Louise Stephansen

Tale fra bruden

3 posts in this topic

Hej. Skal giftes næste lørdag (20.04.19) og er næsten færdig med talen til min kommende mand.. Tænker tit på hvordan jeg skal styre mine følelser og nervøsitet. Er der nogen herinde der har et par gode råd til hvordan man "slapper" af mens man "er på". Håber på et par gode råd. Kh. Louise 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nu er ens bryllupsdag jo en dag hvor der er skruet ekstra op for følelserne, så om det er nok, ved jeg ikke. Men normalt er det en stor hjælp at have hele talen skrevet ned så den kan læses op hvis man går helt "i kage". Fremhæv (feks fed skrift) nogle ord i selve talen som kan bruges som stikord til at sige tingene uden at læse op. Så kan du veksle imellem at tale frit og læse op alt efter hvordan dine følelser gerbærder sig. 

Hvis du også er nervøs for selve tale er det en god forberedelse at have øvet sig. Ikke blot læse den igennem og tænke den igennem men fent faktisk læse det op så den kommer ud af munden et par gange - husk ikke for meget fart på. Man kan feks læse op for katten eller sofapuden, eller spejlet - man føler sig altid lidt dum at tale ud i luften. 

 

Og husk så at alle blot vil synes det er så sødt hvis bruden (eller gommen)  er tydeligt rørt. 

 

Håber du kan bruge det til lidt selvom det ikke helt svarer på dit spørgsmål. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og jeg tilføjer: Hold nogle naturlige pauser - skålepauser undervejs. Det er med til at give mere ro og det gør samtidig at talen ikke kommer til at virke oplæst :) Husk også på at du er blandt "dine egne". Du kan ikke "dumme dig". Pas på med at "tale frit" når du ligesom har været igennem dit manus for så udvikler det sig nemt til at du bare taler for at tale uden egentlig tanke på hvad du siger :)

Tal evt. med toastmaster om at du kommer på som en af de første talere. Det har jeg oplevet flere brude gøre og det gør at I bedre kan nyde festen når talen er klaret :) Kan man bede om det ? Ja selvfølgelig kan man det. Det er jo jeres fest :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer