AnjaSL

Diabetiker - kager

4 indlæg i dette emne

Her er Batudtskis opskrifter:

Mokkaroulade Diabetiker

Antal personer: 12 stk.

Ingredienser:

4 æg

75 g. atwel

2 spsk. kartoffelmel

60 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Fyld:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

2 tsk. majsstivelse

1 dl. mælk

2 blade husblas udblødt i koldt vand

2 tsk. kakao

flødeskum af 1 dl piskefløde

Pynt:

sigtet kakao

Æggene piskes grundig. Atwel sigtes ned i æggemassen under piskning. Kartoffelmel, mel og bagepulver sigtes og blandes i æggemassen med en dejskraber. Dejen hældes i en bradepande med bagepapir. Bages ved 200 grader i 8-10 min. midt i ovnen. Afkøles på en bagerist med et fugtig viskestykke over. Til fyldet piskes æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde, og det varmes igennem under konstant omrøring. Koges ca. 1 min. hvorefter udblødt husblas tilsættes sammen med kakao. Afkøles og blandes med flødeskum. Fyldet fordeles på den kolde bund, der rulles sammen og pyntes med sigtet kakao.

****************************************************************************************************

*******************************

Pæretærte for en diabetiker

Ingredienser:

3/4 dl. sødmælk

45 g. havregryn

1 æg

30 g. finthakkede mandler

15 g. hvedemel

15 Atwel eller 30 g sukker

½ tsk. bagepulver

evt. sødemiddel svarende til 20 g sukker, afhængig af, hvor søde pærerne er

2-3 pærer (ca. 300 g)

Lun mælken og hæld den over havregrynene. Lad dem trække i 30 min. Ægget piseks og Atwel eller sukker sigtes i æggemassen under piskning. De udblødte havregryn røres i æggemassen. Hvedemel, bagepulver og de hakkede mandler blandes og tilsættes sammen med sødemiddel. Pærerne skrælles og skæres i både. En springform eller tærteform (20-22 cm i diameter) smøres og pærestykkerne fordeles i formen. Dejen fordeles over pærerne. Tærten bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30 min.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Her er nogle af mine yndlingsopskrifter da jeg selv har sukkersyge.

Ostelagkage med rabarber (12 pers.)

Ingredienser:

Bund:

2 dl havregryn (ca. 60 g)

1 dl hvedemel (ca. 60 g)

50 g margarine

sødemiddel svarende til 50 g sukker

1 spsk. koldt vand

Ostemasse:

200 g cheasy friskost 6 %

2 dl fromage frais

1 bg. pasteuriserede æggeblommer

2 bg. pasteuriserede æggehvider

sødemiddel svarende til 75 g sukker

2 tsk. vanillesukker

saft af 1/2 citron

6 blade husblas

Rabarberkompot:

200 g rabarber, friske eller frosne

1-11/2 dl vand

1 tsk. kartoffelmel

2 tsk. vand

sødemiddel svarende til

40-50 g sukker

Nonoxal (calciumchlorid)

efter anvisning på flasken

Fremgangsmåde:

Bund:

Havregryn og hvedemel blandes i en skål.

Margarinen smuldres i.

Sødemidlet tilsættes.

Dejen samles med vandet.

Dejen trykkes ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).

Bunden prikkes med en gaffel.

Bunden bages på næstnederst rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min.

Bunden afkøles i springformen.

Ostemasse:

Cheasy friskost, fromage frais, æggeblommer, sødemiddel og vanillesukker røres godt sammen evt. med en håndmikser.

Husblassen lægges i blød i koldt vand i mindst 10 min.

Citronsaften lunes over vandbad.

Husblassen tages op af vandet med det vand, der hænger ved og smeltes i citronsaften.

Husblassen piskes i ostemassen.

Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Ostemassen fordeles forsigtigt over bunden.

Kagen dækkes til og stilles i køleskabet i mindst 1 døgn.

Rabarberkompot:

Rabarberstilkene rengøres og snittes i ca. 1 cm lange stykker.

Rabarberne kommes i en gryde sammen med vand og Nonoxal.

Bringes i kog og koges kun lige møre i ca. 5 min.

Gryden tages af varmen.

Kartoffelmel og vand røres sammen.

Kartoffelmelet røres i rabarberne.

Rabarberne smages til med sødemiddel.

Rabarberne afkøles.

Kompotten lægges oven på ostemassen, og kagen stilles i køleskabet et par timer.

Kagen tages ud af springformen og lægges på et fad.

Servering:

Ostelagkage med rabarber serveres som dessert.

Tip:

Vinrabarber giver en flot rød farve.

Pr. pers.:

Energi 550 kJ

Kulhydrat 13 g

Fedt 6 g

****************************************************************************************************

*******

Mandelrand (10 stk.)

Ingredienser:

200 g mandler

100 g Atwel eller Perfect Fit

4 æggehvider

1 spsk. majsstivelse

2 tsk. bagepulver

Pynt:

75 g mørk chokolade

1 tsk. fedtstof

10 g mandler

Fremgangsmåde:

Æggehviderne piskes meget stive.

Atwel sigtes i, mens der piskes kraftigt.

Mandlerne smuttes og males til mel i mandelkværn/foodprocessor.

Mandelmel, majsstivelse og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i.

Dejen hældes i en smurt, raspet randform.

Mandelranden bages ved 175 EC i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille.

Mandelranden afkøles i formen, inden den vendes ud.

Chokoladen smeltes over vandbad sammen med 1 tsk. fedtsstof.

Mandelranden overtrækkes med den smeltede chokolade og pyntes med hele, smuttede mandler.

Servering:

Mandelranden serveres med vanilleis eller som en del af dessertsymfoni.

Tip:

Velegnet til frysning.

Pr. stk.:

Energi 750 kJ

Kulhydrat 10 g, heraf 4 g tilsat sukker

Fedt 11 g

Opskriften er fra Diabetesforeningens kogebog: ’Kager, der smager og andre søde sager’, 2002.

****************************************************************************************************

*****

Kanelkage (12 stk.)

Ingredienser:

75 g fromage frais eller kvark

50 g sukker

100 g Atwel eller Perfect Fit

200 g hvedemel

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. natron

2 1/2 dl kærnemælk

Glasur:

1 spsk. oliemargarine

50 g Perfect Strø

1 tsk. vanillesukker

1 tsk. kakao

1-1 1/2 spsk. kold, stærk kaffe

Fremgangsmåde:

Fromage frais eller kvark og sukker røres godt sammen.

Sødemiddel, mel, kanel og natron blandes og sigtes i skiftevis med kærnemælken.

Dejen røres, til den er glat.

Dejen hældes i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter).

Kagen bages ved 200° C i ca. 30 min. på næst-nederste rille.

Kagen afkøles.

Ingredienserne til glasuren røres sammen, og glasuren fordeles på den kolde kage.

Servering:

Kanelkage kan serveres med 1 spsk. fromage frais rørt op med sødemiddel og vanillesukker.

Opbevaring:

Kagen kan fryses.

Pr. stk.:

Energi 450 kJ

Kulhydrat 14 g

heraf 4 g tilsat sukker

Fedt 1,5 g

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Chokolade muffins

Ingredienser:

50 g margerine

100 g Atwel eller andet sødemiddel der svarer til 100 g sukker

2 æg

200 g hvedemel

2 spsk kakao

2 tsk bagepulver

2 dl ylette

evt kokosmel til pynt

Fyld:

Fremgangsmåde:

Margerine og sødemiddel røres godt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel, kakao og bagepulver blandes og hældes i dejen sammen med yletten.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i.

Dejen fordeles i smurte linseforme eller papirsforme. Pyntes evt med lidt

kokos.

Bages ved 175 grader i 15-20 min midt i ovnen.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer