vi skrevet en personlig hilsen til alle, hvor vi nævner gaven. "Tak for den smukke dug" etc. Derudover - "tak fordi I var med til at gøre vores dag til noget helt særligt" og så har vi også takket, hvis vedkommende har bidraget med hjælp på den eller anden måde eller f.eks. har holdt tale. Jeg synes personligt ikke så godt om "tak for gaven". Jeg vil gerne vide, at modtageren har bemærket, hvad de har fået af mig.
-
Det eneste overtro omkring vielsesringe jeg kender til eller har kunnet finde er, at den, der i kirken sætter ringen først på ægtefællens finger, er den der får magten i ægteskabet. - Så formentlig behøver du ikke være nervøs?
-
Vi valgte at have en professionel fotograf fra receptionen (som vi startede med), i kirken og til de officielle billeder bagefter. Så havde vi sagt til at alle gæsterne, at hvis de havde lyst, måtte de meget gerne tage kamera og med og fotografere til festen. Den opfordring var der rigtig mange, der fulgte, og der er kommet nogle supergode billeder ud af fra alle mulige vinkler, og en masse som en fotograf slet ikke ville kunne fange (fordi han jo kun er 1 person). Vi var meget glade for den løsning - og sidste del af den var i hvert fald ganske gratis og dermed velkommen til bryllupsbudgettet:-)