Akoesterby

Bryllupskagen – DIY!

6 posts in this topic

Jeg ledte selv i vildskab efter indlæg som dette, da jeg besluttede at jeg ville bage vores bryllupskage. Hvis der er andre i samme situation får I her min guide til hvordan jeg bagte vores!

Bryllupskagen – DIY!

33z6wdu.jpg

I denne weekend har vi spist et stykke af bryllupskagen, der har været gemt i fryseren i et halvt år. Vi havde gemt den, så søde venner, der ikke kunne være med til brylluppet, også kunne smage - det var ikke planen at der skulle gå så lang tid, men sådan blev det nu engang. Vi har selvfølgelig også gemt toppen til 1 års bryllupsdagen ;)

Jeg blev helt rørt og nostalgisk ved smagen, og da en sød, kommende brud skrev til mig her til aften for beskrivelse af hvordan vi havde bagt kagen, tænker jeg at det nu må være tid til at jeg får sat nogle ord på det.

Jeg vil dels beskrive processen med at lave kagen og dels får I opskriften.

Jeg lavede 2,5 testbagninger: Første gang var en regulær testbagning, som man kan læse om her

Den gjorde os klogere på opgavens omfang (som blev vurderet som overskuelig) og det endte faktisk med at være både chokoladesmørcremen og bundene fra denne kage, der blev den endelige. 2. Gang jeg forsøgte at bage kagen, ville jeg øve mig i at stable lagene; kagen smagte af irish coffee og s’mores og var Steffens fødselsdagskage (dagen, der endte med at være vores polterabend). Den sidste gang jeg bagte, var da min veninde og jeg cirka 3 uger før brylluppet bagte bundene. Her lavede vi nogle forskellige mousser og legede testsmagning med mine forældre (mens S sleb på arbejdet hjemme i Aarhus). Vi havde lavet en myntemousse, en hyldeblomstmousse og en basilikummousse, og fandt her ud af, at hvis man spise lidt hylde og meget basilikum sammen smagte det helt fantastisk – og sådan fandt vi den rette smag. Steffen godkendte den efter et par dage med et “du har altid ret om sådan noget her” J

11356368_119567058388892_1840949018_n.jp

Inden Lea og jeg bagte bunde, havde jeg regnet og regnet og regnet – jeg fandt noget undervisningsmateriale fra en konditorskole ved at google en masse, og der beskrev de at man normalt regnede 150-220 ml kage pr person, alt efter hvornår den skulle serveres. Vi regnede med et stort stykke på 220 ml pr person, og ville lave kage til 180 mennesker, så det blev til totalt 40 liter kage. Det virkede underligt sådan at beregne det i liter, men da jeg først havde fået gennemskuet det, virkede det meget fornuftigt. I kan se i screendumpet her, hvordan mit excell-ark (som på alle andre tidspunkter) reddede mig!

25r19qg.png

Vi endte med at bage 5 bunde a’ 30 cm, 5 bunde a’ 23 cm og 2 bunde a’ 15 cm. Vi havde ok meget kage til overs, jeg kunne nok have nøjedes med 4, 4 og 2, men på den anden side er det simpelthen så fedt at have en rest på bordet lige nu, så det er jeg glad for at vi ikke gjorde ;)

Bundene flækkede jeg, inden de blev frosset ned (husk at sætte den på et helt lige underlag i fryseren, så de ikke får buler af eksempelvis helt vildt mange hjemmelavede chili-cheese-tops. Bare et forslag…) og de kom først op igen onsdag før brylluppet. Onsdag fik vi hjælp af gode venner til forberedelserne, og der lavede vi smørcremen med hvid chokoladen. Den kom i sprøjteposer og på køl, hvor den lå til torsdag eftermiddag, hvor min søster og jeg samlede kagerne.

25oynpx.jpg

Jeg skar/klippede cirkler i falsæskekarton, der passede til størrelserne på bundene (jeg tegnede bare af efter springformene), og kagerne blev samlet på disse. Dette gør den stabile og gør det muligt at flytte rundt på dem. Vi lavede mousse, lagde bunde op og sprøjtede smørcreme på i et væk; hver gang en bund havde fået smørcremen på, røg den tilbage i køleskabet for at sætte sig på ny, for det var virkelig lækkert og varmt vejr i ugen op til brylluppet. Smørcremen blev sprøjtet på med en stjernetyl, og det gav lige det look vi var ude efter. Smørcremen er rimelig fast, lige når den kommer ud af køleskabet, men bliver ret hurtigt medgørlig :)

Moussen kom i, og da begge lag var fyldte, kom de i ekstra-køleskabene. Senere på aftenen skar jeg rundstokke til, der blev stukket i kagen for at sikre at de ville kunne stå stabilt uden andet stativ i det varme vejr. Jeg satte 3-8 pinde i hver, alt afhængig af størrelsen. Kombinationen af rundstokke, falsæskekarton og den faste chokoladesmørcreme gjorde, at jeg ikke var et sekund bekymret for om kagen ville kunne bære sig selv.

På dagen satte min søster og de søde køkkenfolk kagen op og pyntede den med læssevis af bær fra haven (og supermarkedet..). Folk var meget begejstrede for smagen og der gik megen snak om basilikum-moussen. Nogen mente, at det kunne ikke være dét, det smagte af, for det kan man jo ikke putte i en kage, mens andre kender mig godt nok til at vide, at der ikke er grænser for hvad jeg mener man kan og ikke kan, så længe det smager godt ;-)

Til kagen serverede vi en Manfredi Moscato d’asti, som perler let, men ikke er alt for boblende, samt den hjemmebryggede øl. Det hele var friskt og behageligt og passede så godt til sommervarmen, vi heldigvis blev velsignet med.

2sahzsh.jpg

Hvis jeg skulle bage bryllupskage igen … ville jeg gøre nøjagtigt det samme som jeg gjorde. Jeg ville lige have et par stykker mere i køkkenet til receptionen, sådan at de ville have lidt bedre tid til at hygge sig med at hjælpe – men de to gæve landsbynaboer vi havde klarede nu alt til UG! At bage kagen selv står tilbage som et ret overskueligt, meget besparende og meget personligt projekt. Jeg hyggede mig med det sammen med gode veninder og min søster, og selvom der selvfølgelig er en del arbejde i det, synes jeg det var til at overkomme. Alle gode anbefalinger til projektet herfra!

mkj70y.jpg

Bunde:

250 g sukker

3 æg

50 g smeltet smør

2 dl mælk

250 g mel

2 tsk bagepulver

1 tsk vanilje

Sukker og æg piskes længe til det er let og luftigt, smøren tilsættes mælken, så det bliver lun og mælke-smørblandingen vendes forsigtig i æggene. Mel, bagepulver og vanilje sigtes i dejen og vendes forsigtig i. Beklæd en springform med bagepapir på bunden, og smør sidderne med smør. Dette sikrer pæne kanter og jævn hævning.

Bages ved 190C i ca. 25 min

Smørcreme med hvid chokolade:

112 g smør

1,25 dl flormelis

100 g smeltet hvid chokolade

Smør og flormelis piskes grundigt, til det er let og luftigt. Den hvide chokolade piskes i, smørcremen kommes i en sprøjtepose og på køl.

Basilikummousse

1,5 bl husblas, lagt iblød i koldt vand

1 citron

0,25 dl hyldeblomstsaft (den hjemmelavede med brun farin)

125 g skyr

100 ml fløde

4 stængler basilikum

Baslikumbladene, hyldeblomstsaft og skyr blendes sammen. Husblas og citron smeltes over vandbad og piskes i skyr-blandinge. Fløden piskes til bløde toppe og vendes i moussen. Fyldes i kagen og stivner natten over – og hvis fløden har lang holdbarhed, kan den sagtens laves flere dage i forvejen.

wk65pj.jpg

.. og sådan her ser den ud, efter et halvt år i fryseren, og uden friske bær i sæson :)

28cpvec.jpg

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer