Rakama

Medlem
  • Antal besvarelser

    422
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    2

Indlæg oprettet af Rakama


  1. Gud, hvor er det efterhånden lang tid siden jeg har været herinde (selvom det dog kun er et halvt år siden, den store dag var der :wink: )

    Men ville lige kikke herinde, da jeg lige er blevet ringet op af min far, som havde snakket med en nabo vis kollega havde set vores kageopsats et eller andet sted på nettet (evt. facebook). Kollegaen skal åbenbart selv giftets, og havde vist vore kageopsats, da de selv kunne tænke sig sådan en. Naboen kunne jo naturligvis kende haven, og henvendte sig så til min far for at hører til den.

    Ja, ting kan jo komme af omveje, og I får da lige endnu et billede af vores kagestand fra dagen.

    post-69471-0-44002400-1422378033_thumb.p

    0

  2. Vi havde booket et band (A celebration, som du kan finde ved at følge Ki's link), da min bror havde været til et bryllup, hvor han synes de spillede super godt.

    Det var dog først efter at vi havde reseveret dem, at vi fandt ud af at det fungere mere som en form for booking burau, så vi kunne ikke være sikker på, at dem der kom, var de samme som min bror havde hørt. Det gjor os meget spændte og en smule nervøse... Men det var simpelt hen så godt, og dansegulvet var fyldt hele tiden på trods af at der var 30 grader og ingen air condision..

    Vi havde bestilt en til at spille under maden, og derefter skulle de være 3 til at spille op til dans. Musikken under maden var stille og rolig guitarspil, man kunne lige fornemme hvilken sang det var, men det var ikke for højt så det generede ikke - helt perfekt. Og så kunne han spille med på de sange, der var lavet til os.

    Da gulvet blev gjort klar til dans, kom der to ekstra musikkere til og også her var det helt perfekt. De fandt lyn hurtig ud af, hvad folk gad danse til, og man blev ikke jaget væk hvis man forsøgte at ønske en sang.

    Som sagt ved du ikke hvem der komme, men til vores bryllup var det en Rene Gummer med band, og de kom helt fra København (vi holdte festen i vestjylland) og de fik 13.500 kr. for en hel aften inklusiv dinner musik og transport, så det synes vi bestemt ikke var slemt og slet ikke i forhold til hvor godt de spillede..

    Vi fandt egentlig bandet via en hjemmeside, hvor man kan taste ind hvad man vil have (dj, band, trio osv.), hvor lang tid de skal spille (under maden eller kun til dans) samt hvad ens budget er, og så får man nogle mails med forskellige tilbud på det man efterspørger, så kan man selv vælge om det skal være nogen af dem.

    0

  3. Godt at hører, at din faster er kommet sig godt efter sin blodprop. Det er rart at vide, at der er mulighed for et så godt som normalt liv efterfølgende.

    Ved du hvem fra A celebration der kommer og spiller til jeres bryllup? For det er jo mere et form for booking bureau fremfor et enkelt band.. Så der kan være forskel på, hvem der dukker op. Men hvis I skal have Rene Gummer, kan I godt glæde jer. Det var simpelt hen sådan noget dejligt roligt musik under middagen, og under dansen var der noget for en hver smag..

    Jeg ved faktisk ikke hvem der kommer, det er min kæreste, der har stået for kontakten. Men det kan da godt være jeg lige skal få ham til at høre, hvem der kommer. Vi skal jo også have skrevet ønsker til musikken (har en drøm om noget jazz-pop under middagen og så får jeg røde knopper af Rasmus Seebach-musik, så det skal nok undgåes...). Men det lidt spøjst ikke at vide, hvem der kommer. Da vi bookede gennem hjemmesiden, havde jeg egentlig en klar opfattelse af, at det var dem man kunne høre klip med, der kom.Men har fundet ud af herinde, at det ikke helt er tilfældet. Så nu er vi ekstra spændte på, hvad vi får!

    Ja, jeg havde samme opfattelse som dig, men fandt også ud af via BK at det var sådan..

    Tror ikke det står på kontrakten hvem der kommer, så I skal nok eventuel kontakte ham Rasmus (tror det er ham, som står for alt kommunikation i starten) for at hører hvem der kommer. Det var først en-to uger før dagen, at Rene kontaktede mig, for at hører hvilken slags musik vi gerne vil have osv.

    0

  4. Mange tak for alle jeres dejlige kommentar..

    I må undskylde, at jeg ikke lige har fået den sidste del ind endnu, men det var været en rigtig træls og hektisk uge. Mandag morgen døde H2B's (som det jo forsat nok ikke hedder længere) bedstemor. Alle var forberedt på at det skulle ske, og weekenden var blevet brugt på at tage afsked. Hun var også selv afklaret med det hele og parat til at komme videre.

    Tirsdag morgen ringer min svigerfar så, og fortæller at mandag aften/nat har min svigermor fået en blodprop i hjerne, mens hun var på arbejde. Så tirsdag tog vi fri for arbejde, for at være med H2B's søskende og far, samt tage til Aalborg for at besøge hende. Nu er hun så kommet til Viborg, hvilket er noget nemmere for os, og vi kunne da se fremskridt med hende, da vi besøgte hende i går. Hun kan ikke snakke, dog fik hun kvækket et ja og et nej. Men hun kan forstå og genkende os, samt bevæge sine arme og ben, så vi håber på det bedste..

    Nu har jeg så endelig fundet et lille pusterum, til at få skrevet om festen samt finde de bedste billeder herfra (der er dog ikke så mange), så nu må jeg hellere få det sat ind til jer :)

    :bearhug: :bearhug: :bearhug: :bearhug: :bearhug: :bearhug:

    Det lyder da godt nok som lidt af en hård omgang I har været igennem der! Krydser fingre for, at det bliver ved med at gå fremad for din svigermor. Min faster var ramt af noget lignende for nogle år tilbage, og selvom hun ikke har et perfekt sprog, så kan hun nu sagtens snakke, omend hun leder efter ordene en gang imellem. Hun er også helt selvhjulpen (bor alene). Dengang hun lige var blevet ramt af blodproppen så det dog værre ud, hun kunne, som jeg husker det, ikke sige ret meget, og det hun sagde var volapyk. Så forhåbentlig er der håb forude, krydser som sagt fingre.

    Lyder ellers til, at I har haft en fantastisk dag! Fedt at høre bandet var godt, det er nemlig også dem vi har booket :thumbsupsmileyanim: Det giver lidt ro i sindet :)

    Godt at hører, at din faster er kommet sig godt efter sin blodprop. Det er rart at vide, at der er mulighed for et så godt som normalt liv efterfølgende.

    Ved du hvem fra A celebration der kommer og spiller til jeres bryllup? For det er jo mere et form for booking bureau fremfor et enkelt band.. Så der kan være forskel på, hvem der dukker op. Men hvis I skal have Rene Gummer, kan I godt glæde jer. Det var simpelt hen sådan noget dejligt roligt musik under middagen, og under dansen var der noget for en hver smag..

    0

  5. Bryllupsberetning del 6 – Festen og morgen efter

    Da vi ankom til feststedet startede vi med at tjekke ind på vores værelse, samt tjekke suiten ud. Den eneste ulempe jeg har fundet ved hotellet er deres aircondition eller mangel på samme. Suiten vi skulle sove i var rigtig lækker med panorama udsigt ud over vandet, dog lagde det mod solsiden, så der var stegene hedt. Vi åbnede et par vinduer, så der kunne blive luftet ud inden vi en gang skulle i seng. :bed:

    Kl. 17.30 blev der serveret velkomstdrinks, som folk nød på terrassen. Kl. 18.00 gik vi til bords, og maden blev serveret. Ind i festlokalet blev det også hurtigt hedt, og hver gang der var en pause i mad, taler osv. Skyndt folk sig ud, for at trække noget frisk luft inden næste omgang begyndte.

    Den første tale kom naturligvis fra min far, derefter var det H2B, så forloveren og H2B’s forældre, som både havde en sang og en tale. Der næst var det H2B’s søstres tur til at sige et par ord (her kom et par sandheder, om hvad han og hans ældste søster havde leget som børn, hvilket hans forældre intet kendte til. f.eks. havde de leget tandlæge og probet noget gammelt bly, som de havde fundet, i munden på hinanden :blink: ), så havde min morbror og moster (med respektiv familie) en sang, hvor efter det blev min tur til at tale. Talen gik fint og smertefrit, men kan ikke huske om jeg fik alt med, som jeg havde forberedt. Afslutningsvis holdte min bror, som også var toastmaster, en tale.

    Vi var færdig med middagen og talerne allerede ca. kl 22.00, hvor efter folk gik enten ud på terrassen eller ind i et tilstødende lokale, hvor vores gaver stod til skue samt der blev serveret kaffe. I mellemtiden blev der gjort klar til dans i festlokalet, og kl 23.00 dansede vi brudevals. H2B havde til manges overraskelse brugt fredag aften (hvor han var ene) med at lakere hans tånegle røde med min neglelak. Så de fik et ekstra grin, da strømperne blev klippet.

    Et knapt så godt billede fra brudevalsen

    post-69471-0-79853500-1408714677_thumb.j

    Efterfølgende spillede bandet op til dans, og der var konstant nogen på gulvet. Kan kun varmt anbefale at anvende A Celebration og Rene Gummer. De spillede helt fantastisk igennem hele festen. Både musikerne og os selv var overrasket over, at der var folk på dansegulvet hele tiden, da det forsat var mega hedt i lokalet, selvom mørket var faldt på.

    Natmaden blev serveret kl 1.15 og musikken blev ved indtil kl 2.00, hvor vi også kunne mærke at vi trængte til at komme i seng. Vi fik sagt farvel til gæsterne og godnat til dem, som også skulle overnatte og så listede vi ellers op på værelset, som dog desvære ikke var blevet meget køligere.

    H2B hjalp mig ud af kjolen, inden han tog sig et koldt bad. Imens satte jeg mig på gulvet, og begyndte at pille hårnålene ud. Fik det talt sammen til, at der ca. var brugt 80 hårnåle i min opsætning. Jeg tog mig også en kold skylder inden vi lage os meget trætte i seng, hvor der ikke skete så meget andet end vi hurtigt faldt i søvn.

    Næste morgen nød vi morgenmaden på terassen ved feststedet sammen med de af vores gæster der havde overnattet. Der efter fik vi sagt farvel til alle, samt pakket et par biler med vores gaver og diverse ting vi skulle have med os hjem igen. De næste par dage brugte vi på at kikke på vores gaver, og få fundet pladser til dem.

    Samlet set havde vi en helt fantastisk dag, og vi kan ikke finde en ting, som vi ville have gjort anderledes.

    Her er lidt flere billeder fra dansegulvet. Det første er min far og niece som danser, og den næste er min moster og morbror..

    post-69471-0-97724200-1408714782_thumb.j

    post-69471-0-63710100-1408714813_thumb.j

    0

  6. Mange tak for alle jeres dejlige kommentar..

    I må undskylde, at jeg ikke lige har fået den sidste del ind endnu, men det var været en rigtig træls og hektisk uge. Mandag morgen døde H2B's (som det jo forsat nok ikke hedder længere) bedstemor. Alle var forberedt på at det skulle ske, og weekenden var blevet brugt på at tage afsked. Hun var også selv afklaret med det hele og parat til at komme videre.

    Tirsdag morgen ringer min svigerfar så, og fortæller at mandag aften/nat har min svigermor fået en blodprop i hjerne, mens hun var på arbejde. Så tirsdag tog vi fri for arbejde, for at være med H2B's søskende og far, samt tage til Aalborg for at besøge hende. Nu er hun så kommet til Viborg, hvilket er noget nemmere for os, og vi kunne da se fremskridt med hende, da vi besøgte hende i går. Hun kan ikke snakke, dog fik hun kvækket et ja og et nej. Men hun kan forstå og genkende os, samt bevæge sine arme og ben, så vi håber på det bedste..

    Nu har jeg så endelig fundet et lille pusterum, til at få skrevet om festen samt finde de bedste billeder herfra (der er dog ikke så mange), så nu må jeg hellere få det sat ind til jer :)

    0

  7. Hvor ser i søde ud og stakkels gom der var så nervøs

    hvor ser i søde ud :loveshower: smukt par

    Sikke smuk du er og så lækker i din kjole. Nøj en sød lille buket :)

    waaaauwww hvor er i smukke, og fedt at din mand dukkede op en hel time før tid, det er da bare sååååå sødt!!! Glæder mig også til at høre meget mere :)

    hvor sødt han var så nervøs.

    Hvor ser i bare skide godt ud :loveshower:

    Mange tak alle sammen.

    Ja, havde ikke troet at han vil være så nervøs. Normalt er det mig der er nervøs, og ham der er helt cool, men lige den dag var det helt omvendt.

    Var også selv rigtig tilfreds med buketten - det havde han bestilt godt ham H2B :)

    0

  8. Bryllupsberetning del 5 – Haven

    Efter location fotograferingen kørte vi tilbage til min forældres have, hvor gæsterne rigtig hyggede sig og fik en tår at drikke. Bryllupskagen blev sat frem på vores hjemmelavede kagestand og så skulle den ellers skæres for, inden den smeltede helt væk.

    Det skal sige at vi var ret heldig med vejrt – der var 26-28 grader og solskin, men heldigvis kom der lidt vind, som kunne køle lidt.

    Efter at kagen var skåret for, og vi havde fået et glas champange gik vi rundt i haven, for at få snakket lidt med alle gæsterne. Det var meget vigtig for os, at nå rundt til alle de forskellige grupper af mennesker, som vi havde inviteret. Men vi gik rundt, skubede et vindstød åbenparet vores topfigur på jorden, så vi midstede hovederne. Så det godt nok ikke selv, så satser på at det ikke betyder noget, selvom vores chauffør var lidt banke for det betød uheld. Er ikke selv så overtroisk.

    Imens gik vores hyrede fotograf rund, for at tage billeder af gæsterne, som hyggede i haven. Sidst på dagen, inden vi skulle videre til feststedet, blev vi alle stillet op, så vi kunne få taget et stort gruppebillede. Selv mine forældres hund, fik stillet sig an aller forest, lige foran H2B og jeg, hvilket ikke var planlagt. Glæder mig meget til at se resultatet.

    post-69471-0-26999200-1408191857_thumb.j

    post-69471-0-12497900-1408191897_thumb.j

    post-69471-0-33395400-1408191930_thumb.j

    post-69471-0-08727000-1408191947_thumb.j

    0

  9. Bryllupsberetning del 4 – Kirken

    Kl. 13.00 var det tid til, at jeg skulle i kjolen, hvilket gik forbavsende let. Vielsen skulle begynde kl. 13.30, så vi kørte ca. 2-3 minutter før, da kirken jo som sagt ligger lige ved siden af.

    Da min mor, far og jeg ankom til kirken, blev vi mødt af fotografen, som straks begyndte at knipse min ankomst (har endnu ikke fået billederne fra ham). Min mor rettede lige på kjolen, inden hun listede ind på sin plads, og så stod min far og jeg ellers klar til, at vi måtte gå ind.

    Havde troet at jeg sikkert vil tude i kirken, men fældede ikke en tårer, dog kunne jeg ikke stoppe med at smile. Dog fik H2B fældet en tår, og snøftede lidt. Fandt også ud af bagefter, at han og forloveren var ankommet til kirken ca. en time før end de skulle være der, så ca. kl 12.00, fordi H2B var så nervøs.

    Her er lige et billede fra kirken, inden jeg kommer ind.

    post-69471-0-55920100-1408037106_thumb.j

    Og her kommer min far og jeg så

    post-69471-0-01632600-1408037179_thumb.j

    Da vi kom ud af kirken, og alle havde ønsket tillykke begyndt riskastningen – og nøj hvor jeg synes der kom meget. Heldigvis kunne det meste nemmet rystets ud af håret og kjolen.

    Efterfølgende kørte vi ud til location fotografering, mens gæsterne tog ned i mine forældres have.

    Først et billede af risen, som kommer flyvende mod herren og fruen :)

    post-69471-0-57293500-1408037297_thumb.j

    Og et billede af min niece og nevø, som var med helt til det sidste. De nød rigtig dagen, og synes det var specielt sjovt at kaste med ris.

    post-69471-0-05523900-1408037397_thumb.j

    Og så lige et billede af os, på vej mod location

    post-69471-0-87588500-1408037532_thumb.j

    1

  10. I Danmark er navneloven så snæver så der skal du selv rette det hos ALLE (i Sverige bliver det lavet om automatisk 97 pct af stederne) så det er f.eks.

    Banken

    Forsikringer og andet hvor du står på af fællesting

    Job

    Abonnementer

    Evt telefonbog/krak hvis man skal stå der

    Pas

    Kørekort

    Sygesikringskort

    Meget kan man jo tage hen ad vejen....

    Okay, tak for svar..

    Synes dog at jeg har læst et sted, at når man skifter navn får man automatisk et nyt sygesikringskort, da det er forbundet med personregisteret.. Men det kan være jeg husker forkert..

    0

  11. Ja, så er jeg jo blevet til en gift kvinde, og i forbindelse med brylluppet har jeg skiftet efternavn.

    Men hvem skal man oplyse om ens navneændring. Det bliver vel automatisk rettet i personregisteret, men skal man selv oplyse det til banken osv?? Og hvem er det vigtig at man oplyser det til? Har fået det oplyst til min arbejdsgiver, da de jo ikke tjekker op på personregisteret, men er i tvivl om, hvor mange steder man ellers skal henvende sig? eller om man kan tage det hen af vejen, som man kommer i kontakt med de forskellige?

    0

  12. Bryllupsberetning del 3 – Lørdag formiddag

    Jeg vågnede ca. kl 7:00 lørdag morgen, men stod først ud af sengen kl 7:30. Startede med at tage et bad og vaske mit hår. Stylisten, som jeg havde bestilt til at sætte mit hår og ligge min make-up, havde bedt mig om at vaske mit hår om morgen, selvom hun normalt anbefalder, at man vasker det aften før og ikke om morgen, da håret så holder bedre pga den naturlige fedt, som komme i håret over natten. Hun mente dog jeg skulle vaske mit, da hun vil bruge mine naturlige krøller i opsætningen, og de bliver lidt flade og trælse efter at have sovet på dem.

    Back to topic :back2topic: Lidt over kl. 8:00 kom min bror med rundstykker, og kl. 9:00 tog min mor op til kirken, sammen med en af hendes venner, for at pynte op.

    Kl. 9.30 kom min stylist, som startede med at ligge min make-up og derefter satte hun mit hår. Det tog 2 timer og et kvarter, og da jeg har meget tykt hår, brugte hun et tons af hårnåle (fik det talt til ca. 80 stk, da jeg tog dem ud om natten). Men det var bare helt perfekt og lige som jeg vil have det. Håret holdt stort set hele dagen – der faldt kun en enkelt lok hår ud under en af de sidste danse, inden festen stoppede, så det er jeg ret tilfreds med, da mit hår plejer at ligne noget hø ret hurtigt.

    Undskyld de dårlige vinkler, som billederne har, men det var lidt svært at ramme rigtig, da jeg selv tog billederne :rolleyes:

    post-69471-0-35470000-1407786657_thumb.j

    post-69471-0-88301500-1407786667_thumb.j

    post-69471-0-26853200-1407786674_thumb.j

    1

  13. Bryllupsberetning del 2 – Fredag

    Fredag forsatte H2B med at pynte kagerne og få lavet de aller sidste roser – han var vist færdig omkring kl 11.00 om formiddagen med dette.

    Jeg havde en tid kl 10.00 til at få lavet negle, hvorefter jeg kørte direkte ud til mine forældre, hvor jeg skulle overnatte. Mine negle blev ligesom den prøve, som jeg fik lavet i foråret.

    post-69471-0-17843400-1396549852_thumb.p

    H2B kom med kagerne, som kom på køl med det samme. Derefter gik vi i haven, for at placere alle de borde og bænkesæt, som min bror havde lånt af den lokale Landbo ungdomsafdeling, hvor han har været meget aktiv. Vi fik også kørt vores hjemmelavede kagestand ud i haven, og placerede den i skyggen af et stor træ, så solen ikke ville smelte kagerne om lørdagen.

    Derefter kørte H2B hjem igen, da han havde proklameret, at han jo også lige skulle nå at skrive en tale. Jeg tog op til kirken, for at stille kurven med risposerne, samt fordele vores kirkehæfter ud på bænkene.Da jeg kom hjem fra kirken mente min far, at vi hellere lige måtte øve vores gang op igennem kirken. Men frem for at tage hen i kirken igen (som ligger 100 meter væk) gik vi arm i arm op gennem stue og spisestue – det var der nu ikke det svære i, men så blev det øvet.

    Da de før placerede bord og bænkesæt havde stået udenfor den sidste uges tid, da vi også havde anvendt dem til min mors 60 års fødselsdag ugen før, tænkte jeg, at jeg heller måtte vaske dem fri for fugle lorte og hvad der nu ellers var faldet ned på dem. Og mens jeg gjor dette, begyndte det så at regne – øv. Men da byggen var overstået holdte det stort set tør vejr resten af dagen, og aftensmaden kunne nydes på terrassen.

    0

  14. Bryllupsberetning del 1 – Torsdag

    Som jeg tidligere har skrevet om, var H2B godt i gang med bryllupskagen. Torsdag eftermiddag kom hans lillesøster, for at hjælpe med at pynte kagerne. Først startede H2B med at beklæde de sidste par kager, som han ikke havde nået om onsdagen, mens han søster begyndte at lave den royal frosting, som hun bagefter lagde i en perlekæde rundt om alle kagerne. Derefter begyndte de i fællesskabe at indfarve marcipanen, som skulle bruges til roserne, i forskellige røde nuancer. H2B måtte lige lærer sin søster hvordan roserne skulle udformes, og så gik den store produktion ellers i gang.

    Sidst på eftermiddagen begyndte jeg så, at pakke bilen med pomponer, staffeli og bordplan, da vi selv skulle sætte loftspynten op på feststedet. Vi kunne komme ind i lokalet kl. 18.00, hvor der til vores overraskelse var dækket op. Da vi om lørdagen først skulle komme til stedet kl. 17.30, troede vi at de først ville dække bordene om fredagen eller lørdag formiddag, men nej det var allerede gjort om torsdagen.Om onsdagen havde jeg været forbi for at aflevere den pynt, som skulle på bordene, så nu havde vi mulighed for at se det før end på selve dagen, hvilket vi synes var ret dejligt, hvis nu der skulle rettes på noget. Det skulle der dog ikke, da bordene stod præcis som jeg havde forestillet mig, og de var bare så flot pyntet. Det eneste, som manglede var blomsterne, som jo skulle være friske.

    post-69471-0-03524300-1407660908_thumb.j

    post-69471-0-51984500-1407660863_thumb.j

    Nå men tilbage til loftspynten. Jeg havde på forhånd foldet nogle pomponer ud hjemmefra, men ikke for mange, da jeg vidste at de vil blive en smule presset sammen under transporten, plus at de vil fylde for meget i bilen, hvis jeg skulle have lavet dem alle. Så mens H2B fandt en stige og begyndte at hænge dem op, begyndte hans søster og jeg at folde de sidste. Synes selv at resultatet blev ret godt. Vi kombinerede de indkøbte pomponer med papirs hjerter købt i Ikea.

    post-69471-0-30935500-1407660998_thumb.j

    Efter et par timer var vi færdige, og trængte også til at komme hjem igen. Vi kørte H2B’s søster hjem, og da vi så selv kom hjem begyndte H2B igen på roserne, da de endnu ikke havde fået lavet nok. Tror han sad til omkring midnat for at lave roser og blade.

    1