Lenebj

Kontorelev, føj hvor er det svært

27 posts in this topic

Så fik jeg endnu engang afslag...ja, sådan ser jeg det, når man ikke bliver indkaldt til samtale....Og det er endda af min egen kommune og "ARBEJDSPLADS"!!! :angry: Jeg arbejder godt nok i samme hus, men alligevel.

Jeg har fået tjekket mine ansøgninger af "proffer" og de mangler ikke noget, jeg har taget en HGS for at kvalificere mig, men NEJ.

Da jeg ringer og spørger pænt om, hvornår de indkaldte til samtale, så fik jeg svaret, at det var i morgen. Hun kunne så efterfølgende godt høre, at jeg inddirekte spurgte, om jeg var én af dem og svaret lød: "vi har indkaldt til samtale i morgen, andet kan jeg ikke sige og så kan du jo lægge to og to sammen!!!" Jeg blev bare så paf at jeg bare sagde: nå okay, men så tak.. :blink:

Er det i orden at svare sådan på en forespørgsel?? Jeg forstår bare ingenting..

Det var egentlig først her til aften, at det gik op for mig, hvordan hun havde svaret og så tudede jeg bare.. Jeg er også bare et menneske, der gerne vil have en elevstilling. :boohoo:

Nå, men jeg må vel bare op på hesten igen og søge videre...Jeg har et super gennemsnit på 11, 4, så det må være min alder der trækker ned.

Skulle bare lige have afløb, så tak fordi du læste med :hug:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men du må ikke opgive håbet... Jeg fik selv en kontorelevstilling sidste sommer, til trods for mine nu 30 år :rolleyes:

Så det er bare at klø på.... mit råd til dig er, gå ind på praktikpladsen.dk og find de virksomheder, hvor du godt vil arbejde, find ud af hvornår deres nuværende elever er færdige, og send så en uopfordret ansøgning. På den måde ender du ikke som "en i bunken" og sandsynligheden for at de husker netop DIG er meget større.

Jeg tror på at det nok skal lykkes for dig :cheerleader3: :cheerleader3: :cheerleader3:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ej puhå, synes så ikke det er en ok måde at svære på.. jeg er søger godt nok ikke elevplads, men søger arbejde, og har jeg gjort siden jeg blev færdig uddannet sidste år... føler virkelig med dig.. kender godt det med afslagene,men tænker kunne hun ikke have sagt det på en anden måde :angry: hmmm

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg melder mig også i køen til en læreplads - men er klar over, at jeg har følgende imod mig:

1. Min alder

2. Jeg har "kun" en HGV - uden studentereksamen.

I min HGV klasse er der kun 3, der har fået læreplads ud af 26 elever. Og det er ikke fordi, vi ikke er motiverede - det er bare svært at hamle op med dem, der ud over studentereksamen også har handelsskolernes 12 ugers lynforløb.

Jeg langer IKKE ud efter jer, der oven i jeres studentereksamen tager HGS, men jeg langer ud efter folketing/regering, der vedtager love, der stiller HG/HGV elever rigtigt dårligt, når lærepladserne skal søges :blink: .

Held og lykke til alle, der søger læreplads, uanset hvilken vej I tager. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har i prøvet praktikpladsen.dk ?

Den brugte jeg meget i min søgning.. Og ellers, hvad interesserer jer?? Måske kan jeres fritidsinteresse være jeres fremtid..?

Jeg interesserer mig for biler, via min mand, som har gjort det til en fælles interesse mellem os.. Det er blevet mit levebrød som reservedelsekspedient.. Jeg vil sige at jobbet er en kombination af; kontorarbejde, kundebetjening og lagerarbejde.. Uddannelsen har mange varianter, min hedder: handelsassistent med speciale auto..

Bare en tanke, måske det kan hjælpe.. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ørken har prøvet at søge job mange gange - og det er vigtigt at fremvise en god og ordentlig ansøgning (selvfølgelig). Men det er også vigtigt at man viser hvem man er på de måder der passer til jobbet selvfølgelig. Er du legesyg og kreativ, så vis det i ansøgningen til børnehaven etc. Der kommer tosset mange ansøgninger og man må forsøge at skille sig ud - og tage chancer. Når jeg skriver at tage chancer, er det fordi man jo aldrig ved hvilken personlighed modtageren er og hvad han/hun kan lide.

At kunne skrive frivilligt arbejde og andre projekter på cv'et er også godt. Jeg har fx en bestyrelsespost

Jeg ved det er svært og jeg ved man bliver så ked af det. Men du må bare fortsætte. De siger ikke nej til dig som person (de ved bare ikke bedre, for du er jo den bedste - ha ha, sådan tænkte jeg i hvert fald)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da jeg i sin tid søgte elevplads, var jeg igennem et væld af samtaler og blev valgt fra til dem allesammen, da jeg ligesom dig havde et højt gennemsnit. Den forklaring jeg fik alle steder var at de mente at jeg var overkvalificeret og derfor nok mere egnede mig til at læse videre.

Til sidst fik jeg alligevel en elevplads, hvor jeg var elev i 2 år, fik et barselsvikariat et 1 år mere efter uddannelsen og så kom i endnu et vikariat i huset, hvor jeg så til sidst valgte at søge andet job. Da mit vikariat var hos Fyns Amt og ville udløbe med nedlæggelsen af amterne.

Det jeg bare vil sige, er at nogle gange kan det tage rigtig lang tid at finde det sted, hvor jeres kemi passer, men det skal nok lykkedes til sidst og så ønske dig held og lykke i din søgning.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kære Lene, hvor er det dog træls at du skulle støde på sådan et menneske i ansøgningsprocessen! Jeg har selv fået masser af næsvise svar.

Jeg kan naturligvis ikke sige med sikkerhed, hvad årsagen er til dit afslag, men prøv at huske på, at det højst sandsynligt ikke er personligt.

Der er så mange kriterier, man skal opfylde i dag, både for at få en elevplads og et job - man skal have de rigtige kontakter - og så sent som sidste uge, blev det udtalt i nyhederne, at karakterer betyder minimalt. Det er en grotesk tid vi lever i i dag, hvor kravet til de arbejds-søgende i den grad mere er "Hvem er du?" i stedet for "Hvad kan du?" .

Om noget bør din alder tælle positivt - de vil jo få en moden arbejdskraft, der ved hvad hun vil! Det er så nemt at sige, at du ikke må lade afslagene gå dig på, jeg ville ønske, jeg havde nogle magiske ord.

Hvis det er muligt - så vend den om;

Den person, du fik fat i, som svarede så næsvist - ville hun måske blive en af dine kommene kolleger? Du fortjener bedre!

Alt det bedste herfra - Jeg ved godt, at det ikke er spor nemt - tag det ikke personligt, og forsøg at byg selvtilliden op andre steder, når afslagene tårner sig op og bliver for svære.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er ret hardcore derude lige for tiden... Jeg har søgt læreplads i snart 1½år nu, og jeg har ikke engang været indkaldt til samtale en eneste gang... Jeg har søgt almindelige jobs ved siden af (noget skal jeg jo lave) og har min første samtale på 1½år på mandag... ... ... HARDCORE I tell you...

Jeg holder mig igang, men man bliver lidt skør i hovedet af at være arbejdsløs så længe... :tunge::griner:-:shooter::pokey:

Man bliver jo bare nødt til at fortsætte :)

Xaksia

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu har jeg jo selv tidligere skullet ansætte folk m.v. og det er svært og ofte meget tilfældigt hvad det er der lige fænger én ved en ansøgning. Selvfølgelig er det ikke ok at svare sådan og i bund og grund er det heller ikke muligt. Det man har indkaldt nogle mennesker til samtale er jo ikke ensbetydende med at man ansætter en af dem og derfor meddeler man selvfølgelig ikke afslag til de øvrige før man ved at man har fundet den/de rette til stillingen. Men hvorfor ikke stile lidt højere end det lokale kommunekontor. Dels bliver personalet tit mødt med krav om indskrænkninger o.l. og du får ikke decideret nogle spidskompetencer (har selv været igennem forløbet). I dag er det jo sådan at meget administrativt personale og egentlige sekretærer spares væk fordi flere og flere skriver selv som følge af at det er blevet nemmere med EDB etc. Har du overvejet at komme i lære som revisor (revisortrainee) i stedet. Der tror jeg faktisk beskæftigelsesmulighederne efterfølgende er meget bedre.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bent, hvordan er mine chancer, når jeg har fået 10 i årskarakter på C -niveau (HGV)?

Ved godt, at det på ingen måde kan sammenlignes med en HHX, men tænker et par år tilbage, hvor du jo opfordrede mig til at kigge lidt på revisorgerningen, dengang havde jeg kun et 8 tal, nu er det forbedret til 10 :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

De større revisionsvirksomheder tager ikke HG studenter ind (gjorde de ikke da jeg ansøgte for 3 år siden ihvertfald), om de mindre knap så kendte revisionskontorer gør ved jeg ikke. Hvor jeg er ansat og de andre steder jeg søgte tager de HHX studenter, finansøkonomer, HA studenter, CMA studenter og i nogle tilfælde STX studenter ind, og det kom bestemt ikke kun an på karakterene, man skulle også igennem personlighedstest alle steder.

TIl TS jeg håber du får lidt vind i ryggen med søgningen af elevplads, og at du får en plads der lige er dig og snart, selvom det er svært så må du klø på, held og lykke med det.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Som sdo ganske rigtigt siger så er det ikke karaktererne der er afgørende og det gælder ikke kun revisionsvirksomhederne men generelt. Der er jo ikke meget ved at få én person ind som har nok så høje høje karakterer hvis ikke vedkommende kan (eller kan lære at) kommunikere med folk. Det handler om kemi og personlighed og så handler det selvfølgelig om at kunne omsætte teori til praksis. Nogle bruger personlighedstest. Andre gør ikke. Jeg har aldrig selv været udsat for en personlighedstest i forbindelse med de revisionsfirmaer jeg har arbejdet for men jeg har også altid arbejdet og fungeret i en specialistfunktion, som rådgiver for revisorerne.

Min oplevelse er at de trainees man tager ind i revisionsfirmaerne i dag kan have meget forskellige baggrunde uddannelsesmæssigt og jeg har arbejdet såvel de større revisionsvirksomheder og for de lidt mindre (som jeg gør det i dag). Nogle steder er vokseneleverne faktisk i høj kurs. Fordi de har livserfaring modenhed og dermed noget at give af. Sandsynligheden for at de falder fra er også mindre end for de helt unge som ofte ikke har gjort sig helt klart hvad de vil.

Om det er anderledes i de større firmaer i dag skal jeg ikke kunne sige. Det handler nok i høj grad om firmaernes evt. HR afdelinger eller den pågældende partner som skal ansætte medarbejderen. Spørgsmålet er så også om de helt store revisionsvirksomheder er et mål i sig selv. Det er meget overordnet men som trainee i en mindre revisionsvirksomhed (her tænker jeg ikke på de helt små enkelte revisorkontorer) lærer man ofte meget mere end man gør ved ansættelse i de helt store firmaers større afdelinger. Fordi man kommer flere ting igennem og får lov til at prøve mere og arbejde mere alsidigt end i de større firmaer der ofte er meget specialiserede afdelingsvis ihvertfald centralt. Det samme gælder når vi taler om ledende medarbejdere. Jeg oplever det i dag når nogle af mine kunder får tilgang af ledende medarbejdere fra de større firmaer. Mange af dem har ganske enkelt ikke været vant til at skulle træffe selvstændige beslutninger og agere på egen hånd (de fleste kommer så efter det hurtigt).

En helt anden ting er jo at der er flere og flere også mindre revisionsfirmaer som begynder at etablere forskellige servicegrene, som eksempelvis bogføring, EDB-assistance m.v. og det giver nogle andre muligheder end lige revisorvejen. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror desværre ikke, at man når ind på revisor-kontorerne med en HG. Der kræves som regel som minimum en HHx.

Men uden at ville nedgøre din HG overhovedet, så bliver det bare svært at finde en læreplads, for du er i konkurrence med alle dem, der har taget en HHx. De der oftest gerne vil ud efter en HH i banker osv og som ikke får det, søger videre som kontorassistent.

Men er - som så mange andre gange, hehe - enig med Miss-Lena. Det handler om at tage nogen chancer ift. den ansøgning og kan godt være, at du har fået professionelle til at læse den igennem, men faktum er, at man faktisk skal tilpasse sin ansøgning hver gang, man sender den ud. Sender man standard-ansøgninger ud, så er chancen for, at den måske bare ryger i bunken af afslag større, tror jeg. Jeg syns ihvertfald, at det er vigtigt at præcisere præcis hvorfor man gerne vil arb. i den pågældende virksomhed, som man sender ansøgningen til og hvad man evt. kan bidrage med.

Du skal dog også huske, at der kommer RIGTIG mange ansøgninger og oftest så blir alle ansøgninger altså ikke læst igennem. Man tar typisk en håndfuld og læser dem og regner med, at ens kandidat til pladsen ligger iblandt der. Så det er lidt som et lotteri.

Men du har ikke mulighed for fx at tage noget mere uddannelse ? Ved godt, at det ikke er optimalt overhovedet, men det ville måske stille dig bedre fremadrettet ift. en elevplads.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maria Schmidt, jeg takker for dine kommentarer :thanks:

Jeg har selv overvejet, om det virkelig kunne svare sig at tage en HGV - og om ikke andet, så har jeg opnået nogle kompetencer, jeg ikke havde før/ikke var så god til:

Evne til at analysere regnskaber på et grundlæggende niveau

Udarbejdelse af brochurer og plakater i Publisher

Fremlæggelse med PowerPoint som backup

Derudover fik jeg bekræftet, at jeg er hammergod til skriftlig formidling på såvel dansk som engelsk og tysk!

At jeg så er en venlig, omgængelig moden pige, burde da også tælle positivt?

Men - du har helt ret: Over for unge, med en HHX eller HGS, er det som at slå i en dyne = man har ikke en chance, på trods af stærke faglige og personlige kvalifikationer, hvilket jeg også kan se hos mine klassekammerater: De er stærke fagligt, har erhvervserfaring, er gode til at kommunikere, er gode til at omgås andre mennesker, men alligevel får de afslag efter afslag :huh:

Miss Lena, du har ret i, at tillidshverv også tæller på positivlisten hos arbejdsgiverne, ved så ikke, om mit hverv som afdelingsbestyrelsessuppleant i min tidligere boligforening, hvor jeg deltog i møderne og forberedelserne til fællesarrangementerne, for nogle år siden, overhovedet tæller i dag?

Nå, negativitet duer ikke, det er på med krum hals, og så blive ved med at søge, og finde en praktikplads mens jeg er i skolepraktik, for HG - uddannelsen skal jeg nok få, på den ene eller anden måde :biggrin:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommer til at tænke på en ting ..... det er jo sådan, at det oftest er dyrere at ansætte en voksen-elev end en yngre version, for en voksen-elev jo skal ha mere i løn. Jeg ved, at der i hver region findes en såkaldt positiv liste .... dvs det er elevpladser, hvor der bliver givet tilskud fra kommunen af, så en voksenelev kommer ned på kun at koste det samme, som en yngre model, fordi vedkommende har en klat penge med i rygsækken.

Jeg kan ik lige gi dig noget link osv .... oftest ryger der dog erhverv på, som er underbesatte el som man gerne vil have nogen voksenelever ind på. Men var bare lige en tanke .... og kan sagtens følge dig ift. ikke at kunne finde en elevplads. Jeg er lige kommet ud fra en bachelor og 2/25 har været heldige at få et job, fordi de kendte nogen, der kendte nogen, der havde et billede af Tordenskjold. Resten er enten på dagpenge el pukler som tjener på en af byens restauranter el arb i detail. Så det er ikke kun med en HG det er umuligt at finde noget .... selv med en bachelor el kandidat er der vanskeligheder :) Og en kandidat er endda umiddelbart minimum 8 års extra tid på skolebænken ift. en HG .... så kan vist bare konkludere, at det er sgu lige meget hvad man har for tiden næsten, hehe ... ALLE har problemer :)

Men op med humøret og hold hovedet højst :) Det skal nok lykkes på et tidspunkt og som andre skriver .... der er en hjemmeside, du evt. kan bruge ift. at søge, så du ikke bare bliver et nummer i bunken af ansøgninger :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Maria, er klar over, det er et problem ALLE nyuddannede står over for.

Netop derfor er jeg optimist, for uanset om jeg får en læreplads eller ej, vil jeg om 2 år stå med svendebrevet i hånden: Jeg tager skolepraktikken, og kæmper for en praktikplads mens jeg går der, det giver også nogle muligheder.

Jeg er en fighter - ikke en quitter! :biggrin:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er rigtigt Maria. Uddannelse er ikke en garanti for arbejde. Der skal man lige tænke på noget andet når vi taler om revisionsfirmaer. Hvad kan et revisionsfirma bruge en medarbejder med en lang uddannelse til som ikke har nogen form for praktisk erfaring. Der er udbyttet ofte lige så højt ved at medarbejderne tager videreuddannelsen sideløbende med deres arbejde i revisionsfirmaet, hvad der er rigtig mange der gør. Så sent som i fredags, sad jeg og "gennemtæskede" 2 piger der skal til eksamen i næste uge og forsvare deres hovedopgave på HD, som er en uddannelse de har påbegyndt efter at være startet som revisortrainees i firmaet.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know Diskobil :) Ved godt, at de fleste elever i revisionsfirmaer læser HD ved siden af imens .... det er vist lidt kutymen inden for revision .... men det kræver stadig en HH at få adgang til en HD .... der er en HG ikke nok :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kender ikke alle de betegnelser. Hvis HG er det samme som det der i gamle dage hed EFG så er det ikke nok. Jeg mener bare at kunne huske at jeg tog min HH (nogle enkeltfag) på ét år men det var vist nok fordi jeg havde en studentereksamen (som jeg i øvrigt aldrig har kunnet bruge til noget). :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

HG er en helt anden uddannelse end den gamle EFG, jeg har haft elementer fra HHX i erhvervsøkonomi mens jeg har gået på HGV. Jeg havde en kort flirt med HHX i 80´erne, og kunne genkende nogle af tingene på HGV :huh::lol: .

Kravene på HG ER blevet skærpede, det er ikke en uddannelse, man kommer sovende til, der skal virkelig knokles igennem. :)

Men det er logisk, at kravene for at blive revisor trainee er så høje, for man "snuser" stadigvæk kun til erhvervsøkonomien på HG, hvilket så udbygges på HHX :) .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min mand er revisor ved et af de større revisionselskaber i Danmark, og hos dem tager de kun HHX-studenter (eller tilsvarende) ind, da det er forventet, at alle revisor-trainess læser en HD ved siden af deres arbejde og også gerne en cand.merc.aud senere. Da HG ikke giver adgang til HD, kan det derfor svært at komme ind i revisionsbranchen

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kender ikke alle de betegnelser. Hvis HG er det samme som det der i gamle dage hed EFG så er det ikke nok. Jeg mener bare at kunne huske at jeg tog min HH (nogle enkeltfag) på ét år men det var vist nok fordi jeg havde en studentereksamen (som jeg i øvrigt aldrig har kunnet bruge til noget). :)

Yes det kunne man dengang ;) hehe. Idag kan du tage en HG (den gamle EFG) som en slags tillægspakke ovenpå en studenter-examen .... som et slags kursusforløb på 4 mdr er det vist. Min lillebror tog det for 3 år siden el lign. Den gamle 1-årige HH er nedlagt efter studenterexamen og er så lavet om til det her kursus :)

Så HG er nogenlunde det samme som EFG før i tiden, selvom der bliver sagt, at det er en helt anden uddannelse. Hvis man skal sammenligne med noget, så det gir mening, er det dog nok EFG, hehe. Og har man en HG 2-årig (mener den findes både som 1 og 2-årig - nogen må dog rette mig, hvis jeg er helt forkert på den), så kan man skippe første 1 år af HH.

Jaja - det er en jungle det her, hehe.

HG bliver som regel brugt til dem, der gerne vil ud og arbejde i detail. Kan huske, da jeg gik på Handelsskolen, der var HG lidt lissom en svingdør, hehe ... forstået på den måde, at dem med en elevplads kom ind engang imellem til deres skoleforløb, fx. hvis man var blomsterbinder osv. Men på HG (ihvertfald da jeg gik der snart for mange år siden self, hehe) der lærte de på HG hvordan man opgør kassebeholdning, debit og kredit osv :)

Den største forskel på HG og HHx er dog nok niveauet, tror jeg. På HG arbejder man med C-D-E og F niveau vist .... hvor på HH hedder den A-B og C. Igen der må gerne korrigeres, hvis jeg er helt galt på den, hehe.

Edited by MariaSchmidt
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den 1 årige HG er for voksne over 20 år, der bliver udsat for et turboforløb med det samme pensum som de unge under 20 år.

Og tro mig: Man får virkelig kam til sit hår, for der er mange nye ting, der skal kunnes 1. gang, det bliver gennemgået, caseopgaver, der bedømmes efter 7 skalaen, og powerpoint præsentationer, hjemmesider og brochurer i Publisher, der også skal sidde lige i skabet :) Nå ja, glemte lige, at man også skal lave en hjemmeside, spørg mig ikke hvorfor :o:) !

Samfundsfag, salg og service, IT og erhvervsøkonomi bliver slået sammen til ET fag, man så skal til grundforløbseksamen i - man får 6 spørgsmål med 5 - 7 underspørgsmål, der skal besvares skriftligt og afleveres som en rapport, der skal besvares til den mundtlige eksamen :o Det er hårdt, men man er godt tilfreds, når man sætter det sidste punktum og afleverer :super:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så startede jeg på den berømte skolepraktik på IBC - Kolding, og indrømmer blankt, at jeg nok skal få kam til mit hår, men jeg er fuld af fortrøstning og optimisme :)

De første 2 uger går med introduktion til stedet og arbejdet, samtidig med at man søger VFU (Virksomhedsforlagt Uddannelse) og ordinære praktikpladser :blink::lol: Men jeg NYDER den støtte, opbakning og venlige "skubben mig i gang" der er på skolepraktikordningen, for regner bestemt ikke, det er noget enestående for IBC - Kolding :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer