akrotøsen

Medlem
 • Content count

  640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by akrotøsen

 1. søg på "soft tulle veil" eller "silk tulle veil". Det er bløde tyl typer som ikke kan "stå selv" eller puffer op.
 2. Jeg købte lækkert blødt tyl på ebay og syede det på en kam fra samme sted :-) Det var billigt og flot! Det lyder som om du skal søge på "Soft tulle" eller "silk tulle", "veil" og "single tier" fx på ebay.
 3. Den største post er maden/feststedet, så her kan det virkelig betale sig at få en god pris! 200kr pr. kuvert til 50 pers. koster 10.000 hvor en kuvert til 500kr løber op i 25.000 kr.! Så start med de store ting og gå derfra. Hvad er need to have og nice to have? Musikkere koster typisk 10.000kr., så hvis det er noget I vil have skal der prioriteres efter det :-)
 4. Jeg havde også slør og hair piece. Tænkte MEGET over hvordan det kunne gøres! Du kan fornemme hvordan jeg havde det på billederne:
 5. Vores kirke havde også dåb før vi blev viet, men der var ingen pynt af den grund. Vi købte nogle ekstra blomster fra blomsterhandleren som lavede buket og dekorationer, og så satte min mand dem op før vielsen. Der var forskellige blomster i hver anden og lys i hver anden række. Vi havde "sommerblomst" i gul, orange og lilla tema så blomsterne var forskellige. Jeg synes det var rigtig fint og indrammede altergangen. Selvfølgelig "pynter" gæsterne ret godt i kirken med deres fine tøj, men med blomster eller lys mødes gæsterne af noget fint og indbydende når de kommer, og man kan se, "at her sker noget specielt".
 6. Et konkret forslag til location kunne være Fredensborg Golfklub. Der holdt min søster bryllup sidste år. Kuvertprisen var ca. 350kr for 4 retter, derudover vin og blød bar. De holdt reception for 90prs og middag for 50-60 personer og betalte lige over 60.000kr. med ALT. Det der så kommer udover er jeres tøj, fotograf, kørsel, dj. brudebuket osv. Men det var prisen for selve festen og receptionen. Og vi skulle ikke røre en finger - dog kiggede vi forbi aftenen inden og satte bordkort på :-)
 7. Hvad skal der synges, er det med/uden musik og giver i løn?
 8. Jeg havde et langt enkeltlags slør på, det var lidt længere end slæbet på kjolen. Jeg tog det af og på flere gang i løbet af dagen. Havde det på i kirken, tog det af til receptionen, på til fotoshoot, af til middagen og på til brudevals Det var der ingen problemer i! Jeg havde lavet det selv og syet på en kam som let kunne stikkes i frisuren. Havde også et hairpiece fra Lena på. Sløret var så diskret selvom det var langt så tror ikke der var nogle som rigtig tænke over det. Uden slør: Med slør: Synes man kan tage det af og på som det passer en bedst :-)
 9. Dem der lavede "ballade" i vores lejlighed havde også sat en æresport op til os da vi kom hjem dagen efter brylluppet. Den var rimelig simpel, men vi bor også i lejlighed. Du spørger hvorfor? Fordi det er hyggeligt at andre også går op i ens store dag :-)
 10. Tror ikke du skal bekymre dig så meget om græspletter. Min kjole var i brudesatin og med slæb, men kjolerne er syet i flere lag, så det var kun undersiden der blev beskidt, oversiden og dermed den synlige del forblev hvid :-)
 11. Jeg var også meget følsom! Men så de sidste dage blev det afløst af fokus på opgaver og på dagen hvor jeg ellers altid havde troet jeg ville være tudemarie var jeg et stort SMIL hele dagen! Også op ad kirkegulvet :-)
 12. Jeg synes det lyder rigtig fint at gå til bords kl.17.30! Middagen er lang. Vi nåede fx kun liige at danse brudevals inden midnat og måtte så tage et enkelt indslag bagefter Har I overvejet at servere bryllupskage om eftermiddagen? Betragt det evt. som "eftermiddagskaffe" istedet for reception. At skære kagen for osv. er et højdepunkt på dagen, men kommer efter min mening mere sin ret hvis man gør det om eftermiddagen og ikke først sent om aftnen/natten, hvor folk så heller ikke kan spise mere mad :-) Så hygger gæsterne med et stykke lækker kage imens I åbner gaver.
 13. Jeg synes lidt mad ved siden af kagen er at foretrække. Vi serverede som mange andre, kan jeg høre, mini pølsehorn, små foccasiaer m. aubergine/ost, skinke/ost og noget andet jeg ikke kan huske, og frugtfade. Receptionsgæster kommer med relativt store gaver, så synes "kun" bryllupskage er lidt fesent. Og vores gæster var sultne. Rub og stub af alt jeg havde bagt blev spist. Drikkelse var champagne, div. øl/sodavand og slush-ice maskine (det var midt i sidste sommers hedes)
 14. Helt enig! Du kan lave dem i lige så god tid du har lyst, bare risene er tørre. Jeg begik den fejl ikke at tørre risene nok (de tørrede bare et par timer på en bakke i køkkenet). Da jeg havde lavet alle poserne lagde jeg dem forsigtigt i pose. Et par uger senere var de GRØNNE AF MUG! Dog ikke de øverste, så jeg skulle bare have opbevaret de færdige risposer på en bakke eller stor kurv, ikke i en plastik pose.
 15. Lørdag d. 3. August 2013 blev vi viet En dag vi havde planlagt i 2 år.... Asminderød Kirke var fyldt med forventningsfulde og festklædte gæster, klokkerne havde kimet færdigt og gommen (min MAND ) stod klar ved alteret, og pludselig skete der noget uventet..... Hvad skete der??? (Er du på mobil så brug dette link ) Behøver jeg sige at det var starten på verdens bedste dag! BK-love fra Helle
 16. Der er mange lister hvis du googler. En hel flaske rødvin er umiddelbart for meget! Nogle siger 1flaske ialt fordelt på velkomstdrink, hvid, rød og dessertvin. Vi gik efter ½ flaske rød pr. prs. og 1/4 flaske hvid. Vi var 62 voksne til festen, men nogle af gæsterne drikker aldrig så der rundede jeg lidt ned. Vi købte 3 kasser hvidvin = 18 fl. 6 kasser rødvind = 36 fl. 8 fl. dessertvin. Stort set alt hvidvin blev drukket, der var lige et par flasker tilbage, men vi drak også hvidvin i lang tid da den gik til de to første retter. Rødvinen blev kun halvdelen drukket, så vi havde 3 uåbnede kasser med hjem + det løse, men der var blevet drukket mere hvis den var kommet på bordet lidt tidligere dvs. i ventetiden frem til hovedretten. Dessertvin var der også nogle flasker tilbage af.
 17. Vores var i 5 lag og var beregnet til min.100 personer, du kan se den her. Den blev serveret til receptionen, men udover toppen har vi også 2.lag tilbage i fryseren. Det er måske svært at se, men næst øverste lag er på størrelse med en alm. stor lagkage. Så jeg vil mene 3 lag er fint
 18. Så blev vores invitationer også endelig færdige! Som I kan se er det pocket invitationer med 3 indstikskort printet på kraftigt papir. Omslaget er violet/lilla i virkeligheden Mønsteret har jeg selv designet ud fra vores monogram, og klistermærket er fra vistaprint. På kuverterne er adresserne printet direkte, og der hvor frimærket skulle sidde er printet monogram (vi deler de fleste ud personligt) Invitationerne har kostet under 5kr. stykket, jeg brugte til 37stk: Karton 130kr (fransk, fra cchobby inkl. fragt) Ivory kuverter 40kr (Ebay ) Silkebånd 7kr (Søstrene Grene) Printerpapir og tape havde vi i forvejen og brugte iøvrigt mindre end 1 rulle. Til indstikskortene kan man med fordel bruge kraftigt printerpapir fx 90-110g det koster ca. 150kr for en hel pakke med 500ark. Derudover lavede jeg små "takkekort" til vores brudepiger, forlover og toastmastere som kom med i invitationen - de må gerne føle sig lidt specielle I får lige et billede af indholdet lidt tættere på. Jeg har i hvertfald selv haft god inspiration af kunne se det lidt bedre.
 19. Du kan se vores Her
 20. Vi gav 100kr i timen til to serveringspiger (udover kokken og hendes hjælper). De var der fra 17-01 tror jeg. De var der ihvertfald længere end forventet, da de blev og satte kaffe frem efter brudevalsen.
 21. Tak! Ja en fantastisk start på min, mandens og gæsternes dag!
 22. Her har jeg erfaring! Du skal IKKE opbevare dem lufttæt, tværtimod! Jeg lavede 100 risposer til min søsters bryllup ca. 1mdr i forvejen. Skyllede dem og tørrede på viskestykker. Da jeg havde lavet dem alle sammen lagde jeg dem i nogle poser som kom i mine forældres kælder. Umiddelbart før de skulle bruges ringer min mor og fortæller at de er GRØNNE af mug! Kun de øverste i posen var uberørte. Så jeg lavede dem om og lagde dem efterfølgende i ét lag på en bakke indtil de skulle bruges. Ingen problemer i det (ingen huskede så rent faktisk at tage dem med til kirken, så fik dem selv kastet i hovedet 3mdr. senere ) Brugte iøvrigt 2spsk. ris pr. pose.
 23. Jeg synes også det er mega cool, og helt sikkert noget af en brudgom entré! Det var en vidunderlig dag, med fantastisk stemning lige fra starten af og dans til den lyse morgen
 24. Nårh Tak! Kjolen er en White One model Tigris
 25. Tak Vi blir kun meget glade hvis videoen blir delt Bliver helt stolt når I roser (en lille del af mig var bange for at det ville blive et flop og falde helt til jorden)