Fr.Thomsen

Vielsesring - Hvad hånd vælger I ?

39 indlæg i dette emne

Annonce ♥

Åh det spørgsmål har jeg godt nok fået mange gange, qua mit arbejde.

Har virkelig solgt mange forlovelses og vielses ringe.

Idag er der ikke rigtig nogen regler, men skal man holde sig til gammel tid både i norden og i dk.

Så er det forlovelsesringen på venstre og vielsesringen på højre. Og dengang brugte man kun en ring, så ringen skiftede egentlig bare hånd.

Idag gør vi mere som de gør i usa, at manden frier med en fin ring kun til kvinden, også vælger man sammen vielsesringe.

Jeg er nok lidt gammeldags, for er også til at forlovelsesringen skal sidde på venstre hånd, og det med at der skulle gå en åre fra venstre finger til hertet, har jeg efter at have talt med mange sygeplejersker fundet ud af er en skrøne. Eller som mange også siger at venstre hånd er tættere på hjertet, hjertet sidder så i midten, men okay.

Dog har jeg rent faktisk min ring siddende på højre hånd, fordi jeg har en ring på venstre jeg ikke vil af med. Det ville også blive for dyrt og lave den større. Også ville min forlovelsesring skulle laves i så lille en størrelse at der ikke kan graveres i den. Også har jeg et ønske om at have både min forlovelses og vielsesring siddende sammen.

Ellers syntes jeg man skal gøre for hvad man syntes føles rigtigt, er venstre rigtig så er det den man bruger. Føles højre bedst, så brug dem. Det vigtigste er at man får ringene på og at det føles rigtigt.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Her kommer de til at sidde på højre hånd, da det er de størrelser der er målt efter, samt at det er højre hånd der bruges når der gives hånd derpå. Min forlovelsesring sidder også på venstre hånd. Min H2B har så kun sin ring på, på selve dagen og så kommer den til at sidde i en halskæde, da han ikke kan have ring på i forbindelse med hans arbejde. De blev hentet i går, så det var skønt :D

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Min forlovelsesring sidder på højre hånd... Mest fordi at H2B havde købt denne fine ring i den rigtige str., men da han fik den er den så lige et nr. for stor til venstre, så det var jo nemt løst, at sætte den på højre hånd..

Derfor kommer vores vielsesringe til at sidde på venstre hånd, dette er også mest praktisk for H2B, da han gerne vil gå med den hver dag, men han arbejder med maskiner, og på venstre hånd er den mindst i vejen... ;)

Vi fik at vide at det er der ingen regler for, kun traditioner, men man skal jo vælge hvad man selv synes falder mest naturligt... :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

I Danmark er det forlovelsesringen på venstre og vielsesringen på højre :)

Det er nemlig rigtigt, men for at gøre forvirringen total, så er det i USA faktisk omvendt. Så hvis nogen kommenterer, at man har gjort det "forkert", så kan man jo altid sige, at man gør det på amerikansk :tunge:

I USA er det jo i øvrigt også ganske normalt at sætte forlovelsesringen og vielsesringen på samme hånd.

Men jeg vil holde på, at der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på :) Min forlovelsesring sidder nemlig mest på min højre hånd :tunge:

Vi bruger den amerikanske model; klassisk forlovelsesring på højre hånd som bliver sat sammen med vielsesringen i et 'sæt'. Det gav bare mest mening for os :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi har valgt at være lidt gammeldags og kun have en ring (plus det spare os for en hel del penge når budgettet ikke er så stort). 
Vores forlovelsesringe fik indgraveret forlovelsesdatoen og navn, og vi har lige sendt dem til guldsmeden for at få bryllupsdatoen indgraveret på den anden side af navnet og så tager vi dem først på igen i kirken. Det giver ligesom en markering af forlovelse og bryllup. Selvfølgelig har jeg været lidt ked af at skulle undvære min forlovelsesring i en måned, da jeg har gået med ring i mange år så har jeg følt mig lidt nøgen uden. 

Med hensyn til placeringen af ringen, så har vi valgt den venstre hånd både ved forlovelsen og vielsen. Nok mest af praktiske grunde, da vi begge er højrehåndede og begge arbejder i detailbranchen, så jo færre smykker des bedre da der er stor risiko for at smykker sætter sig fast et sted. 

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer