Hensemutte

SKal holde bryllupstale - HJÆÆÆLP

6 posts in this topic

Hej Tøser,

Jeg er lidt på bar bund her, og håber i kan hjælpe mig. Min søster skal giftes til august - jaja jeg ved at jeg er tidligt ude, men jeg vil selvfølgelig gerne holde en sød og hyggelig tale for hende og gommen. Hvor skal jeg starte? Nu har jeg siddet og prøvet at komme op med nogle ideer, men har efterhånden stirret mig blind. Ved simpelthen ikke hvad der bør komme med i sådan en bryllupstale? Og jeg ved slet ikke hvor lang tid den bør være?
Jeg har forsøgt at finde et par sjove ordsprog eller citater men synes det er begrænset hvor meget af dem der er bryllups relevante - Så hvis I kender til et par søde citater, må i også meget gerne sige til:thumbsupsmileyanim:

Jeg vil blive frygteligt glad, hvis I kan hjælpe mig med nogle tips og tricks. Føler mig godt lidt på dybt vand her!:td::floejt:

 

God dag:cheerleader3:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nu er jeg godt nok lige udenfor nummer hvad angår "tøser", men vil svare alligevel.

 

Jeg vil foreslå at du kigger tilbage på jeres tid sammen som søstre og hvordan din søster præsenterede hendes kommende mand for dig. Derudover, så kom med nogle gode råd til ham, omkring nogle vaner din søster måske har, som han skal "advares" imod.

 

Rent tidsmæssigt bestemmer du selv hvor længe du vil tale. Der er ikke noget bestemt antal minutter man skal tale - du kan jo også bare rejse dig og udbringe en skål for parret.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er også "lidt udenfor nummer" her men har dog hørt rigtig mange og rigtig mange gode bryllupstaler gennem årene :) 

Jeg vil foreslå dig at du laver en brainstorm over hvad du - ikke nødvendigvis vil - men kan have med i talen. Tag gerne udgangspunkt i nogle konkrete oplevelser/hændelser fra jeres barndom/opvækst eller "vaner" som det bliver sagt ovenfor. Det er med til at give talen mere kolorit så det ikke bare bliver ord :)

Om talen så skal være meget følelsesladet, mere humoristisk eller en kombination er næsten op til dig selv og der er det vigtigt at du er dig selv. Hvad længden angår så er der en god regel som siger at en tale ikke bør vare meget mere end 10 minutter medmindre man er ude i noget diasshow o.l. Ellers taber man nemt folk på gulvet og det bliver nemt noget med at man taler uden egentligt manus/en tråd og det bemærker folk :). Der er desværre nogle talere som har svært ved at begrænse sig selv og sige "nok er nok" men gudskelov er det ligesom at det er blevet noget bedre de senere år :)      

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak for svar i to, undskyld jeg ikke har skrevet tilbage før, men der har simpelthen været for meget at se til! 

Det er nogle rigtig fine råd i kommer med, og jeg vil hvertfald prøve at holde den til under de ti minutter.

 

har i nogle forslag til at dulme nerverne med?:o

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Stesolider, Valium :):) Nej - Se sådan på det at du er blandt folk som du - for en stor dels vedkommende - kender godt og at du ikke kan dumme dig :) Tag det for hvad det er og vær dig selv (har jeg vidst sagt :)   

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forslag til at takle nerverne har jeg ikke rigtigt men måske forslag til at tale sig varm.

Skriv din tale ned så du kan læse op af den. Den kan være en stor hjælp i starten, når du så har læst et par linier eller 10 vil du nok bemærke at det bliver lettere at sige det der står på papiret uden nødvendigvis at læse det op. Og for at gøre det nemmere at fortælle det du gerne vil i den rigtige rækkefølge så kan du fremhæve stikord direkte i den skrevne tale, feks med fed skrift, så bliver det nemmere at skimme din tekst uden at glemme noget vigtigt eller feks en god formulering. 

Og går du i panik går du tilbage til at læse op. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥