Rikke aka rapanden

Hvad syntes I er ligegyldigt/overflødigt til jeres bryllup?

100 indlæg i dette emne

Det skal lige siges at de ting jeg finder overflødige især skyldes pengepungen for jeg er helt vild med når andre laver det, men det kommer ikke til at blive en del af vires bryllup.

1. Std kort

2. Favourbokse

3. Bordhæfter

4. Slik buffet

5. Kirkehæfter

6. Toiletkurve

7. Gæstebog

8. Kæmpe blomsteropsatser og dyr brudebuket

9. Live band/ dj

10. Fyrværkeri

11. Brudepiger/brudebørn

12. Sanger i kirke med surprise sang (samme til festen)

13. Riveslør

14. Risposer (det må folk altså selv tage med)

Ja og sikkert også andet (list pinligt lyder jo helt sur og nederen)

-HAHA- Sådan føler jeg mig sgu da også.. Men altså man skal jo gøre hvad man selv har lyst til, og hvad pengepungen rækker til :-)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

God tråd - det kan give stof til eftertanke at høre, hvilke grunde der ligger bag folks valg/fravalg. Og så kan man jo være enige eller lade være. Nå, men her kommer et bud på nogle fra-og tilvalg

Fravalg:

1. Dyr designerkjole. Når kjolen kun skal på én gang, så er der grænser for, hvad jeg ville have det godt med, at den har kostet.

2. Kinakjole. Jeg troede, at jeg skulle have en kinakjole, men pludselig stod jeg i en brudekjole, jeg forelskede mig i, og som var til at betale (5400 kr.), og så måtte jeg eje den. Jeg har også hørt en del skrækhistorier og selv oplevet at få en kjole fra kina, der var super fin - men 1-2 størrelser mindre end forventet.

3. favouræsker - samme grund som andre angiver, og så ved jeg også at hr. mand ville nedlægge veto. Han synes i forvejen, at jeg har mange fjollede projekter :rolleyes:

4. brudepiger. Måske hvis der var små piger (men heller ikke for små) i familien eller hvis vi selv havde børn. Jeg synes, det kan være sødt, men det er ikke noget, jeg forbinder med et dansk bryllup.

5. Live musik. Jeg synes, det kan være fedt, men hvis det skal være godt, så er prisen høj og så varer det kortere end en DJ. Jeg syntes dog, at afspilningsliste eller juke box var for risky. Jeg HADER når folk zapper og skifter midt i et nr. Eller i det hele taget går i selvsving med musikken. Og jeg vil gerne danse - derfor DJ.

6. Kirke. Hverken manden eller jeg er troende, så da kæresten foreslog borgerlig vielse var jeg på.

7. Traditionelle borddekorationer og store lysestager. De kan være flotte, men jeg ville gerne have noget mere enkelt og noget, der ikke kommer i vejen for udsyn. Nu har vi ikealys i glas og mini-vaser med én blomst i hver.

8. Gourmetmiddag i den dyre ende. Ja, det kan være lækkert, men vi skal også tænke på vores økonomi. Og så kan vi godt lide den afslappede buffet-stemning. H2b er også blandt vores venner kendt som ukronet buffet-konge, så det var næsten et must med buffet.

9. Fest med overnatning på hotel eller lignende. Det ville jeg rigtigt gerne - hvis jeg svømmede i penge. Men vi prioriterede at invitere flere end vi ville have råd til med hotel.

10. Slør. Det følte jeg mig ikke tilpas med, og jeg har aldrig set mig selv som en brud med slør, tror jeg. Til gengæld synes jeg, at birdcage kan være SUPER flot og stilfuldt, så jeg har lidt birdcage-stof, som jeg overvejer at sætte i håret.

11. Stylist. Var ellers booket, men nu har min veninde tilbudt hjælp med hår og make up.

12. Ønskeseddel med invitationen. Jeg ved godt, at meningerne er meget delte, men jeg er opdraget med, at man ikke sender ønskeseddel sammen med invitationer, da det kan virke som om, at man tager gaver som selvfølge. Andres synes, det er fjollet. Vores kompromis er blevet en hjemmeside med praktisk bryllupsinfo - inkl. et link til ønskeseddel og oplysning om gavekoordinator. Så er oplysningerne tilgængelige hvis man opsøger dem.

13. Anderledes brudevals. Ih, det er ellers lige noget for en linselus og diva som mig, MEN det er til gengæld SLET ikke noget for min lidt sky mand. Så vi napper den traditionelle.

TILVALG:

1. STD-magneter. Vi offentliggjorde vores forlovelse med STD'erne, og de vakte stor lykke. Samtidig var det praktisk at få datoen ud hurtigt af hensyn til folks ferieplanlægning.

2. Heldagsfotograf. Ja, her kunne nok spares, men vi har valgt en fotograf i den billige ende. Det er vigtigt for mig at have gode billeder fra dagen og ikke belemre familie/venner for meget med det.

3. Toiletkurv. Jeg gør ikke noget stort nr. ud af det, men jeg samler et krisesæt med toiletting, plastre, panodiler, basis-make up, hårlak, skraber, neglelak, sysæt osv. Det kan være rart at have ved hånden og der er ikke plads til meget af den slags i dametasken :wink:

4. DJ. Har forklaret årsagen.

5. Ballondame til receptionen. Ja, det er ikke tradition, men jeg tror, at børn og barnlige sjæle vil synes, det er fedt. Festen om aftenen er uden børn, men receptionen må til gengæld meget gerne være børnevenlig :balloons: Af samme grund laver vi børneposer med et par småting til hvert barn.

6. Dansekjole. Jeg købte noget lækkert, lilla silke i Indien, som jeg ville have lavet en brudekjole af. Nu bliver det i stedet til en lilla dansekjole/festkjole, og det er en, der ikke sidder stramt om maven. Jeg vil med garanti sætte pris på at komme over i noget mere løst og behageligt efter at have været snørret ind hele dagen. De 2000 kr. på skrædder er godt givet ud i min verden. Samlet kjolebudget er stadigvæk er ca. 10.000 kr. inkl. sko og hårsmykke, taske og smykker. Jeg overvejer også at sælge min kjole efterfølgende - forhåbentlig får jeg ikke en pige, der skal giftes i så stor en størrelse.....

7. Bryllupskage. Her havde jeg overvejet noget meget utraditionelt, men hr. mand nedstemte mig. Fair nok.

8. Gavekoordinator, toastmaster og bryllupshjemmeside. Ja, det gør bare tingene nemmere. Og ja, en del gaver kan byttes, men når man fx. også ønsker sig billetter til koncert med Gossip og til stand up med "Anden", så ville det da være en smule ærgerligt med gengangere.

9. Dyre ringe. Ups, det var ikke meningen, men vi forelskede os begge i et sæt med store, tunge guldringe og en stor diamant til mig. Og så måtte vi have dem. De skal jo også holde mange år. Til gengæld har jeg ikke behov for at få flere diamanter i løbende.

10. Bryllupsrejse. Hvis vi skal til at stifte familie, så er det sgu nu, at vi skal udnytte den frihed og fleksibilitet der er ved ikke at have børn endnu. Så nu skal vi afsted til Thailand 2 uger. Jeg kunne dog aldrig drømme om at smide 50.000 efter en rejse på 2 uger.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

hahaha, der er så mange ord i den her tråd jeg slet ikke ved hvad er :D

Vi har droppet det samme som alle andre, pånær fotograf, livemusik og bil. Selv familien er droppet :D Altså ud over de nærmeste. Vores fest er til for os, så de ting der skal være, skal være for os. Jeg er sikker på at vores gæster ikke vil mangle noget alligevel :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Er enig i rigtig meget af det der allerede er skrevet her, så vil undlade at gentage :) Dog vil jeg lige komme med en ny: Vi er ikke rigtig med på bryllupskage, og har derfor valgt at bruge pengene på en lækker cocktailbar i stedet, da det er meget mere os :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Er enig i rigtig meget af det der allerede er skrevet her, så vil undlade at gentage :) Dog vil jeg lige komme med en ny: Vi er ikke rigtig med på bryllupskage, og har derfor valgt at bruge pengene på en lækker cocktailbar i stedet, da det er meget mere os :)

Mmm cocktails... Vi har faktisk booket en bartender, men jeg ved sku ikke om vi må have ham med, og om vi har råd. Men det ville være fedt!

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Det er lidt sjovt så forskelligt man ser på tingene, syntes altså det er fedt at få så mange forskellige holdninger.. Jeg syntes f.eks det er meget mere besværligt, hvis man skal til at lave bryllupshjemmeside osv, det er bare slet slet ikke mig. Desuden vil jeg frygte at ikke alle får de rette oplysninger, eller det slet ikke er alle der får kigget på den hjemmeside. Så vi har ønskelisten på den ene side af invitationen, og så er der ellers bare oplyst hvor og hvornår vi skal vies, og hvor den efterfølgende fest er , samt hvad vi frabeder os.. Jeg har ikke andre oplysninger jeg mener er relevante og nødvendige :-) Til det med ønskelisten, så ser jeg det slet ikke som noget problem, ikke fordi vi holder fest for at få gaver, men har aldrig hørt om nogen der tropper op til et bryllup uden gave, så for mig er det en selvfølge med en ønskeliste.. Desuden har det første medlem allerede bedt om en ønskeliste :-)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Ting jeg ikke vil bruge penge på:

Brudebuket

Bryllupskage

Hår/makeup af prof

Stole-covers eller leje af guldstole

Kirkeudsmykning

Kirkehæfter og risposer

STD kort

Kan se at flere af dem allerede er nævnt :)

Skal i så hverken have kirken udsmykket, brudebuket eller bryllupskage? Vi pynter selv kirken, nægter at give 600 for at kirken står for det, og det bliver bare med en enkelt blomst i hver vase, så det kan ikke blive særlig dyrt..

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi har også fravalgt mange af de ting der er nævnt:

Favourbokse, std-kort, kirkehæfter, brudepiger, bordhæfter, toiletkurve, gavekoordinator, toastmaster og udsmykning af kirken.

Kan ikke lige komme med en forklaring på hvorfor... tror bare ikke de ting ville gøre noget "ekstra" for os på dagen :)

Redigeret af nette03
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Hov ja, vi har også fravalgt toastmaster, for det første kan vi slet ikke se hvem der skulle have den opgave, og for det andet så skal vi nok selv lige klare de oplysninger der nu skal gives.. Og så får folk afvide ved ankomst til lokalet, at hvis de har sange, indslag osv, så skal de bare smutte ud til køkkenet, og kordinere det med dem :-)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Toilet kurve (Navnet siger det hele)

Favour bokse (wooow... en kasse til hver gæst - fyldt med bras???)

At man frabeder sig en masse traditioner (En enkel eller 2 er okay)

At blive juridisk gift en anden dag (wtf.. i don't get it.. )

At springe sit budget max fordi det bare var KJOLEN.... (Den skal altså kun bruges 1 dag)

At skifte plads undervejs (stresssssssss.........)

Men måske jeg skifter mening om noget af det :fløjt:

Til at starte med synes jeg også at risposer soteret under en venlig gæst, strømpebånd var no-go og at brudepiger var mærkeligt...

Og pt har jeg 100 DIY risposer liggende, stømpebånd er et MUST og hele 2 stk brudepiger står nu på listen.

Det sidste er dog ikke selvvalgt, men det betyder ekstremt meget for min bedste veninde og min søster, og eftersom jeg er ligeglad sååå... :huh:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Og strømpebånd er bare slet ikke mig, har aldrig haft noget så ubehageligt på før.. Så jeg tager ikke mit på, det ryger med i tasken, så skal jeg nok vifte med det, hvis folk råber efter det, hvilket jeg faktisk ikke ved om de gør, så skal det være svigerfamilien, eller min fars side..

Jeg syntes man kan fravælge lige netop de ting og traditioner man ønsker, ligesom man kan tilvælge de ting og traditioner man ønsker.. Jeg er jo en af de slemme brude der fravælger mere end 2 traditioner :badgirl:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har som mange andre fravalgt alle de amerikaniserede ting.

Dog skal vores børn på 1,5 og 4 være brudepige/dreng.

Mht. ønskeseddel, har vi skrevet, at den kan folk få ved min søster. Ikke så meget for at hun skal styre, hvad folk skal købe, men mere fordi, at så kan vi løbende sætte flere ønske på, vi skulle komme i tanke om, da indbydelserne jo er sendt ud for længe siden!

Vi har også valgt kun at invitere dem, vi er mest sammen med:) Dvs. Forældre, søskende+påhæng inkl. børn samt alle vores venner. Bliver 38!

Har droppet alle onkler, mostre osv.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Vi har også fravalgt nogle ting. Men ikke pga at det er ligegyldigt. ( det skulle da lige være risposer, goodiebags, til gæsternes hjemtur dagen efter) Noget skal gæsterne vel tænke på selv.

Jeg skal være ærlig og sige at kunne jeg bruge alle de penge på det jeg ville sparede jeg på nul og niks. Jeg skulle da have den fedeste designerkjole, og alting. Favourboxe med et sjovt citat,og intet andet. Det til at putte i munden, det er der jo rigeligt af på tallerkenen. Men det er en sød tanke synes jeg. Jeg skulle have kæmpe blomsteropsatser i kirken, kirkehæfte, bordhæfter osv. Og hvorfor så det. Fordi det skulle være gennemført hele vejen igennem. Den ene dag, skulle den da have gas. Lige fra kjolevalg til fyrværkeri, liveband, slotophold, bryllupsrejse (krydstogt i Stillehavet.) naturligvis, heldagsfotograf. (og gerne to). osv. Vi drømmer jo ( eller en del af os) om et prinsessebryllup.

Kh Anell

Men selv om drømmen lever så må jeg jo også begrænse mig, men det er ikke ligegyldigt, men et fravalg pga økonomi. Nogen vil mene det er spild af penge, men det anhænger jo af den enkelte, hvad man prioterer. At man kun skal have kjolen på een dag. Ja, men den ene dag er jo også noget ganske særligt, så jeg kan godt forstå den der springer på en dyr designerkjole for en dag. Det bliver (måske) den eneste dag i livet de har den på, og netop derfor.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Haha.. risposer laver vi heller ikke og tror ikke andre laver det. Vi må ikke kaste med ris foran kirken eller på feststedet. Istedet har vi købt nogle silkestofs sommerfugle som passer til vores tema.

Dansekjole.... det har jeg heller ikke overhovedet overvejet. Hvordan kan det være I vælger det ?

Brystbuketter til H2B, han er i uniform og det passer sig ikke dertil synes han. Ved ikke om min svigerfar vil have. Min egen far vil nok gerne og min niece som er brudepige får en enkelt corsage ( staves ) til om håndleddet. Hun vil elske det :)

Der er faktisk meget vi har valgt fra kan jeg se.. kommer i tanke om noget nyt hver eneste gang I andre skriver....

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Fra:

Bryllupskørsel /Det er en ven, der skal have en kasse øl

Bordhæfter, kirkehæfter

Meget fancy gourmetmad - det er GODT men ikke gourmet/noma

ingen rigtig bryllupskage

Bryllupskagen har vi også valgt fra... vi får to meget fine pyntede lagkager og pyntede cukcakes... alle med somemrfugle..

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Føler mig lidt ramt på det med kjolen så vil bare lige sige at jeg ikke sprængte budget rammen for kjolen..Jeg havde nemlig ingen ramme ;)

haha sgu da også fair nok, at du smider 30-35.000 efter en kjole ..... hallå .... hvem ville ik ha den kjole på på selve dagen altså ? :) Jeg er da selv smask forelsket i den :fløjt:

1

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

En spændende tråd. Jeg kan simpelthen godt lide, at vi kan få nogle konstruktive overvejelser i forhold til til- og fravalg :)

I vores tilfælde, så er mange af vores fravalg en konsekvens af vores tilvalg :)

Havebryllup = fravalgt "prinsessebrylluppet" som min kæreste siger. (Han fik kirken, jeg fik haven :sm: )

Kirke = fravalgt rådhuset

Halvdagsfotograf= Vi VILLE have en bestemt til at fotografere, men han kan af helbredsmæssige årsager ikke være der HEEELE dagen :)

Af de kreative ting, så tænker jeg, at min kæreste får talt mig fra det meste. :fløjt:

  • favours er ikke noget vi vil prioritere. Det tager lang tid at lave dem, og som andre siger, hvad skal man putte i, der giver mening for vores gæster og os :)
  • (bordhæfter/kirkehæfter) - nogle gæster kender ikke nogen, hvorimod andre kender de fleste. Under alle omstændigheder laver vi noget til min kærestes fætters mand, som er brite. Eksempelvis oversætter vi nok vores taler og sådan noget :)
  • risposer - den ryger sikkert på mødrene, hvis de gerne vil klippe og være lidt kreative :)

Vi har bevidst fravalgt:

  • dj/live musik - vi har afsat et beløb, og i det kan vi ikke finde pengene til en god dj eller liveband
  • "Pligt" invitationer - lyder hårdt, men selvom et menneske er i biologisk slægt, så betyder det for os, ikke at de er i et følelsesmæssigt slægtskab med os (Læs: mig - jeg er hyssen, der har fravalgt både en farfar og en morbror på den konto )

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Føler mig lidt ramt på det med kjolen så vil bare lige sige at jeg ikke sprængte budget rammen for kjolen..Jeg havde nemlig ingen ramme ;)

Er ked af at læse du følte dig lidt ramt. Jeg er sikker på at det ikke var henvendt til dig AnnaPerenna. Der er mange brude der sprænger budgettet for at få kjolen. Så jeg kunne ikke tro det var dig der blev skrevet om/til.

Din kjole klæder din kjole klæder dig bare så godt og er rigtigt fint lavet. Jeg kan godt forstå det var den du ville have. Og ingen tvivl om at det er flot håndværk.

Min stil er dog helt vildt anderledes og nok en blanding af en prinsesse, cirkusprinsesse, skøjteprinsesse og ballerina... Det er en sincerity 3621

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Føler mig lidt ramt på det med kjolen så vil bare lige sige at jeg ikke sprængte budget rammen for kjolen..Jeg havde nemlig ingen ramme ;)

Jeg synes ikke, du skal føle dig ramt. Det er jo bare forskelligt, hvordan man prioriterer. For mig er kjolen en prioritet men ikke det vigtigste. Jeg startede med at tænke kinakjole, så jeg regnede med max 4000 kr. til kjole inkl. tilretning. Jeg endte så med at bruge knapt 10.000 kr. på to kjoler, som jeg elsker. Jeg ville have det virkeligt dårligt ved at bruge mere end 10.000 fordi mine forældre betaler og for dem er 10.000 kr. virkeligt mange penge. Hvis det var mine egne penge, så var det nok også der, grænsen gik - for der er så mange andre ting, jeg også vil. Jeg har så heller ikke drømt om bryllup og brudekjole før jeg pludselig stod i det, og derfor har vi også kun sparet op et år, så det sætter jo nogle naturlige begrænsninger. Det er da fedt at gå all in og ikke tænke på pris men kun på, hvad DU vil have, og det er jo en super flot kjole, du får. Og der er vist ingen tvivl om, at det er den rigtige beslutning for dig...

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer