Regnbuen

Alkoholfrit bryllup

67 posts in this topic

Min kæreste og jeg skal giftes næste år, og vi lurer lidt på at holde det alkoholfrit. Men kan man det, uden folk bliver stødt? Vi vil måske have en let alkoholiseret velkomstdrink, og måske skåle i champagne senere. Men ellers ikke. Hverken jeg eller min kæreste drikker ret meget. Jeg en smule ved festlige lejligheder, hun slet ikke. Ydermere har hendes side af familien nogle gange lidt tendens til at gribe for meget af de våde varer, og hun bryder sig virkelig ikke om, når det sker. Så derfor... Når vi ikke selv er vilde med det, og der er den anden side af det også, så er vist mest stemt for at spare de penge der.

Hvad siger I?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er noget i selv bestemmer, det lyder da som en god ide i jeres tilfælde, hvis i ikke kan lide alcohol selv.

Og der er jo heller ikke nogen der ikke kan feste uden alcohol. Det bliver sikkert meget hyggeligt.

Vi har været til en konfirmation uden alkohol, det var rigtig hyggeligt.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personligt ville jeg synes at det var virkelig underligt med et alkoholfri - eller semi alkoholfri bryllup, især hvis jeg ved brudeparret selv drikker - også selvom det kun er en smule. Jeg ville personligt aldrig holde en fest og slet ikke et bryllup uden alkohol - (dog har vi valgt det hedder vinmenuen til maden ellers er der vand, der skal ikke også øl på bordet og vi synes ikke det er nødvendig med spiritus vores gæster må nøjes med blød bar) dette af flere grunde; min familie ville aldrig stoppe med at kommentere negativt på det og jeg kan desuden rigtig godt lide vin mv..

Jeg synes I skal holde JERES bryllup sådan som I drømmer om det, men jeg håber I er klar til en del kommentarer, hvilket jeg kunne forestille mig der vil komme, når I har familier der godt kan lide at se bunden af flasken.

Held og lykke med jeres overvejelse og beslutninger hvad end de bliver.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er nu ikke så meget, at de godt kan lide at se bunden af flasken - de kan bare ikke stoppe igen, når den er der :S

Der vil desuden være en på antabus tilstede i selskabet, og det er måske endnu en grund til at holde alkohol på et absolut minimum :S

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi holder bryllup uden spiritus.. Der vil være øl og velkomst drink men udover det er der ikke alkohol..

Vi har valgt det af 2 årsager..

For det første kan min kæreste ikke tåle sprut og for det andet bliver det skide dyrt hvis vi har fribar.. :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes det er helt op til jer selv!!

Det er jeres dag - jeres regler :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gentager som flere har sagt, at det er jeres dag, og jeres regler. Det er vidst efterhånden det mest brugte svar herinde på forumet, og selv om det er et godt princip, kan det godt være svært at overholde en gang imellem. Uanset hvor standhaftig man er, kan det godt være svært at sige nej når der er udsigter til at svigermor er sur hele aftenen... og det er ikke altid man vil, kan eller burde tage kampen. Det sagt, så ER det jeres dag. Hvis folk bliver vrede over at der ingen gratis alkohol er, må man jo undre sig over hvorfor de kommer til bryllup, og hvad deres forhold til alkohol er. Men det er nu engang også sådan, at folk lidt kommer i festhumør bare der står et lille glas vin til dem. Personligt tror jeg at jeg ville finde det lidt underligt at komme i et alkoholfrit bryllup, med mindre parret selv eller familien havde alvorlige ting der gjorde, at det ikke var aktuelt. Vi har selv et par stykker i familien der godt kan blive halvsjove, men opgaven med at passe på dem er uddelegeret til andre familiemedlemmer, en enkel har fået besked på at der ikke vil serveres alkohol til ham, og så har vi ellers kun blød bar. Spiritus synes vi ikke er nødvendigt udover måske avec til kaffen.

Ud fra hvad jeg har læst på norske bryllupsfora (er nordmand, så følger med der også), er det vidst ikke så ualmindeligt deroppe at man holder det alkoholfrit, både pga. pris og parrets/familiens forhold til alkohol. Det jeg så også kan læse mig til, er at det så bliver nogen kortere fester, og at det sker at gæsterne kommer med lommelærke i tasken... hvilket jo heller ikke er så hyggeligt. Der er det så også meget almindeligt med betalingsbar, hvor alt udover vin til maden er på gæsternes egen regning. Det lægger en naturlig begrænsning på, hvor meget folk drikker. Det, eller en ordning med "klippekort", kunne måske være en løsning der kunne begrænse jeres gæsters indtagelse, hvis I gerne vil finde et kompromis.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan få vin der er alkoholfri, og man kan vel være lidt snedig, så folk tror de indtager alkohol, ved at komme noget andet på flaskerne - hvis det skulle blive et problem at det er alkoholfrit. Det ene sted vi overvejede at holde det, de var eksperter i at servere alkoholfri for "dem der ikke kunne styre det", uden at de nogensinde opdagede det. Det er smart, hvis familien ikke kan acceptere at det er alkoholfrit.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det bestemmer i fuldstændigt selv, der kommer nok lidt muggen i hjørnerne - men det gør der sq over så mange beslutninger man træffer ved et bryllup :lol:

Jeg ville være bange for at festen blev for tam, i og med vi bare har en rigtig fast alkoholtradition i landet, og vi jo faktisk aldrig er vant til at holde store fester uden - men er I villige til at tage chancen, synes jeg det er en god måde at begynde at gøre op med alkoholkulturen på :)

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror min familie er meget alla jeres på det punkt, hvis de først starter kan de ikke stoppe, og der ryger meget indenbords. Med det sagt, så synes jeg at de er virkelig underholdende at se på, når de sker (drikker ikke selv).

Men når nu din kæreste har det dårligt med det, at de bliver fulde, så synes jeg det er en kanon ide ikke at servere alkohol. Det skulle jo gerne være så ingen af jer får en dårlig dag pga. det.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg synes som de andre, at det er op til jer, men jeg tror nu altså, at jeg sióm gæst ville savne vinen til maden også selvom jeg ikke er den store vindrikker

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hov... Vi har også vin til maden. Og cognac og bailey til kaffen..

Måske er det ikke så alkoholfrit alligevel..

Men ingen stærk spiritus

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Som gæst ville jeg nok også savne vin til maden, men hvis det var brudeparrets valg - så er det jo bare sådan! Jeg synes personligt, der kan komme en lidt "lettere" stemning til bryllupper efter lidt vin, og sådan noget som sange kan nogle gange også blive et bedre indslag i takt med aftenen :lol:

Men omvendt så kan jeg godt forstå, I kan have jeres bekymringer, hvis nogle af jeres gæster har svært ved at styre sig. Hvis I vælger at holde et alkoholfrit bryllup, så ville jeg personligt lade det 'sive' til familien og vennerne løbende, så det ikke kommer som en overraskelse for dem. Så kan I præparere jeres gæster, så de er forberedt på, hvilken slags fest de kan forvente sig. Så er I også fri for at skulle tackle dumme situationer på selve dagen, hvis nogle skulle vise sig at være utilfredse med jeres beslutning.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I kan gøre som I vil men jeg tænker på om den manglende alkohol af nogle vil kunne blive tolket som manglende tillid til din kærestes del af familien, eller rettere sagt dem som helst ser flasken tom.

Jeg ved så positivt at folk sagtens kan feste og være i godt humør uden alkohol, men har godt nok aldrig oplevet nogle nordmænd som holdt sig tilbage på det punkt. :) .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er fuldstændig jeres afgørelse, hvad I vil servere for jeres gæster.

Mine forældre har fortalt, at I deres ungdom og i deres forældres generation var det meget almindeligt, at der ikke blev serveret alkohol til festerne (også bryllup og den slags) Man fik vand til maden. Men de er altså også ude fra vestjylland, hvor en del folk var missionske. Men alkoholfrie fester forekom altså også ofte i de ikke-missionske kredse, bla. fordi alkohol var dyrt, og det blev simpelthen sparet væk.

Hvis I ikke selv drikker, så er det da meget naturligt, at I heller ikke serverer alkohol. Og personligt ville jeg sagtens kunne nyde en fest uden. Men jeg synes også sagtens, at I kan servere en velkomstdrink (evt. champagne) og så lade det være ved det. Endelig er der jo også muligheden for at købe alkoholfri vin og servere det. Det ahr vi f.eks. gjort, når der var tørlagte alkoholikere med i et selskab.

Måske kunne I også rådføre jer med feststedet - lave en aftale om, at der er skænket ét glas hvidvin, når gæsterne går til bords og at der skænkes 1-2 glas rødvin under hovedretten og evt. et glas dessertvin. På den måde er det jo begrænset, hvor voldsomt folk kan "drikke sig i hegnet". Og man kan sagtens undlade at servere stærk spiritus efterfølgende.

Og hvis I er bekymrede og har dårlige erfaringer med, at nogle af gæsterne drikker sig fra sans og samling, eller ikke kan styre hvor meget de hælder i hovedet, så ville jeg sørge for at begrænse alkoholen - jeg ville i hvert fald ikke have vores fest ødelagt af det!

Jeg husker - med skræk - en konfirmation, jeg engang oplevede (jeg var ikke med, men skulle være chauffør for én af gæsterne) og alle gæsterne sejlede rundt i en kæmpe-brannert, og midt i det hele sad der en ulykkelig, ædru konfirmand - hold kæft, hvor var det synd for hende!!

Til vores bryllup serveres der vin, øl og vand ad libitum samt cognac/bailey til kaffen, men vi serverer ikke hård spiritus eller holder åben bar efter middagen.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er enig med resten i, at det er jeres fest ..... MEN .... hehe ....(ja, jeg har altid modsatte meninger om alt)

1) Alkoholfri vin osv, som der blev foreslået længere oppe er en totalt no-go. Det smager af helvede til - specielt rødvinen. Så hellere bare servere Ribena.

2) At der er een med, der er på antabus .... jamen det er vel ikke jeres "problem", forstået på den måde, at det har vedkommende jo nok været ude for før, så den er måske lidt tam at bruge som undskyldning for, at der ikke skal være alkohol :) Jeg ville ihvertfald syns det var VILDT MÆRKELIGT, hvis det var een af årsagerne til, at man valgte det fra.

3) At familien drikker meget .... join the club! Min mands familie drikker stort set ikke .... min familie drikker som et hul i jorden ( ifgl ham, haha ) og de har altid gjort det. Det er kutymen, at man byder på en bajer og en lille een, når man kommer på besøg (ikke kaffe) og man drikker vin til maden på alle hverdage og ordner man have, holder man øl-pauser. Har i øvrigt også 3 alkoholikere i familien på min side. Når det så er sagt .... de ville aldrig drikke sig i hegnet på sådan en dag. Færdig slut. Tror mange herinde på forummet kan skrive under på, at deres fest på ingen måde endte op i totalt hat og brikker inden de nåede desserten, fordi folk var helt væk i sprit. Og hvis det endelig er, så kan man jo også sødt forinden bede familien om måske at tage det lidt med ro.

4) Jeg syns personligt at vinen ville mangle. Jeg er ikke den store drukmås selv, men syns at et glas hvidvin og rødvin til noget dejligt mad er fantastisk og selvom jeg er cola-holiker, så er det bare ikke det samme.

Jeg kan godt forstå, at I Ikke drikker ret meget .... men syns det vil være synd "at straffe" resten af forsamlingen pga det. Det ville være det samme, som at du var vegetar og hele menuen skulle holdes uden kød. Eller at du ikke kunne tåle sukker, og derfor var der ingen sodavand til gæsterne.

Jeg er 99,9% sikker på, at festen ikke vil gå op i hat og briller ift familien, og syns virkelig I skal overveje igen, om I måske ikke skal køre noget vin på bordene alligevel. Hvis det er et spgm om at spare penge, jamen så kan jeg kun sige, at et bryllup koster penge :) hehe. Og ingen siger jo, at man skal skal Amarone.

Som der bliver nævnt, så kan det jo også ske, at folk simpelthen selv har drikkevarer med og knapper et par flasker vin op, fordi de ikke gider sidde og køre en appelsinvand ind sammen med noget ellers overdrevet lækkert mad.

5) Det er fair nok, at man ikke disker op med fri bar og ruller hele barskabet ud. Altså de fleste bryllupper er uden den stærke spiritus, kun lidt likør og cognac til kaffen, ellers så snakker vi rød og hvidvin - evt dessertvin. Og så måske en øl til receptionen og til sent på natten.

Konklusionen herfra er ihvertfald, at jeg syns det vil være yderst synd, hvis I fravælger alkoholen. Jeg ville selv syns det var mærkeligt og er sikker på, at jeres familie også syns det. Og igen ... det er altså ikke traditionelt, at folk drikker sig i hegnet til bryllupper. I så fald er det først sent ud på natten, hvor brudeparret også selv gir den gas sammen med :)

Edit: Lige en sidste ting .... man kan ikke lave noget af det med alkohol, fx velkomstdrik og champagne .... at der kun vil være alkohol, der hvor I har lyst til at drikke det og finder det belejligt. Det syns jeg altså er totalt forkert. Har man sagt A, må man også sige B. Så enten vælger I ALT fra .... ellers så er det med øl og vin også.

Edited by MariaSchmidt
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

det er altså ikke traditionelt, at folk drikker sig i hegnet til bryllupper. I så fald er det først sent ud på natten, hvor brudeparret også selv gir den gas sammen med :)

Kan jeg kun bakke op om. Der kan være enkelte bryllupsfester og konfirmationer hvor det sker (og der er brudeparret/konfirmanden som regel med) men ellers ses det mere til runde fødselsdage (18, 30, 40, 50, 60) og nogle firmafester. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er enig med resten i, at det er jeres fest ..... MEN .... hehe ....(ja, jeg har altid modsatte meninger om alt)

1) Alkoholfri vin osv, som der blev foreslået længere oppe er en totalt no-go. Det smager af helvede til - specielt rødvinen. Så hellere bare servere Ribena.

2) At der er een med, der er på antabus .... jamen det er vel ikke jeres "problem", forstået på den måde, at det har vedkommende jo nok været ude for før, så den er måske lidt tam at bruge som undskyldning for, at der ikke skal være alkohol :) Jeg ville ihvertfald syns det var VILDT MÆRKELIGT, hvis det var een af årsagerne til, at man valgte det fra.

3) At familien drikker meget .... join the club! Min mands familie drikker stort set ikke .... min familie drikker som et hul i jorden ( ifgl ham, haha ) og de har altid gjort det. Det er kutymen, at man byder på en bajer og en lille een, når man kommer på besøg (ikke kaffe) og man drikker vin til maden på alle hverdage og ordner man have, holder man øl-pauser. Har i øvrigt også 3 alkoholikere i familien på min side. Når det så er sagt .... de ville aldrig drikke sig i hegnet på sådan en dag. Færdig slut. Tror mange herinde på forummet kan skrive under på, at deres fest på ingen måde endte op i totalt hat og brikker inden de nåede desserten, fordi folk var helt væk i sprit. Og hvis det endelig er, så kan man jo også sødt forinden bede familien om måske at tage det lidt med ro.

4) Jeg syns personligt at vinen ville mangle. Jeg er ikke den store drukmås selv, men syns at et glas hvidvin og rødvin til noget dejligt mad er fantastisk og selvom jeg er cola-holiker, så er det bare ikke det samme.

Jeg kan godt forstå, at I Ikke drikker ret meget .... men syns det vil være synd "at straffe" resten af forsamlingen pga det. Det ville være det samme, som at du var vegetar og hele menuen skulle holdes uden kød. Eller at du ikke kunne tåle sukker, og derfor var der ingen sodavand til gæsterne.

Jeg er 99,9% sikker på, at festen ikke vil gå op i hat og briller ift familien, og syns virkelig I skal overveje igen, om I måske ikke skal køre noget vin på bordene alligevel. Hvis det er et spgm om at spare penge, jamen så kan jeg kun sige, at et bryllup koster penge :) hehe. Og ingen siger jo, at man skal skal Amarone.

Som der bliver nævnt, så kan det jo også ske, at folk simpelthen selv har drikkevarer med og knapper et par flasker vin op, fordi de ikke gider sidde og køre en appelsinvand ind sammen med noget ellers overdrevet lækkert mad.

5) Det er fair nok, at man ikke disker op med fri bar og ruller hele barskabet ud. Altså de fleste bryllupper er uden den stærke spiritus, kun lidt likør og cognac til kaffen, ellers så snakker vi rød og hvidvin - evt dessertvin. Og så måske en øl til receptionen og til sent på natten.

Konklusionen herfra er ihvertfald, at jeg syns det vil være yderst synd, hvis I fravælger alkoholen. Jeg ville selv syns det var mærkeligt og er sikker på, at jeres familie også syns det. Og igen ... det er altså ikke traditionelt, at folk drikker sig i hegnet til bryllupper. I så fald er det først sent ud på natten, hvor brudeparret også selv gir den gas sammen med :)

Edit: Lige en sidste ting .... man kan ikke lave noget af det med alkohol, fx velkomstdrik og champagne .... at der kun vil være alkohol, der hvor I har lyst til at drikke det og finder det belejligt. Det syns jeg altså er totalt forkert. Har man sagt A, må man også sige B. Så enten vælger I ALT fra .... ellers så er det med øl og vin også.

Bortset fra den med rødvinen og med omvendt fortegn på familier og kun en enkelt alkoholiker, så kunne den ligeså godt komme fra mig.

men gør lige nøjagtig som i har lyst til :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes godt man kan holde et alkoholfrit bryllup. Det handler jo også om hvad for en slags fest man ligger op til. Nogle synes det er festlig med alkohol andre at det er ligeså festligt uden. Jeg har været til et bryllup hvor der kun blev serveret hvidvin, der stod nogle flasker på bordet da vi ankom til middagen og ellers var der sodavand og vand. Brudeparret drak ikke selv. Det var rigtigt hyggeligt og der manglede ikke noget. Vi drikker ikke ret meget eller ret tit så vi ville ikke mangle alkohol eller vin. Det er lækkert med et glas god vin, men ikke noget der absolut skal være der.

Vi holder selv en alkoholfri reception men under middagen og bagefter til dansen er der vin,spumante, øl og sodavand ad libitum. Vi har fravalgt det mere hårde spiritus da vi ikke selv bruger det. Vi ved også at vores gæster ikke kommer til at savne det til festen.

Men jeg synes at det er vigtigt at man som brudepar holder fast i det man selv synes er det rigtige og ikke vælger noget udelukkende for at stille gæsterne tilfredse. Jeg synes at lige med det her emne at det er vigtigt at I som brudepar ikke går på kompromis med det din kæreste føler og måske frygter når der kommer alkohol på bordet.

Der er jo også rigtigt mange måder at servere nogle alkoholfrie drikke på.. man kan finde mange spændende ideer op nettet f.eks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denne gang er jeg enig med Maria - og det du skriver, Maria, om din familie, er fuldstændig situationen hos os, bare at det er h2bs familie der er mere end alm glade for alkohol

I skal selvfølgelig gøre som i vil - har i overvejet at gøre som babyrex? Altså ingen spiritus, men vin til maden?

I kunne jo som andre også har skrevet sætte de flasker frem i vil servere, og når de er tomme, er der sodavand for resten

Alkoholfri vin smager seriøst af røv. Men!! Er man helt afskåret fra at måtte/ville drikke synes jeg faktisk det er noget hyggeligere at skåle i alkohol fri vin end cola

Ham på antabus må jo så sørge for at styre sig. Det er nok hverken første eller sidste gang der er alkohol i nærheden

Jeg ville være bange for en tam fest hvor folk gik tidligt hvis vi ingen alkohol serverede til vores fest. Sådan lidt konfirmationsagtig. Og ikke voksen-fest agtig

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har ligesom Maria en temmelig delt familie.. min familie drikker meget, min mands drikker knapt så meget og da vi valgte at holde festen selv, havde vi fri vin, øl osv og efter middagen var der fri bar med alt hvad der dertil hører..

Ikke én blev så fuld, at de ikke var til at snakke med og vi var 52 mennesker - alle voksne. Alle var glade og opstemte - det er jo et bryllup, men netop også derfor blev folk ikke bacardi. Jeg tror altså det er meget almindeligt, at folk - af respekt for brudeparret - den ene fest lige styrer sig lidt :) Og vi havde altså adskillige venner og familie med, der ellers normalt godt kan finde ud af at drikke sig pænt fulde!!

Jeg ville synes at det var lidt underligt slet ikke at kunne nyde et enkelt glas til maden og hvis jeg kom som gæst og måske ikke kendte så mange, så gør et enkelt glas vin eller to bare underværker, så man ikke føler sig så genert. Jeg hælder mest til ideen med et glas hvidvin, 1-2 glas rød og så et glas dessertvin, hvis i gerne vil holde den på et absolut minimum, for det er så lidt at folk ikke bliver fulde af det, men nok til at de generte kan slappe af..

Men igen, jeres fest - jeres regler :) Det var bare min mening :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

altså, jeg må tilstå jeg bliver lidt chokeret over, at alkohol åbenbart skal fylde så meget i vores festkultur i dag o_O

Vi havde egentlig ikke for alvor overvejet vin til maden, da det ikke er noget, vi selv gør i. Det kan godt være, jeg lyder som en fattig jyderøv (det er jeg nok også), men et eller andet sted, så synes jeg det er åndssvagt at bruge penge på noget, som vi slet ikke nyder selv. Vores alkohol indtag strækker sig til et glas champagne nytårsaften. Og så kan jeg godt drikke en velkomstdrink, hvis vi er til fest, men ikke mere end det.

Min kæreste bliver utryg, ligeså snart hun kan mærke på folk, at de har fået lidt for meget. Hun bryder sig simpelthen ikke om det - og der skal jo ikke altid ret meget til, før man kan mærke på folk, at de har fået lidt. Næsten alle inviterede ved, at hun har det sådan - det hænger muligvis sammen med, at hun lider af angst. Så jeg håbede da, at folk ville respektere det, hvis det er det, vi vælger :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

altså, jeg må tilstå jeg bliver lidt chokeret over, at alkohol åbenbart skal fylde så meget i vores festkultur i dag o_O

Vi havde egentlig ikke for alvor overvejet vin til maden, da det ikke er noget, vi selv gør i. Det kan godt være, jeg lyder som en fattig jyderøv (det er jeg nok også), men et eller andet sted, så synes jeg det er åndssvagt at bruge penge på noget, som vi slet ikke nyder selv. Vores alkohol indtag strækker sig til et glas champagne nytårsaften. Og så kan jeg godt drikke en velkomstdrink, hvis vi er til fest, men ikke mere end det.

Min kæreste bliver utryg, ligeså snart hun kan mærke på folk, at de har fået lidt for meget. Hun bryder sig simpelthen ikke om det - og der skal jo ikke altid ret meget til, før man kan mærke på folk, at de har fået lidt. Næsten alle inviterede ved, at hun har det sådan - det hænger muligvis sammen med, at hun lider af angst. Så jeg håbede da, at folk ville respektere det, hvis det er det, vi vælger :(

Jeg tror det er meget vigtigt at I holder fast i at din kæreste er utryg omkring folk der får lid for meget at drikke. Jeg synes det er helt fint med en bryllupsfest uden alkohol. Hvis I ikke drikker afspejler det jo også jeres livsstil. Det er jeres fest og jeres store dag og det er jer det handler om.. det handler ikke om hvorvidt jeres gæster vil savne det eller ej. Selvfølgelig skal jeres gæster have det hyggeligt, men det er helt i orden og helt fint i mine øjne at I prioritere jeres ønske om ikke at have alkohol med til jeres bryllup.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

altså, jeg må tilstå jeg bliver lidt chokeret over, at alkohol åbenbart skal fylde så meget i vores festkultur i dag o_O

Vi havde egentlig ikke for alvor overvejet vin til maden, da det ikke er noget, vi selv gør i. Det kan godt være, jeg lyder som en fattig jyderøv (det er jeg nok også), men et eller andet sted, så synes jeg det er åndssvagt at bruge penge på noget, som vi slet ikke nyder selv. Vores alkohol indtag strækker sig til et glas champagne nytårsaften. Og så kan jeg godt drikke en velkomstdrink, hvis vi er til fest, men ikke mere end det.

Min kæreste bliver utryg, ligeså snart hun kan mærke på folk, at de har fået lidt for meget. Hun bryder sig simpelthen ikke om det - og der skal jo ikke altid ret meget til, før man kan mærke på folk, at de har fået lidt. Næsten alle inviterede ved, at hun har det sådan - det hænger muligvis sammen med, at hun lider af angst. Så jeg håbede da, at folk ville respektere det, hvis det er det, vi vælger :(

Jamen så synes jeg egentlig, det giver sig selv. Hvis I ikke har lyst til, at der serveres alkohol til jeres bryllup, så skal der ikke serveres alkohol. :sm:

Så er det jo i princippet ligegyldigt, hvad vi synes, eller jeres gæster synes. Det er selvfølgelig altid rart at høre andres synspunkter, og det har I jo åbenlyst også haft brug for ved at skrive herinde. Men hvis alkoholspørgsmålet ikke udelukkende omhandler økonomi, eller det at I normalt ikke drikker, men at din kæreste simpelthen ikke kan lide, når folk får noget at drikke, så synes jeg slet ikke, der er så meget at rafle om. I skal føle jer godt tilpas på jeres store dag, og hvis det betyder vand og sodavand til festen - so be it! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

altså, jeg må tilstå jeg bliver lidt chokeret over, at alkohol åbenbart skal fylde så meget i vores festkultur i dag o_O

Vi havde egentlig ikke for alvor overvejet vin til maden, da det ikke er noget, vi selv gør i. Det kan godt være, jeg lyder som en fattig jyderøv (det er jeg nok også), men et eller andet sted, så synes jeg det er åndssvagt at bruge penge på noget, som vi slet ikke nyder selv. Vores alkohol indtag strækker sig til et glas champagne nytårsaften. Og så kan jeg godt drikke en velkomstdrink, hvis vi er til fest, men ikke mere end det.

Min kæreste bliver utryg, ligeså snart hun kan mærke på folk, at de har fået lidt for meget. Hun bryder sig simpelthen ikke om det - og der skal jo ikke altid ret meget til, før man kan mærke på folk, at de har fået lidt. Næsten alle inviterede ved, at hun har det sådan - det hænger muligvis sammen med, at hun lider af angst. Så jeg håbede da, at folk ville respektere det, hvis det er det, vi vælger :(

Jeg er helt enig i dig i den med at alkohol fylder så meget i vores festkultur.. Jeg står selv i et kæmpe dilemma lige nu omkring ang. alkohol til mit bryllup. Jeg drikker heller ikke særlig meget og min kæreste drikker slet ikke (han er muslim). Vi startede med at være enige om et alkoholfrit bryllup men så kom der drama fra min side af familien, flere meldte fra, blandt andet min søster og min nevø. De ville da ik komme til en fest uden alkohol for det kan man da ikke :blink:

Omvendt vil min h2bs familie højest sandsynligt ikke komme hvis vi serverer alkohol.. Snak om et dilemma :td:

Så jeg læser med på din tråd, jeg er helt lost selv..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer