Brumle01

Medlem
 • Content count

  705
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Brumle01

 1. Helt naivt sidder jeg hér og roder rundt... for hvad pokker skal man egentlig skrive af information i invitationerne? ud over adresser og overnatningsmulighed... Jeg er bare helt blank og vil jo helst ikke glemme noget... Er der ikke nogen erfarne bridezillaer derude i forum, der kan hjælpe mig? Desuden skal vi invitere en del gæster til reception, mens andre skal til både reception og fest om aftenen, men hvordan får man lige flettet ind - på en pæn måde - at "I skal gå hjem kl. 17, når vi andre skal til fest?!" Vil jo helst ikke have at nogen skal føle sig holdt udenfor, men vi skal have ca . 80 til reception og kun omkring halvdelen skal med om aftenen.... What to do...?? :huh: :huh:
 2. Så har vi været i det kreative hjørne og begyndt at lave pynt til vores kommende vinterbryllup. Hér er et par fotos af vores snefnug og ishjerter, der skal hænges på hvide grene midt på bordene.
 3. Henrik Naustrup - han kan findes hér Han spillede til vores bryllup - han er dygtig, rimelig i pris og ikke en kikset suppe-steg-is-musiker :-)
 4. Lej en jukebox ... 2000 kr og så er den leveret, monteret og afhentet igen! Den vi lejede til min venindes 40 års fest havde 15000 numre. Det fungerede superfint!
 5. Vi købte slik i Tyskland og glas, krukker osv fandt vi dels i genbrugsbutikker, og på markeder og en del havde vi i forvejen.... jeg har endnu ikke så mange billeder, men prøv at se, hvad der ligger i min tråd eller google "slikbuffet" - der er masser af inspiration
 6. Jeg holdt tale og havde en sangerinde til at synge en sang fra mig til min mand. Hvad man holder tale om er jo meget individuelt - men hvis du er tom for idéer, så tag udgangspunkt i et smuk kærlighedsdigt... så finder du nok lidt inspiration undervejs. Husk at en tale behøver ikke være lang eller svær.... det vigtigste er at den kommer fra hjertet.... og så er ordene næsten ubetydelige
 7. Kaster lige et par forslag på banen.... Vi brugte dramasalen på Brandbjerg højskole til vores reception, og dén kan man også leje til selve festen - hér er der muligvis mulighed for at leje værelser på højskolen. Der kan være over 100 til middag i salen. Højskolen ligger i forbindelse med Brandbjerg herregård og der er meget smukt og naturskønt - det ligger mellem Vejle og Jelling. Der er også festsalen ved Vingsted Mølle, som ligger lige ned til åen - hér kan man leje værelser og der er meget smukt og idyllisk. Salen kan rumme 80 pers. til middag.
 8. Vores kage passede naturligvis ind i vores vinter-tema; den var overtrukket med mørk chokolade og pyntet med hvide snefnug. Vi havde selv valgt en topfigur, som vi var vilde med og havde lyst til at have stående fremme efterfølgende: Den er fra Willow tree og hedder "together":
 9. Ih, alle I dejlige nov-dec-brude.... nu er det lige om lidt!!! Jeg er jo også med på 10-11-12-holdet og glæder mig helt vildt!! Status: bryllupstalen skrevet, pynten er på plads, kjolen har fået de sidste tilretninger, skoene er (næsten) gået til og vi er i gang med at øve brudevals. Så nu mangler vi bare at lave en portion hjemmelavede snebolde og de sidste popcakes til vores vinter-slikbuffet Og så skal vi liiiige have lavet bordhæfterne færdige! Imorgen står den på prøveopsætningen hos frisøren og i onsdags lagde min veninde prøve-makeup Masser af vinter-tema-inspiration kan findes i min tråd - værsgo at kigge!
 10. Vi stod med nogle lignende frustrationer og skuffelser - og det er bare rigtig træls og man får sådan en ærgerlig fornemmelse i maven.... så derfor får du en kæmpe Og ja, det er rigtig dårlig stil at glemme at svare før SU, men det sker desværre fro mange alligevel. Vi sendte en sms til de gæster, vi ikke havde hørt fra - der stod: "Hej. Vi håber at vi ser jer til vores bryllup den 10. november. Vil I venligst melde tilbage, da vi skal give køkkenet besked seneste tirsdag. Mvh...." - denne sms blev rundsendt søndag aften, og vi hørte fra alle dem, vi manglede. Folk har mærkelige prioriteringer ... og jeg fatter skisme heller ikke at nogen vil vælge camping fremfor bryllup - men sådan er vi jo forskellige! Glem dem!! I sådan en situation får man at se, hvem ens rigtige venner og omgangskreds er... Og helt ærligt, skal de have lov til at ødelægge dit humør?! SMIL, Rikke Rapand Du skal jo giftes lige om lidt!!!
 11. Hmm.... hvis det ikke er første gang, at du er ked af at have valgt hende, så synes jeg du skal skrive til hende: "Kære dejlige søster. Jeg valgte at bede dig om at være min brudepige, fordi det ville være en fantastisk oplevelse for os alle 3 søstre. Det var en drøm for mig, at vi 3 søstre skulle stå dér i kirken på denne smukke dag. Men dine konstante spørgsmål og stikpiller til, at vi skal betale din kjole (samt eventuelle andre ting, hun gør) har gjort at jeg er voldsomt i tvivl om jeg har lyst til at holde fast i denne drøm. Vi har - desværre - ikke et pengetræ eller en guldmine i baghaven, og derfor har vi ikke råd til at betale for din kjole. Hvis du ønsker at bevare rollen som brudepige, så er kravene hér: 1. Kjolen skal være X farve - 2. du vælger selv modellen, prisen, tilbehør osv - 3. du betaler selv din kjole. Jeg vil ikke diskutere det mere, da jeg har et helt bryllup at planlægge. Beslutningen er din - jeg vil bede dig om at give mig en tilbagemelding senest den ... og ellers vælger jeg en anden brudepige. Knus fra ..." Det kan måske lyde hårdt, men nogle mennesker har brug for at få rent besked og en skriftlig frist, så du ikke behøver at gå og spekulere på det hele tiden. Det er da ikke meningen at det skal fylde så meget hér i forberedelserne til din store dag! OG - i øvrigt - den der tradition med at brudeparret skal betale for brudepigens kjole.... den kan hun godt pakke sammen!! Hun har set for mange amerikanske bryllupsprogrammer!! Der er INGEN dansk tradition for at parret betaler for hverken brudepige eller forlovers tøj.
 12. Vi har SU på vores bryllupsinvitationer, hvor der står senest den 20. okt. og hér 4 dage før, er der stadig en hel del, vi ikke har hørt fra .... de har end ikke sagt tak for invitationen eller lignende?! Er det almindeligt at folk først giver besked i sidste øjeblik? Jeg har altid opfattet det som god stil, at man giver besked hurtigst muligt, hvis man ved, om man kan deltage eller ej. Men hvad gør vi med dem som vi ikke har hørt fra? Jeg regner naturligvis ikke med at gøre noget før su-datoen, men hvordan forholder vi os derefter? Skal vi bare gætte på at det er et officielt afbud eller kan man tillade sig at kontakte folk...? Hvad mener I, de damer?
 13. Vi hørte fra en del hér de sidste par dage... nu mangler vi kun nogle enkelte til receptionen, så jeg har sendt dem en sms, hvor der står: "Hej. Ser vi jer mon til vores bryllup den 10.november? Med venlig hilsen...." Så må folk altså lige komme op af sofaen og få svaret ...selvom det er søndag
 14. Tak for jeres råd, de damer Jeg tror, vi vil ringe de manglende op "gæster" op den 21. oktober eller sende dem en sms. Jeg ved godt, at det kan virke emsigt at gøre det dagen efter vores sidste tilmeldingsfrist, men der står specifikt på invitationen: "SU: Senest den 20.oktober på ..." og så er der opgivet 2 mail-adresser, samt 2 telefonnumre. Så jeg synes det har været meget nemt for folk at melde til/fra, for hvis de ikke orker at ringe, kan de jo bare sende en sms eller en mail. Vi har - med vilje - givet folk en lang frist for tilmelding (2-3 måneder), og sat SU meget tæt på selve bryllupsdagen (den 10. november) så af hensyn til middag, bryllupskage, bordplan osv, så kan vi simpelthen ikke trække den længere. Når jeg tænker tilbage, så ville jeg ønske at vi havde sat vores SU-dato et par uger tidligere, så vi ikke blev så presset på tiden.
 15. Ej, hvor er jeg ked af det på jeres vegne - hvor er det bare bittert, når alle de praktiske forhold, smadrer drømmene. Håber at han snart finder noget nyt, så I kan få papirerne på plads - heldigvis har jo haft jeres smukke sommerdag sammen Vi vil savne dig herinde og håber du snart vender tilbage igen.
 16. Ej ej ej ej, kan godt forstå du er ked af det og skuffet - specielt når det er en prof. fotograf. Hvis han er umulig at få fat i og ovenikøbet lyver, når det lykkes, så ville jeg hive fat i jeres fælles ven og spørge ham/hende, hvorfor vedkommende dog har anbefalet ham?! Og samtidig bede jeres ven om at hjælpe med at få kontakt i denne fotograf. Det hér er da fuldstændig urimeligt!
 17. Jeg har bla. lavet snefnug af mini-hamaperler, som du kan se i min tråd. Derudover har jeg købt et sæt med udstansere, så jeg kan kunne "stanse" snefnug i 4 forskellige størrelser. Ellers kan du sikkert finde en masse forskellige på etsy eller ebay. God fornøjelse :-)
 18. Jeg har valgt en af mine tætte veninder til at være brudepige (eller brudeterne) jeg har nemlig to søstre og ville ikke vælge mellem dem. Min brudeterne skal hjælpe med slæb, holde tasken (det meste af dagen) hjælpe mig med toiletbesøg osv. Hun skal dog ikke gå hverken foran eller bagved mig op af kirkegulvet, men bare sidde pænt på sin plads Jeg har det bare godt med at vide, at der er én som hele tiden er klar til at hjælpe med kjolen osv. Mine søstre og min brudepige var også tovholdere på min polterabend, og det var også dem der udbad sig en gæsteliste og evt. et par ønsker for dagen.
 19. Har du kigget på forsamlingshusene i f.eks. Farre, Lindeballe, Åst, Mølvang....? Mener at nogle af disse steder har plads til 120 pers. Ellers er der også en spejderhytte i Hoven, hvor der er masser af dejlig udenomsplads og I kan sætte et telt op. Der er også en kæmpestor hytte ude ved Riis (Nær Give) og der er også legeplads og masser af udenomsplads, skov osv. Link hér! Håber at det kan hjælpe lidt....
 20. Vi sendte vores ca 2-3 måneder før, og de fleste kendte datoen i forvejen, hvilket har medført at vi ikke har fået nogle afbud... endnu Vi sendte ikke STD ud til folk, men efterhånden som vi mødte folk, så fortalte vi datoen til dem.
 21. Jeg har tænkt på det samme - for det må være så smukt i den mørke november-nat! Men jeg mener også at man skal huske at melde det til politi/brandvæsen på forhånd, ligesom hvis man skyder fyrværkeri af eller brænder bål om aftenen - uden for de normale tidspunkter.
 22. Hej - jeg er helt ny her, men blev lettet og samtidig trist over, at andre står i samme situation som os - familie, der ikke vil acceptere og respektere vores valg og mener, de ved, hvad der er bedst og derfor har ret til at ytre deres negative holdninger om vores familie - sammenbragt - men tak og respekt for dig, som er kommet så langt, at I kan have en fantastisk dag trods deres manglende glæde, respekt og deltagelse - håber, jeg når dertil inden foråret.... Tak skal du have ....vores familie er også sammenbragt, men vores ældste barn har aldrig kendt til andet, end at vi har boet sammen med "far" (som ikke er biologisk) PT er vi ramt af voldsomt stormvejr fra svigerfamilien pga af de "udeblivende" invitationer - dét er bare ærgerligt! H2B og jeg er meget enige om at så længe vi står sammen og tager alle skridt/beslutninger/valg i fællesskab, så kan de ikke ødelægge os, vores familie og vores bryllupsdag Åh, hvor jeg øsnker for dig at du når gennem krisen - jeg ved hvor hårdt det er - du er altid velkommen til at skrive til mig, så skal jeg give dig alt den opbakning, jeg kan!
 23. Tja, jeg står selv i samme dilemma, og vil gerne selv bage enten det ene eller det andet, men jeg er nervøs for at blive presset på tiden, hvis jeg selv skal lave bryllupskagen, for det skal jo ske dagen før.... hvor jeg sikkert har nok at tænke på .... jeg ved stadig ikke, havd jeg vælger! Jeg synes begge dele kan være helt fantastisk smukt, romantisk og specielt - det er jo, hvad man gør det til. Til min søsters bryllup (sommerbryllup 2011) serverede de mini-jordbærtærter, der var sat op på et et 5-etagers kagestativ - det så utrolig flot og lækkert ud - og de friske, røde jordbær var perfekte til det varme sommervejr! Og der var ikke én af gæsterne, der synes at det ikke var "en rigtig bryllupskage" for den stod jo dér i mange etager og så flot ud.... men det var dejlig nemt, at man ikke skulle skære ud, men bare kunne snuppe en lille tærte og så kunne de næste komme til - sådan rent praktisk!
 24. Det er fuldstændig jeres afgørelse, hvad I vil servere for jeres gæster. Mine forældre har fortalt, at I deres ungdom og i deres forældres generation var det meget almindeligt, at der ikke blev serveret alkohol til festerne (også bryllup og den slags) Man fik vand til maden. Men de er altså også ude fra vestjylland, hvor en del folk var missionske. Men alkoholfrie fester forekom altså også ofte i de ikke-missionske kredse, bla. fordi alkohol var dyrt, og det blev simpelthen sparet væk. Hvis I ikke selv drikker, så er det da meget naturligt, at I heller ikke serverer alkohol. Og personligt ville jeg sagtens kunne nyde en fest uden. Men jeg synes også sagtens, at I kan servere en velkomstdrink (evt. champagne) og så lade det være ved det. Endelig er der jo også muligheden for at købe alkoholfri vin og servere det. Det ahr vi f.eks. gjort, når der var tørlagte alkoholikere med i et selskab. Måske kunne I også rådføre jer med feststedet - lave en aftale om, at der er skænket ét glas hvidvin, når gæsterne går til bords og at der skænkes 1-2 glas rødvin under hovedretten og evt. et glas dessertvin. På den måde er det jo begrænset, hvor voldsomt folk kan "drikke sig i hegnet". Og man kan sagtens undlade at servere stærk spiritus efterfølgende. Og hvis I er bekymrede og har dårlige erfaringer med, at nogle af gæsterne drikker sig fra sans og samling, eller ikke kan styre hvor meget de hælder i hovedet, så ville jeg sørge for at begrænse alkoholen - jeg ville i hvert fald ikke have vores fest ødelagt af det! Jeg husker - med skræk - en konfirmation, jeg engang oplevede (jeg var ikke med, men skulle være chauffør for én af gæsterne) og alle gæsterne sejlede rundt i en kæmpe-brannert, og midt i det hele sad der en ulykkelig, ædru konfirmand - hold kæft, hvor var det synd for hende!! Til vores bryllup serveres der vin, øl og vand ad libitum samt cognac/bailey til kaffen, men vi serverer ikke hård spiritus eller holder åben bar efter middagen.
 25. Vi troede lige... Vi havde håbet... At alt bøvl med svigerfamilien var forbi. Invitationerne er sendt ud og vi har - som nogle af jer ved - valgt ikke at invitere svigerforældrene pga massive problemer. I stedet har vi valgt at invitere min kære H2Bs onkel og tante, som han er meget knytter til - de skulle "repræsentere" svigerforældrene, have plads ved hovedbordet osv. De har to teenagebørn (på 15 og 17) som vi inviterede med til receptionen, men ikke til festen om aftenen, da vi holder en meget lille "børnefri" fest (vores egne børn skal ikke engang med) Vi tænkte at to store børn kunne jo sagtens tage et tog hjem eller lignende. Men nej nej... Nu har H2Bs onkel og tante valgt at melde fra festen, fordi de skal køre deres børn hjem!!?!! Oveni dette ringede min H2Bs bedstemor og skældte ham ud over at vi ikke har inviteret H2Bs forældre! Hun sagde bla at "det vil du fortryde resten af dit liv!" - "du har ødelagt min nattesøvn pga det her!" - "dine forældre er de vigtigste i dit liv!" - hvortil H2B svarede at han satte sine børn højere end sine forældre, og når hans forældre ikke ville acceptere den ene af vores børn, så ønskede han ikke at se dem! Bedstemoren fortsatte med at sige alt mulig ævl om, at det måtte vi bare finde os i, og H2Bs kæreste måtte bare acceptere, at sådan var det!! H2B svarede at han og jeg ville få ødelagt vores dag, hvis de skulle med, men det var bedstemor tilsyneladende ligeglad med, for hun sagde bare, at det "måtte vi bare lære at leve med!" hvorefter hun smækkede på! Gamle heks!! Uh, hvor er det bare megatræls at de skal skabe sig sådan!? Vi er voksne mennesker og bestemmer selv, hvem vi invitere til hvad og hvornår! Men øv - hvorfor skal de skabe sig og lave dårlig stemning ... Der er 2 måneder til den store dag og vi vil have lov til at nyde tiden frem til dagen og nyde selve dagen - det får de sku ikke lov til at ødelægge!