Mosterskrap

Medlem
 • Content count

  132
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mosterskrap


 1. Kære BK'ere...

  Der har ikke været meget skriveri fra min side gennem de sidste 3 mdr., men der er sket så meget i mit liv, at jeg knap nok kan følge med. - Og nu er der jo snart ikke mere tid til bryllupsplanlægning, da jeg skal giftes med min udkårne om en måned.

  Lige en update. D. 15.1. fik jeg tilbudt fast job i Århus. D.16. fandt jeg ud af, at jeg var gravid. D. 20. blev jeg færdig med min uddannelse. D. 1. feb. startede jeg nyt job i en by 185 km fra hvor jeg boede. Hele februar og til nu har jeg været deltids-/heltidssygemeldt pga. graviditetsgener. Nu er jeg heldigvis så frisk at jeg kan komme på arbejde igen og jeg GLÆDER mig! Vi er flyttet fra Odense til Århus d. 15.3., og har lige en lejlighed i Odense der skal afleveres.

  Her kommer lige en status på projekt bryllup. Kommentarer og øje for eventuelle forglemmelser modtages med kyshånd;)

  Indimellem kvalme- og opkasthelvede har der været gode dage, hvor jeg har fået lavet diverse DiY-projekter (er dog langt fra færdig), og forsøgt at få styr på bryllup. Vi har slet ikke snakket om at udskyde brylluppet. Har bare hele tiden regnet med at kvalme-opkast ville gå over i uge 12. Det gjorde det, hvilket er fantastisk :D

  Nå, men jeg har måtte finde ny kjole, der nu er hentet og skal rettes til ved skrædder 10 dage før vores bryllup :) Pga. maven skal jeg vente til sidste øjeblik. Kjolen er ikke helt ligeså flot som den jeg først havde valgt, men det bliver den, når den først bliver rettet til, det er jeg sikker på. Sko, strømpebånd og slør har jeg købt og jeg har fået styr på makeup og hår:) Jeg mangler vidst kun lingeri til dagen?!

  Min h2b's tøj skal vi have hentet i dag og hans jakke skal rettes til. Sko er købt, så det er der også styr på:)

  Kirken er der styr på. Nogen (læs: min mor og svigerinde) står for oppyntning og vi skal mødes med præsten d. 1. april.

  Der er styr på restauranten, eller semistyr. Pludselig vidste de ikke liiiige om deres festtelt som vi skal have dj, dans og reception i, blev færdig til d. 12. april! Men det gør det, har de lovet! Vores bryllup er et af de første bryllupper de skal afholde efter de har overtaget steder som forpagtere, så der er ikke lige helt styr på detaljerne. Selve lokalet er vildt romantisk, et bindingsværkshus i gammel, fin stil. Der gik dog lige bridezilla i mig, da jeg så deres meget turkisblå vandglas, som de dækker op med, samt grimme lysestager og farvede vaser (lime og turkis). Til vores lyserøde, råhvide, grønne-tema er det bare ikke pissefedt ;) Så vi må ud og leje! Det er der næsten styr på. Og så har jeg fået en veninde til at pynte op med blomster på dagen - da finish bare betyder noget for mig! Og så er der grimme stole, men jeg har fået svigermor til at sy nogle betræk til sæderne der også er blå i sådan noget bus-sæde-stof ;)

  Brudebuketten har jeg bestilt sammen med brystbuketter, og håber jeg kan få de ønskede blomster i april. Det får jeg først at vide ugen før brylluppet. Hvad er jeres mening, skal man have brystbuketter til min far, forlover og gom eller kun til gommen??

  Gæstelisten er der styr på - nu skal vi i gang med bordplan. Jeg er sideløbende i gang med at lave favourboxes og silkebånd med vores monogram som skal bindes rundt om servietterne.

  Havde den dejligste polterabend for 3 weekender siden! Arrangeret af min dejlige søster og hendes veninde, min reservestoresøster, der også skal med til brylluppet. Vi var 10:) Det var en skøn dag <3 Alle veninder kunne snakke med hinanden, selvom de ikke kendte hinanden! Så kan man ikke ønske sig andet. Min kærestes polterabend faldt i weekenden, så på den front er vi klar.

  Jeg har booket hotel til bryllupsnatten! Bestilte flybilletter til Malta, hvor vi skal på bryllupsrejse umiddelbart efter brylluppet. Jeg glæææder mig og vi trænger til "bare" at være sammen efter de sidste par turbulente måneder:)

  Nå BK'ere, hvad har jeg glemt?

  0

 2. Nu skal jeg giftes om blot 39 dage! Det er vildt! Jo tættere jeg kommer på dagen, des mere føler jeg at jeg bør gøre et eller andet på den store dag - holde tale, synge, lave et eller andet :o Jeg havde faktisk besluttet mig for, at jeg ikke skulle gøre nogle af delene, fordi jeg bliver så skidenervøs, at jeg er bange for at det kommer til at fylde for meget på den store dag. På den anden side tænker jeg, at jeg skal komme udover det, for det er jo manden i mit liv og jeg elsker ham virkelig. Elsker alt det han gør for mig og den uundværlige støtte han er for mig!

  Hvad synes I? Har også overvejet at skrive et brev til ham, men det virker bare lidt "fladt" synes jeg :/

  0

 3. Jeg syr selv vores covers af lagener. Et lagen 14 kr i ikea, 20 kr i Jysk hvert giver 2 stks covers, så det er billigere end papir varianten. Jeg synes papir er for gennemsigtigt så stolen alligevel ses.

  Jeg er også sikker på det holder hele vejen igennem festen, og så kan man jo få lagener i maaange spændende farver. :wink:

  Mit input er at i sagtens kan undvære både bånd og covers. Hvis stolene havde været råbende i forkert farve, var sagen en anden, men i sort er de meget neutrale. Det er jo en smagssag.. :)

  HVordan syr du dine covers? Vi har stole med BLÅT sæde til vores bryllup! De er grimme og passer slet ikke til resten :(

  0

 4. Ringene fra Ege Art

  Så har vi endelig modtaget voks eksemplarerne fra Ege Art - i første omgang havde PostDanmark nærmest myrdet pakken de var i, så jeg modtog to flåede kuverter uden indhold. Heldigvis var Jørgen så sød at skynde sig at lave ringene påny og sende dem så hurtigt. Kan virkelig kun anbefale Ege Art! Men ikke PostDanmark hæhæ.

  Her er mit eksemplar af ringen. Min kæreste skal lige prøve hans i aften, han har nemlig bestilt én i 5 og 4 mm, så vi skal lige se, hvad der ser bedst ud.

  attachicon.gifIMG_20140117_152847.jpg attachicon.gif1407.jpg

  Derudover sker der ikke det helt store. Vi har så meget at se til lige for tiden, så meget bryllupsplanlægning bliver det ikke til, men er egentlig også ret rolig ved det. Vi skal have besluttet hvilke invitationer vi skal bruge, men vi sender dem først i marts/april, når vi har en ønskeseddel vi kan give til gavekoordinatoren og et vielsestidspunkt. Venter lige på svar fra Herlev vedr. dette.

  Maden viste sig at være lidt af et problem; De søde køkkendamer, som min mor kender, kunne ikke til august og den anden hun kender, har faktisk planlagt ferie lige der, men ville alligevel se på, om hun kunne klare at lave mad til os alligevel. Vi regner med forret og hovedret og bryllupskage som dessert. Men derudover har alle dem vi ved skal med til brylluppet reserveret datoen, så det haster jo ikke ligefrem med invitationer osv.

  Håber I har det godt derude :) Kigger bare lidt med hos Jer, men er (ligesom jeg kan se andre også er) ramt af lidt stilstand med brylluppet. Det er dejligt at tænke på, men det gør ikke noget, at vi ikke planlægger til det hele tiden, så opdateringerne er lidt få og det går jo nok alt sammen - jeg vender frygteligt tilbage, når der er noget nyt at berette.

  Hvor er de flotte:) Jørgen havde sendt os vokseksemplarer d. 10. januar. De kom aldrig frem! Forhelvede Postdanmark. Nu håber jeg snart de nye han har lavet til os, kommer!

  0

 5. Man har altid lov til at ønske en præst. Eller jeg kan da ikke forestille mig andet? I vores kirke er der 4 præster. Vi har ønsker 2 i prioriteret rækkefølge, og skrevet til kordegnen at dette er vores ønsker, men at vi er bevidste om, at det kun er ønsker. Da min kæreste spurgte ind til det, da vi reserverede kirken, virkede det bestemt ikke som om at vi trådte nogen over tæerne, ved at indgive sådan et ønske :) Så jeg synes du skal prøve!

  0

 6. Hvad med at la det vokse? Også se hvor langt det er blevet til sommer også tá den derfra? :)

  Det er nok det jeg ender med, orker bare ikke en udefinerbar frisure som kommer til at ligne l**t i et halvt hår :/

  Jeg er i gang med samme proces. Blev klippet næsten helt korthåret i siderne 3 uger inden min h2b friede til mig :( Mit pandehår er nu halvlangt(og slasket), men bliver nødt til at lade det gro i frygt for at det skal kompensere for de korte sider til april! Der er ingen chance for at mit hår bliver så langt at det kan sættes sådan rigtigt op, så jeg overvejer at blive klippet i en kantet page op til brylluppet. Ellers er alternativet at få sat hår på, men det er bare ikke mig jo. Ved ikke hvordan du har det med det?

  0

 7. okay,, tak.. vi vil gerne giftes den 11/10/14 og der er jo ti måneder endnu, så jeg troede faktisk at jeg var i meeeget god tid, og måske at jeg skulle vente lidt.. men jeg griber telefonen mandag og får det hele på plads.. :)

  Jeg tror ikke det bliver noget problem :) Kommer helt an på om I skal giftes i en kirke, der er meget søgt. Vi skal giftes i Århus, og alligevel er der endnu ikke andre der skal giftes på vores bryllupsdag, selvom der kun er 3,5 mdr. til :) Så du skal ikke få stress :) BTW har kirkekontoret sikkert en mail du kan skrive til og aftale vielsen med, hvis du synes det er lettere!

  0

 8. Ja det er skønt! :-)

  Du har helt ret, det har vi også snakket om at gøre, vi ved bare ikke hvem vi så skal vælge da vi både har min far og min gode veninde som kunne være en perfekt toastmaster, og det var jo nemlig for at give ham en følelse af at han også betød noget.

  Så den er lidt svær! :-)

  Jeg ville også vælge en af de andre - og hvilken luksus ;) At I har flere at vælge imellem, selvom det er nogle trælse omstændigheder, der gør omvalget! Jeg ville vælge din gode veninde. Så er der ikke noget med at du har valgt din far fremfor din papfar, men så vælger du en helt uden for familien :) Det ville jeg gøre - men jeg ved selvfølgelig ikke hvordan forholdet er mellem din far/papfar og om det overhovedet ville betyde noget for din papfar, hvis han blev valgt fra til fordel for din far (det ville min mors mand i hvert fald reagere på = ikke nemt med skilsmisser)!

  Mht. til forholdet mellem min Far og Pap tjaaa.. Knap så godt… Min papfar er jo total på min Mors side .. De har dog altid accepteret hinanden - der er det straks værre med min Mor, hun kan nærmest ikke døje synet af min Far… Åh de kære forældre.. Min Far har altid været der, så Min Mor ved godt at jeg vælger ham frem for hende, så tror hun nu er nød til at lære at acceptere ham ;-)

  Min Far har jo været så sød at betale for drikkevarer, fotograf og har givet 3500,- til brudekjolen, så det er jo en kæmpe hjælp - Han engagere sig og har sjælendt kritik at sige hvis jeg ringer og snakker med ham og brylluppet, hvorimod min Mor nærmest ikke kan holde ud at høre om det… Er jeg den eneste der har en Mor som nærmest er total ligeglad ..? :rolleyes:

  Ud fra det du skriver synes jeg overhovedet ikke du skal så meget som overveje din pap længere! Det er skidekompliceret det med forældre, der er skilt. Lad os indgå en aftale om, at det ALDRIG kommer til at overgå os ;) Men din far lyder som en dejlig mand :) Det er fantastisk med gode fædre, selvom begge mine forældre nu er gode både ift. at forholde sig til hinanden og til mit bryllup. Min svigermor derimod kan ikke udstå synet af min svigerfar, så det bliver skægt at skulle igang med bordplan når vi maks bliver 30!

  Det lyder som om at din mor har nok i sit eget, siden hun ikke engagerer sig?

  0

 9. Svært, svært, svært.

  Jeg tænker mere, at det afhænger af hvor fasttømret din veninde er med sin kæreste? Bor de sammen? Er det dem, der skal være sammen resten af livet? Eller har de kun akkurat mødt hinanden? Og HVORFOR har I ikke mødt hinanden endnu?

  Lige pt har ingen af mine veninder kærester, men har de fundet en om et år, som de bare er SUPER glad for, og man kan mærke på dem, at dette er dét, så ville jeg invitere kæresten med - lige gyldig om jeg kender ham rigtig godt eller ej. Men hvis han virkelig betyder noget for dem, så ville jeg også have mødt ham min. 1 gang før brylluppet - for da jeg mødte min H2B, og vidste, at dette var lige ham, så skulle mine veninder da også møde ham :)

  Ja, det er nemlig svært!

  Hmmm... Her bliver det så nok lidt for personfølsomt til at jeg tør begive mig ud i en uddybende forklaring der er til offentligt skue. De har været sammen i 9 år, men er først lige flyttet sammen. Indtil da har det vidst mest været min veninde, der har besøgt ham, når de skulle ses. Vi bor i hver sin ende af landet og ses maks 2 gange om året, og så tror jeg bare aldrig lejligheden har budt sig ift. at møde ham, når nu de ikke bor sammen. Men ja, jeg har det ligesom dig, mine veninder mødte også hurtigt min kæreste, da vi fandt sammen.

  0

 10. Ja det er skønt! :-)

  Du har helt ret, det har vi også snakket om at gøre, vi ved bare ikke hvem vi så skal vælge da vi både har min far og min gode veninde som kunne være en perfekt toastmaster, og det var jo nemlig for at give ham en følelse af at han også betød noget.

  Så den er lidt svær! :-)

  Jeg ville også vælge en af de andre - og hvilken luksus ;) At I har flere at vælge imellem, selvom det er nogle trælse omstændigheder, der gør omvalget! Jeg ville vælge din gode veninde. Så er der ikke noget med at du har valgt din far fremfor din papfar, men så vælger du en helt uden for familien :) Det ville jeg gøre - men jeg ved selvfølgelig ikke hvordan forholdet er mellem din far/papfar og om det overhovedet ville betyde noget for din papfar, hvis han blev valgt fra til fordel for din far (det ville min mors mand i hvert fald reagere på = ikke nemt med skilsmisser)!

  0

 11. Vi har inviteret min venindes kæreste med, går i skole med hende men har passet deres datter i børnehaven hun gik i, så kæresten har jeg mødt. Så vi har valgt par løsningen, men i bestemmer selv hvem i vil have med det er jeres bryllup og jeres beslutning.

  Men jeg har bare aldrig mødt ham! Hvis jeg så bare havde passet hans datter, havde vi da noget at være fælles om, men jeg kender jo ikke manden :/ Det er virkelig et dilemma, for selvom vi helt selv bestemmer, hvem vi vil have med, vil jeg jo nødig gøre nogle kede af det over vores beslutning!

  0

 12. Hmm det er os svært. Hvis det var mig ville jeg invitere deres kærester med. men nok mest fordi jeg ville blive ked af det hvis min H2B var inviteret til bryllup uden mig. eller omvendt. + jeg syntes det ville være lidt mærkeligt hvis jeg kun var inviteret og han ikke var da man jo som oftest inviterer begge parter. MEN MEN MEN Hvis det betyder meget for jer at der ikke er fremmede med, så er det jo det der er vigtigst og så må du forklare dine veninder det. :) Det er jeres bryllup og skal være jeres drøm.

  Det er slet ikke på tale at alle veninders kærester skal med! De har alle, pånær den pågældende veninde, af sig selv givet udtryk for at vi ikke skal invitere deres kærester med for deres skyld, men kun hvis vi gerne vil :) Jeg har det nok lidt anderledes mht. at bryllupper er en par-ting end mange andre herinde. (Kan jeg fornemme) Hvis denne pågældende veninde skulle giftes, ville jeg ikke synes det var underligt, hvis hun kun inviterede mig med, da hun jo ikke er venner med min H2B. Men jeg tror netop hun tænker at hendes kæreste bliver ked af det, hvis han ikke bliver inviteret med. Der er vi jo så nok bare forskellige som mennesker. Jeg ville desuden synes det var ret akavet hvis han var den eneste fremmede, der skulle med til vores bryllup?!

  0

 13. Jeg kan virkelig godt forstå dit dilemma.

  Jeg selv har det egentligt ligesom din H2B. Jeg behøver ikke andre gæster end mine nærmeste, men min H2B er af en helt anden holdning, og det er da også ham det trækker flest gæster til. Til hans forsvar er han også skilsmissebarn.

  Hvis det stod til ham skulle hele hans håndboldhold med, men der sætter jeg alligevel grænsen. Så vi blev enige om, at han kun inviterer de 4 fra holdet som han også spiller golf med. Her har vi også lidt et dilemma, for de her gutter - jeg har mødt dem et par enkelte gange, og fred være med at min kæreste gerne vil have dem med til brylluppet, MEN 4 piger, deres kærester, som jeg overhovedet ikke kender og aldrig har mødt, skal de så også med?

  Jeg tror jeg vælger at være egoistisk her. Jeg vil simpelthen ikke betale 6-700kr pr. kuvert for nogle personer jeg ikke kender. Det giver jo ikke værdi for mig at have dem med? Og jeg tænker at du må have det på samme måde med din venindes fyr.

  Hvis din veninde ikke kender dine andre veninder, kan jeg måske forstå at det er et spørgsmål og tryghed for hende, men kender hun de andre gæster, så ville jeg vælge at holde fast i beslutningen om at kæresten ikke skal med. Og det synes jeg forresten du kan gøre med god samvittighed!

  Tak for dit svar, det er rart at føle sig forstået! Ingen af os vil gerne have mange med, omend jeg har måtte sortere enkelte veninder fra, så der er vi ret enige. Hvis det var mig, ville jeg ikke tage håndboldgutternes kærester med. For os et det ikke et økonomisk issue, men mere et spørgsmål om, hvem VI gerne vil dele dagen med! Jeg har slet ikke lyst til at skulle bruge energi på at lære nye mennesker at kende på min bryllupsdag.

  Tilgengæld er jeg helt med på at det kan være en tryghed at have sin kæreste med. Nu er det bare sådan med min veninde, at hun er min efterskoleveninde og kender mine forældre, søster og har mødt mine andre veninder før. Derfor tænkte jeg ikke det blev noget problem, men det er det så.

  0

 14. Jeg inviterer par med - uanset om jeg kender dem eller ej, men det er fordi jeg ikke synes man kan tillade sig at invitere nogen og så ikke andre.

  Vi inviterer min venindes mand med selvom jeg kan har mødt ham kort et par gange og H2B aldrig har mødt ham.

  Vi har så aftalt en kaffe-date i starten af det nye år, for at lære ham bedre at kende...

  Jeg har bare aldrig mødt min venindes kæreste. Hvor mange skal I være til jeres bryllup?

  0