Gitte81

Arbejdsbeskrivelse på en kage med fondant

43 indlæg i dette emne

Denne tråd har jeg også lagt inde på babyklar og der har mange haft glæde af den, så tænkte det måske også var en god idé at lægge den herinde når der nu er så mange der vil prøve at lave deres egen bryllupskage.

Da der nu er mange herinde der vil prøve sig ud i denne kageverden valgte jeg at tage billeder under vejs da jeg lavede en kage.

Så kan i se hvordan jeg gør.

Tirsdag bages bundene og fyldet laves og sættes i køleskabet i minst 1 time.

Jeg har brugt denne opskrift :

4 æg

160 g sukker

1 stor spsk vand

1 tsk vanilliesukker med top

1 knsp salt

120 g hvedemel

1 tsk bagepulver

Pisk æggene heftigt med vand, vanille, salt og sukker til en fin mousse.

Sigt mel og bagepulver i, vendes i med let hånd, kun lige til melet er opsuget.

Hvis man har lyst til cacaobunde tilsættes 3 spsk cacao og piskes med i det første.

passer til en 20 cm springform, bages ca 20 min ved 200 grader.

Lad ovnlågen stå på klem de første 10 min. af bagetiden så bliver den mere jævn.

Jeg har lavet dobbelt posion til denne form.

ta4is0.jpg

skær bunden ud i 3 og læg en frysepose som er klippet op i den ene side over formen og læg en bund i.

330crnk.jpg

Redigeret af Gitte81
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lav en smørcrem

Jeg har fundet denne opskrift som ikke smager af smør...

500 g lurpak den smørbar (Blødt)

500 g flormelis

2 tsk. vanilliesukker

et par dreber vanillieessens efter smag

Rør det hele sammen og det er klar til brug med det samme.

kom smørcremen i en pose, det gøres nemmest på denne måde...

15ejqx0.jpg

Lav en kant med smørcrem hele vejen rundt

6yf94y.jpg

Tag en pose og sæt en kobling på

rlkeas.jpg

Fyld hindbærfromagen i

2e17or8.jpg

og fyld det i kagen, på denne måde så får du et passende lag fyld.

hx91xe.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

læg en ny bund over og gør det samme med kanubicremen.

13yl05l.jpg

Læg den sidste bund på og pak kagen ind i mad film og sæt den i køleskabet i mindst 1 time

szk744.jpg

Opskrift på fyldet.

Jordbær / Hindbærfromage

1/4 L. Piske fløde

200 gr. Jordbær eller hindbær

2 blade Husblads

vanilliesukker

Bærene tøes op og moses gennem en si.

Husblads lægges i blød i koldt vand i 5 min. Hvorefter den smeltes over vandbad og røres i en tynd stråel i bærpurren.

Stilles på køl mens fløden piskes til skum og kan evt smages til med vaniliesukker.

Vend derefter bærpurren i skummet og stilles i køleskab 1 time

Er nu klar til at fylde i den flækkede kage.

Kan også laves med jordbær, men så skal mængden øges, da der er meget mere vand i jordbær end hindbær…

Kanubi cream

0,5 Liter piskefløde

150 g Mørk chokolade (ca. 55% kakao)

75 g Blød nougat

og evt. rom eller cognac efter smag

Fremgangsmåde

Varm fløde op under omrøring (i en tykbundet gryde).

Bræk chokoladen i mindrestykker og del nougat ligeledes før det smeltes i gryden.

Lad blandingen koge ved svag varme og unger omrøring i ca. 5 min.

før gryden tages af varmen.

Hvis du vil smage den til med rom eller cognac så er det nu.

Stil creamen i køleskabet, tildækket til næste dag.

Pisk cremen op inden brug...

Redigeret af Gitte81
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Tag nu kagen ud af køleskabet og se hvor fin og lige den er når den er blevet samlet i formen.

2hobd77.jpg

Så skal der smørres op med smørcrem over det hele

13z75vk.jpg

Sæt så kagen i køleskabet til næste dag.

Kagen har bedst af at stå en dags tid så fyldet kan sætte sig også smager den beder.

Mål kagen op af siden og henover så du kan se hvor stort et stykke fondant du skal rulle ud.

2w1zh1z.jpg

Ælt så din fondant godt og dust burdet med marizenam,el. jeg bruger en engangsvaskeklud til at have marizenamel i da det så ikke lægger sig i store klumper.

Det er også en fordel med en bagemåtte.

29crhtz.jpg

Rul fondanten ud, ca. 3 mm tyk.

wjev6u.jpg

og læg det over kagen

4sbnuc.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Så skal fondanten rettes til, start med hjørnerne, hiv lidt i fondanten mens du glatter hjørnet med den anden hånd.

11lrm0o.jpg

1zxw8qc.jpg

Glat kagen godt med en cakesmoother både på toppen og siderne.

16ku8eb.jpg

2pql3yw.jpg

Skær det overskydene fondant væk, jeg bruger en pizza skære til det.

34j52r6.jpg

også er det ellers bare igang med at sætte pyndten på

217ssh.jpg

9fqw6a.jpg

Klar til at spise

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Så skal fondanten rettes til, start med hjørnerne, hiv lidt i fondanten mens du glatter hjørnet med den anden hånd.

11lrm0o.jpg

1zxw8qc.jpg

Glat kagen godt med en cakesmoother både på toppen og siderne.

16ku8eb.jpg

2pql3yw.jpg

Skær det overskydene fondant væk, jeg bruger en pizza skære til det.

34j52r6.jpg

også er det ellers bare igang med at sætte pyndten på

217ssh.jpg

9fqw6a.jpg

Klar til at spise

Super flot kage. Har lige et spørgsmål har du lavet alt pynten selv og kan det spises?

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Ej, en laekker opskrift. Den tror jeg sagtens vi kan bruge til bryllupskagen.

Vil i den forbindelse gerne lige spoerge hvad holdbarheden er paa fyldet? Det er fordi til vores bryllup faar gaesterne bryllupskage til dessert og derfor foerst til sidst paa aftenen. Men samtidig staar den jo faktisk ude under brylluppet i festlokalet. Kan fyldet holde til det? Eller kan vi risikere at kagen falder sammen. Ved ikke om du ved det, men det skader jo ikke at spoerge, vel? :cheerleader3:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Så skal fondanten rettes til, start med hjørnerne, hiv lidt i fondanten mens du glatter hjørnet med den anden hånd.

11lrm0o.jpg

1zxw8qc.jpg

Glat kagen godt med en cakesmoother både på toppen og siderne.

16ku8eb.jpg

2pql3yw.jpg

Skær det overskydene fondant væk, jeg bruger en pizza skære til det.

34j52r6.jpg

også er det ellers bare igang med at sætte pyndten på

217ssh.jpg

9fqw6a.jpg

Klar til at spise

Super flot kage. Har lige et spørgsmål har du lavet alt pynten selv og kan det spises?

Ja pyndten har jeg selv lavet.

Det er lavet i fondant tilsat lidt tylose og det ka sagtens spises

Der er den fordel at pyndten kan laves længe i forvejen. Da det er ren sukker holder det sig jo meget længe, næsten evigt.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ej, en laekker opskrift. Den tror jeg sagtens vi kan bruge til bryllupskagen.

Vil i den forbindelse gerne lige spoerge hvad holdbarheden er paa fyldet? Det er fordi til vores bryllup faar gaesterne bryllupskage til dessert og derfor foerst til sidst paa aftenen. Men samtidig staar den jo faktisk ude under brylluppet i festlokalet. Kan fyldet holde til det? Eller kan vi risikere at kagen falder sammen. Ved ikke om du ved det, men det skader jo ikke at spoerge, vel? :cheerleader3:

Når man laver en kage med fløde i fyldet så skal den opbevares i køleskab indtil ½ time før den skal spises og hvis det er en rigtig varm sommer dag ( eller der er meget varmt i lokalet ) skal den kun lige på bordet før den skal spises.

Selv når man pynter en kage med fløde i fyldet må den kun være ude af køleskabet i 20 min. også skal den på køl igen i 20 min.

Serligt her om sommeren kan det være svært at lave disse kager da fondanten er træls at arbejde med i denne varme den "smælter" nermest

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Er det nogle specielle udstiksforme du bruger, eller hvordan? Er det noget fondant du selv laver og farver, eller er det noget man køber? Ja undskyld jeg spørg så dumt...

Du skal bare spørge det er den måde jeg har lært det på :cheerleader3:

Ja jeg har brugt nogle udstikker som kan købes ved feks. Kagebutikken.dk

Men der er mange penge ved at købe tingene i de engelske kagebutikker

Dem her har jeg handlet med flere gange og man har sine vare inden for 3-4 dage.

Almond Art

A piece of cake

Til roserne bruger jeg denne her

mal8xu.gif

Til kantafslutning bruger jeg denne her

rul en tynd pølse fondant, læg den i og præs sammen og skær det overskynde fra

Hvis perlerne skal være blanke som her så pensler jeg lidt satin pulver på den inden jeg ligger pølsen i.

6zbjvr.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Er det nogle specielle udstiksforme du bruger, eller hvordan? Er det noget fondant du selv laver og farver, eller er det noget man køber? Ja undskyld jeg spørg så dumt...

Du skal bare spørge det er den måde jeg har lært det på :cheerleader3:

Ja jeg har brugt nogle udstikker som kan købes ved feks. Kagebutikken.dk

Men der er mange penge ved at købe tingene i de engelske kagebutikker

Dem her har jeg handlet med flere gange og man har sine vare inden for 3-4 dage.

Almond Art

A piece of cake

Til roserne bruger jeg denne her

mal8xu.gif

Sådan laves roser Tryk her

Til kantafslutning bruger jeg denne her

rul en tynd pølse fondant, læg den i og præs sammen og skær det overskynde fra

Hvis perlerne skal være blanke som her så pensler jeg lidt satin pulver på den inden jeg ligger pølsen i.

6zbjvr.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Åh jeg er så bange for at dette her er et dumt spørgsmål, men på den anden side -jeg har ingen erfaring :cheerleader3:

Hvor mange dage i forvejen kan man lave kagen?? -Dagen inden, er det fint??? Og så bare i køleskabet.

Kan den så holde sig et døgn???

Kh Pia

Nu er jeg igang med en bryllupskage til på lørdag og begyndte i mandags med pyndten

Torsdag bager jeg bundene

Fredag laver jeg fyldet og lægger kagerne sammen

Lørdag overtrækker jeg dem og sætter pyndten på.

På den måde er der god tid til det hele og man kan så gemme resterne til søndag i køleskabet. Hvis længer tid så i fryseren.

Men hvis man nu ikke har tid til noget lørdag vil jeg forslå at man laver fyldet torsdag aften og fredag morgen lægger man kagerne sammen og smørre dem op også kan man sagtens overtrække og pyndte dem fredag aften også kan kagen spises lørdag men resterne skal i fryseren hvis man vil gemme dem.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Hvad er det der fondant for noget og er det noget man selv laver?

fondant er det du overtrækker kagen med og kan købes ved www.kagebutikken.dk

Det er lidt det samme som sugarpaste men smager meget beder og er nemmer at arbejde med

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvad er det der fondant for noget og er det noget man selv laver?

fondant er det du overtrækker kagen med og kan købes ved www.kagebutikken.dk

Det er lidt det samme som sugarpaste men smager meget beder og er nemmer at arbejde med

Er det ikke tilsvarende MMF at arbejde med...?

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Hejsa...

Enorm flot kage du lige har lavet.

Jeg er blevet dybt inspireret...

Skal forsøge mig engang...

Men lige et spørgsmål..

Hvordan har det lavet billedet med prinsen og prinsessen...?

kan ikke helt hitte ud af det. SMIL

knus

Billedet er fundet på nettet og gemt på min memony stik også ned til vores bager med den også har han printet den ud på sukkerpapir det koster 60 kr. for et A4 ark

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Hvad er det der fondant for noget og er det noget man selv laver?

fondant er det du overtrækker kagen med og kan købes ved www.kagebutikken.dk

Det er lidt det samme som sugarpaste men smager meget beder og er nemmer at arbejde med

Er det ikke tilsvarende MMF at arbejde med...?

Nej det synes jeg ikke...

Jeg fortrækker helt klart fondant både i smag og at arbejde med

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer