Dbrix

Chokolademousse

18 indlæg i dette emne

Jeg sad i går og så 4-stjernet middag på kanal 5 og værtinden, Inez (hende der har været med i Sukkerchok) skulle lave en chokolademousse med skildpadder og daim i. Gæsterne roste den til skyerne, men pga. en opringning fik jeg ikke set hvordan Inez lavede den.

Skal selv have gæster på lørdag og kunne godt tænke mig at lave en dessert der fik så meget ros som hendes.

Programmet bliver genudsendt i aften kl. 18, men jeg er ikke hjemme og har ikke mulighed for at optage det.

Er der nogen der tilfældigvis så det eller ved hvordan opskriften er?

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Uha har ikke mulighed for at optage det men kunne det tænkes at opskrifterne lægges på nettet ligesom på tv3?

ellers plejer man at kunne se programmerne online det ku måske være en mulighed.

De lægges ikke på nettet desværre, det har jeg undersøgt.

Man kan betale sig fra at få lov at se udsendelsen igen (min. 29 kr.) og der bliver jeg lige lidt nærrig - men måske ender det med at det er det jeg må gøre... Med mindre andre zillaer kan komme mig til undsætning?!

Redigeret af Dbrix
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Man så hun smeltede skildpadderne (jeg ville også gøre det i vandbad) piskede flødeskum og opblødte husblas. Prøv at tjekke en normal opskrift til chokolademousse og så se om du ikke kan sjusse dig frem.

Man ja - man fik for vildt lyst til at smage den - den blev jo rost til langt op over skyerne!!

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Var husbladsen ikke til laksen??? Det tror jeg altså ;)

Når jeg laver hvid chokolademousse bruger jeg denne opskrift:

275 g. hvid chokolade

2 æggeblommer

1 æg

2 spsk. lys rom

4 dl. piskefløde

Jeg ville bruge denne, og så simpelthen skifte den hvide chokolade ud med skildpadder og drysse med Daim-knas som hun gjorde, så tror jeg du er 99% kørende a la Inez. Nåe ja, og så undlade rommen.. :unsure:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Pudsigt, sidder lige og ser det mens jeg falder over dit indlæg :unsure:

Hun varmer skildpadderne i gryden - sammen med lidt fløde.

Derefter pisker hun fløden til flødeskum som hun så vender i de smeltede skildpadder.

Daimen må hun kun bruge til at drysse over, sammen med et myntheblad.

Det er hvad man ser GP

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg sad netop og fik samme spørgsmål! Jeg elsker skildpadder og er nødt til at lave den snart!

Men jeg er sikker på, at hun også puttede daim I moussen, for synes hun sagde noget med, at der også lige skulle daimklumper med ned i glasset, da hu fyldte op..

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

F*** hvor er I geniale - tak!

Sjusser mig frem og er nu mest i tvivl om mægden, hvor meget skal der til 6 voksne (og 2 børn), som sikkert ikke gider at spise det)?

Og umiddelbart ville jeg heller ikke putte husblasd i, det mener jeg også var til laksemoussen?!

Redigeret af Dbrix
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Så fandt jeg alligevel opskriften på nettet, dog for sent, for sjussede mig frem til den i lørdags - uden æggeblommer:

Men nu hvor andre også synes den lød lækker, smider jeg lige opskriften ind i tråden.

chokomousse a la Inez

toms chokoladeskildpader

alm mælkechokolade

daim

pasteuriserede æggeblommer

fløde

smelt chokoladeskilpader og evt alm. mælkechokolade over vandbad

vær endelig ikke nærig med paderne.

hæld evt lidt fløde i for at gøre chokoladen lettere at arbejde med.

tilsæt pasteuriserede æggeblommer og rør til blandingen er glat

pisk flødeskum og vend chokoladeblandingen i.

knus Daim i ønsket mængde og bland i moussen som knas

hældes i portionsglas og stilkes på køl 4-5 timer

server med lidt flødeskum og knust daim på toppen.

evt. sammen med frugt.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Eii super! :kiss:

Den skal helt sikkert snart prøves. Men stod der ingen forhold i ingredienser? Tænker bare.. hvor meget fløde kontra chokolade kontra æg..

Nej ingenting omkring mængderne. I lørdags brugt jeg 2 pakker med de små skildpadder (fra netto) og tilføjede lidt fløde da det var smeltet. Resten af fløden (½ liter) piskede jeg til flødeskum. Daim brugte jeg to af (altså en pakke med 2 i). Smed daimene i det flydende chokolade inden jeg puttede flædeskummet i. Det var ret flydende, men efter et par timer i køleskabet fik det en gos konsistens og den fik ros.

Ved ikke hvad æggeblmmerne gør?! Og brugte dem jo ikke, da jeg ikke havde opskriften.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Eii super! :kiss:

Den skal helt sikkert snart prøves. Men stod der ingen forhold i ingredienser? Tænker bare.. hvor meget fløde kontra chokolade kontra æg..

Nej ingenting omkring mængderne. I lørdags brugt jeg 2 pakker med de små skildpadder (fra netto) og tilføjede lidt fløde da det var smeltet. Resten af fløden (½ liter) piskede jeg til flødeskum. Daim brugte jeg to af (altså en pakke med 2 i). Smed daimene i det flydende chokolade inden jeg puttede flædeskummet i. Det var ret flydende, men efter et par timer i køleskabet fik det en gos konsistens og den fik ros.

Ved ikke hvad æggeblmmerne gør?! Og brugte dem jo ikke, da jeg ikke havde opskriften.

Tror måske æggeblommerne er for at holde lidt sammen på det? Men min erfaring med chokolade og fløde sammen har en fin konsistens, sålænge det ikke skal bruges i en kage.

Med din opskift tror jeg 2½-3 af de alm store gule pakker med 4 padder i hver er meget passende til ½ liter fløde og så 2 daim i??

Måske 2½ pakke og ½ plade lys chokolade, så det ikke bliver for bittert..

Ej er godt nok nødt til at prøve at lave det næste gang vi skal have gæster :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Eii super! :kiss:

Den skal helt sikkert snart prøves. Men stod der ingen forhold i ingredienser? Tænker bare.. hvor meget fløde kontra chokolade kontra æg..

Nej ingenting omkring mængderne. I lørdags brugt jeg 2 pakker med de små skildpadder (fra netto) og tilføjede lidt fløde da det var smeltet. Resten af fløden (½ liter) piskede jeg til flødeskum. Daim brugte jeg to af (altså en pakke med 2 i). Smed daimene i det flydende chokolade inden jeg puttede flædeskummet i. Det var ret flydende, men efter et par timer i køleskabet fik det en gos konsistens og den fik ros.

Ved ikke hvad æggeblmmerne gør?! Og brugte dem jo ikke, da jeg ikke havde opskriften.

Tror måske æggeblommerne er for at holde lidt sammen på det? Men min erfaring med chokolade og fløde sammen har en fin konsistens, sålænge det ikke skal bruges i en kage.

Med din opskift tror jeg 2½-3 af de alm store gule pakker med 4 padder i hver er meget passende til ½ liter fløde og så 2 daim i??

Måske 2½ pakke og ½ plade lys chokolade, så det ikke bliver for bittert..

Ej er godt nok nødt til at prøve at lave det næste gang vi skal have gæster :)

God fornøjelse! Jeg skal også lave den igen, men prøver næste gang med æggeblommer i.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Eii super! :kiss:

Den skal helt sikkert snart prøves. Men stod der ingen forhold i ingredienser? Tænker bare.. hvor meget fløde kontra chokolade kontra æg..

Nej ingenting omkring mængderne. I lørdags brugt jeg 2 pakker med de små skildpadder (fra netto) og tilføjede lidt fløde da det var smeltet. Resten af fløden (½ liter) piskede jeg til flødeskum. Daim brugte jeg to af (altså en pakke med 2 i). Smed daimene i det flydende chokolade inden jeg puttede flædeskummet i. Det var ret flydende, men efter et par timer i køleskabet fik det en gos konsistens og den fik ros.

Ved ikke hvad æggeblmmerne gør?! Og brugte dem jo ikke, da jeg ikke havde opskriften.

Tror måske æggeblommerne er for at holde lidt sammen på det? Men min erfaring med chokolade og fløde sammen har en fin konsistens, sålænge det ikke skal bruges i en kage.

Med din opskift tror jeg 2½-3 af de alm store gule pakker med 4 padder i hver er meget passende til ½ liter fløde og så 2 daim i??

Måske 2½ pakke og ½ plade lys chokolade, så det ikke bliver for bittert..

Ej er godt nok nødt til at prøve at lave det næste gang vi skal have gæster :)

God fornøjelse! Jeg skal også lave den igen, men prøver næste gang med æggeblommer i.

Opdaterer du så ikke lige her om, hvordan det bliver? Bare hvis du kommer før mig..

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Eii super! :kiss:

Den skal helt sikkert snart prøves. Men stod der ingen forhold i ingredienser? Tænker bare.. hvor meget fløde kontra chokolade kontra æg..

Nej ingenting omkring mængderne. I lørdags brugt jeg 2 pakker med de små skildpadder (fra netto) og tilføjede lidt fløde da det var smeltet. Resten af fløden (½ liter) piskede jeg til flødeskum. Daim brugte jeg to af (altså en pakke med 2 i). Smed daimene i det flydende chokolade inden jeg puttede flædeskummet i. Det var ret flydende, men efter et par timer i køleskabet fik det en gos konsistens og den fik ros.

Ved ikke hvad æggeblmmerne gør?! Og brugte dem jo ikke, da jeg ikke havde opskriften.

Tror måske æggeblommerne er for at holde lidt sammen på det? Men min erfaring med chokolade og fløde sammen har en fin konsistens, sålænge det ikke skal bruges i en kage.

Med din opskift tror jeg 2½-3 af de alm store gule pakker med 4 padder i hver er meget passende til ½ liter fløde og så 2 daim i??

Måske 2½ pakke og ½ plade lys chokolade, så det ikke bliver for bittert..

Ej er godt nok nødt til at prøve at lave det næste gang vi skal have gæster :)

God fornøjelse! Jeg skal også lave den igen, men prøver næste gang med æggeblommer i.

Opdaterer du så ikke lige her om, hvordan det bliver? Bare hvis du kommer før mig..

Jep jep og i lige måde :b223:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer