MissMeyer

Opsparing eller lån

77 posts in this topic

Ja, jeg ved godt at økonomi er en meget privat ting, men jeg er altså nysgerrig på, hvor mange der sparer op til deres bryllup, og hvor mange der låner penge til deres bryllup.

Her er ingen fordomme....

vi vælger at spare op, forhåbenligt, for vi er ikke helt sikker på, hvad filan vi skal spare op af😉

Vi er 2 voksne😱 og 3 børn under 6 år, vi har ny bil og hus. Pengene forsvinder helt af sig selv😂😂😂

Vi regner med et bryllup til max 50.000, hvilket er dobbelt så meget som udgangspunktet, men da vi først fandt ud af vores prioriteter, og har bestilt band til 12.500 kr, så løber det pludselig op😳😳😳

Hvad med jer, låner I, eller ripper I opsparingen???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi har sparet op. Vi har tre børn sammen og min mands søn, så pengene forsvinder også her. Jeg arbejdede kun på 30 timer indtil for tre år siden hvor jeg gik op på 37 timer. Den store skulle på efterskole og da det var slut begyndte vi på bryllupsopsparingen. Alle de penge jeg får ekstra for de 7 timer ryger ind på opsparingen for vi har jo kunne leve uden dem før. Jeg kunne aldrig finde på at holde fest (bryllup, konfirmation, fødselsdag osv) for lånte penge, men det er bare vores holdning.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi har også sparet op.. Og med H2B langtidssygemeldt på 3.år og selv nyligt fyret ( d.7.3.14) kunne pengene bruges til alt muligt andet.. men nu havde vi planlagt det hele og Invitationer var sendt ud.. så vi gennemfører.. ()()

Vi kunne heller aldrig holde bryllup for lånte penge.. men nu bliver vores Bryllup så heller ikke i flere tusind kroners klassen .. vi regner med 12- 15.000 kr ( efter vores budget) ved godt der kommer altid noget ekstra oveni.. men vi har 25.000 nu og lægger stadig til side.. så vi skulle kunne klarer det :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da H2B friede tænkte jeg først Av Av økonomisk da jeg jo i september gik tilbage til skolebænken og SU, men min dejlige, fantastiske, vidunderlige H2B har i hemmelighed (vi har ikke fælles økonomi) sparet op siden han vidste at han ville fri til mig så han havde allerede over 70.000 stående på bryllupskontoen og med diverse bonusser, overskydende skat osv. så løber det pænt op....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Vi sparer også op. Datoen blev delvist sat efter at vi sku ku nå at spare op til det, dvs. i august frem for maj så der lige var et par måneder mere.

Det er hårdt at spare op og der er ikke råd til til at shoppe og gå en masse ud. Men det er jo for en kort periode og vil hellere spare nu end at sku gå og betale af bagefter.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har som sådan ikke sparet op, men da han friede, fandt vi ud af hvor meget vi hver især havde stående, som umiddelbart kunne undværes og det ser ud til at kunne række rigtig fint.

Desuden kom mine kære forældre med et tilskud - og jeg mente at vi bare skulle lægge de penge oven i vores egen pulje, hvor manden selvfølgelig gik den anden retning og sagde at den samlede bryllupskasse jo ikke behøvede at blive større og at vi så kunne spare vores egne penge! tsk tsk... sikken en prioritering!

Var der ikke en eller anden dum reklame med samme pointe engang? :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det virker rundt omkring på planlægningtrådene som om der er mange der får store tilskud af deres forældre, det troede jeg faktisk ikke man gjorde længere... Vi har fået et tilskud af svigerfar så vi slap for at indkræve delt egenbetaling fra gæsterne til overnatning, men jeg ville have det dårligt med at bruge 100.000 på et bryllup hvis jeg ikke selv betalte...måske er det bare mig

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan vel dårligt nok låne penge til bryllupper længere, har bankerne ikke sat en stopper for det efter finanskrisen ramte?...

Nu findes der jo andre steder end bankerne, hvor man kan låne penge :wink:

Ja det er selvfølgeligt rigtigt, jeg er bare opvokset med "hvis banken siger nej så er det nej" ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi sparer op, vi var begge enig om at bryllup ikke er en god nok grund til at tage et lån for os :P

Vi har et budget på 50.000 kr, og manden er på elevløn, og jeg selv har gået ned i timer på mit arbejde noget som har gjort det meget svært:)

Vi har fået band betalt af svigerforældrene, men resten står vi for selv, men vi bor pt hos mine svigeforældre for at kunne spare op til både bryllup og hus... så de hjælper på den måden :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi holder netop budget bryllup, fordi vi selv skal spare pengene op. Jeg er på førtidspension, og kæresten er på sygedagpenge. Så vi har ikke super mange penge at gøre godt med, så som gyppel så lever vi også ret skrabet for at kunne spare op, men det er så meget det værd. Vi kunne jo i realiteten sagtens vente et år eller to med bryllup, og så have flere penge at gøre godt med, men vi har ikke lyst til at vente, og for os er det ikke vigtigt med en stor dyr fest, og vi har også valgt at spare en del poster væk, som f.eks kørsel , band/dj og fotograf ( min stedfar er så fotograf, og har derfor tilbudt at tage billederne, og min ene veninde er også super ferm med et kamera, så hun går også amok med sit monster :) ).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har fået hjælp af vores forældre, men havde giftet os alligevel. Vi gik fra at ville have haft et frokost bryllup efter barnedåben. Til at det bliver en aftenspisning og fest og dans. vi har også sparret op ad den smule vi har ( SU og indtil nu kontanthjælp). Så bruger vi pigernes børnepenge. Mandens og mine forældre har hver spædet til med 10.000 kr. Mine forældre ville gerne give lidt mere til os, da de har økonomien til det. Men de vil ikke give mere end hans forældre for at de ikke skal få det dårligt over det. Men mine forældre har en masse vin stående som de gerne vil donere og så har de betalt min kjole (3.000).

Synes forældre skal have lov til at give det de vil, det er deres valg og vi havde ikke forventet noget.

Men er spændt på de sidste ting der kommer til at løbe på her i slutspurten.

Edited by anette111
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vi får jo også betalt blomster, ringe og drikkevare af vores forældre, men det er heller ikke noget vi forventede, og så er det en del af vores gave. Vi havde nu også giftet os alligevel, men det er en stor hjælp for os, og vi er meget taknemmelige for at de vil hjælpe :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi sparer 140.000,- op selv + vores forældre giver et tilskud på i alt 15.000,-. Bryllupsdatoen ligger halvandet år efter min kæreste friede. Vi har begge været på SU det første år af opsparingsperioden, og jeg er stadig på kandidatdelen af min uddannelse, mens min kæreste nu er færdig og i job. Sidstnævnte hjælper selvfølgelig en del, men vi har spændt livremmen ind fra starten af - og det bliver da også rart med lidt mere luft. ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer