Girl Next Door

De der efternavne...

70 posts in this topic

Vi er ikke helt enige om hvad vi skal hedde, men vi vil gerne hedde det samme. Jeg hælder (selvfølgelig) mest til mit efternavn, organ omvendt. Grunden til at han ikke vil hedde mit, er fordi hans chef hedder det samme... Og så siger han at man ikke kan tage kvindens efternavn. Så jeg vil bare høre hvor mange der har taget/tager kvindens efternavn? :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Herhjemme er jeg stædig som et æsel!

Så jeg smider mit efternavn, tager mellemnavnet som efternavn, og Han tager så mit nye efternavn med i hans efternavn, der allerede består an to andre navne.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sikke noget sludder! SELVFØLGELIG kan man tage kvindens efternavn. Jeg kender rigtig mange mænd, der har taget deres kone´s efternavn og evt. beholdt deres eget som mellemnavn.
Jeg syntes det kommer an på, hvordan navnene svinger med hinanden, hvis i f.eks. skal hedde begge jeres efternavne.

Altså hvis I skal hedde begge efternavne?

Det er en dårlig undskyldning med at han kommer til at hedde det samme som sin chef. Han har jo nok ikke den samme chef resten af livet.

Hos os er det kun mig der står i et STORT dilemma. Min kæreste har 1 efternavn og han tager mit mellemnavn (så han kommer til at hedde det samme som vores søn).
Men jeg har mit mellemnavn og efternavn, og hvis jeg skulle tage hans efternavn bagved ville jeg i alt have 5 navne...
Men på den anden side, har jeg HELT vildt svært ved at smide mit efternavn til fordel for hans...
Han har indsendt blanketten "Navneændring på bryllupsdagen", men det har jeg ikke endnu.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Her tager jeg hans efternavn. Jeg har prøvet at overtale ham til at tage mit mellemnavn, men det vil han ikke.

Da min kusine blev gift sammensatte de begge efternavne med en bindestreg, men det var også specielle navne.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her tager han mit efternavn og vi bruger ikke hans, da det ville blive alt for langt. Derudover tager vi et kortere navn fra min familie til mellemnavn, da han ikke ville hedde KK :)

Edited by zymesl
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi er også så småt gået i gang med snakken om efternavne. Jeg vil egentlig gerne have hans mellemnavn som mellemnavn, og så mit mellemnavn som efternavn. Men H2B synes, at han skal tage mit mellemnavn som mellemnavn, og så hans eget mellemnavn som efternavn, sådan at vi egentlig har de samme navne, men at de står på hver sin plads.

Det kan jeg bare ikke få mig selv til, for når vi en gang skal stifte familie vil jeg rigtig gerne have, at vi alle sammen hedder det samme. Åha, det kan godt være svært at finde kompromiser når begge parter er virkelig stædige omkring lige det her emne :unsure:

Men ja, det er noget sludder at manden ikke kan tage kvindens efternavn! Det er jo ikke fordi der er en lov der forbyder det :wink:

Edited by Camils
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Synes det med at manden ikke kan tage kvindens efternavn er noget pjat, kan tilgengæld godt følge ham i at han ikke ønsker at hedde det samme som sin chef. Jeg ville heller ikke ønske at komme til at hedde det samme som en jeg kender. Men kommer hele navnet til at være lig chefens? Altså også mellemnavn? For ellers kan han måske bruge mellemnavnet til arbejdsrelateret formål frem for efternavn.

Du har skrevet hvad din h2b's argumenter er for at han vil beholde sit eget efternavn frem for dit, men hvad er dine argumenter?

Vi har også begge to nogle meget normale (og kedelige) efternavne Jensen og Olsen. Min mor hedder Olsen (hun tog ikke min fars navn) ligesom min h2b så derfor virker det mest naturligt at jeg skifter.

Tilgengæld har vi begge to mellemnavne som betyder meget for os hver især. Vi er derfor blevet enige om at tage hinandens mellemnavn, så vi begge ender med 4 navne. Her går diskussionen på hvilket mellemnavn som skal stå først. Begge mener at det lyder bedst med vores eget først. Min h2b's familie giver heldigvis mig ret, så håber jeg vinder kampen :thumbsupsmileyanim:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er kun 'sen efternavnet der er magen til hans chef. Mellemnavnet hedder hans bedste kammerat også, og det har han ikke noget imod :)

Mit argument. Hehe jamen jeg synes bare at mit 'sen efternavn er pænere end hans :wink:

Edited by Girl Next Door
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så er det med chefen bare en dårlig grund for at få sit navn igennem.

I har det nok begge på samme måde. I vil gerne hedde det samme, men vil gerne beholde jeres eget, for det navn har i altid heddet og så er jeres eget lige en tand flottere end modpartens navn :wink:

Synes også at Jensen lyder bedre end Olsen men så længe vi begge får mit mellemnavn er til tilfreds (altså hvis det kommer til at stå først :biggrin: ).

Hvad med at i tager mellemnavn fra den ene person og efternavn fra den anden, på den måde bidrager i begge til navnet samt begge fået lov til at beholde noget af jeres eget navn.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hos os bliver det mit mellemnavn som mellemnavn, og H2B's efternavn som efternavn.. Det var også det væres søn kom til at hedde, og vi vil gerne hedde det samme som ham :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hedder Pernille kongsted Petersen og min h2b hedder Brian Brenholdt Pedersen og jeg vil gerne hedder Pernille Brenholdt kongsted Pedersen... Så sådan blir det... Brian beholder det han hele tiden har heddet...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

jeg tager hans efternavn det er begge sen-navne og om jeg hedder det ene sen eller det andet sen er jeg ligeglad med. vi diskutere mere fremtiden for vi har begge mellemnavne vi gerne vil føre videre. Men hans må kun gives til drenge. Det synes jeg er så dumt. vores datter har så mit mellemnavn , men får vi engang en dreng så vil jeg gerne at drengen hedder mit mellemnavn, men så kommer han til at have 2 mellemnavne og hun kun et. sådan blive det.

H2b kunne heller ikke drømme om at tage mit mellemnavn elelr efternavn der er han for tradionel

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Der må jeg lige spørge om noget her.. Mit navn er Cecilie P..... Min h2b Kevin B.... og jeg ville så bare hedde Cecilie B... da både mig og min h2b er meget traditionelle. Jeg er enebarn og igår sagde min far så at det vil han blive RIGTIG ked af. det er selvfølgelig mit valg men ville bare lige høre om der er andre der har fået den besked fra deres mor/far?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer