Bryllupstrends 2019

Et bryllup i dag er ikke bare et bryllup som alle andre. En brud i hvid kjole, en gom i et jakkesæt, en masse gæster, en bryllupskage, en fest og gaver til brudeparret. I dag gør brudeparrene meget ud af at lave indslag, som er personlige, men som også følger en vis trend.

Vi kigger lidt nærmere på, hvilke trends der er populære i 2019.

Blomster

De sidste år har været præget af pastelfarver, men i 2019 bliver vi lidt mere vovede. Her kommer der farver på bordet og i buketterne. Klare farver som bordeaux, orange og blå er meget populære. De grønne indslag er stadig en stor del af buketten.

Annonce ♥

Blomsterne bruges også mere som dekoration i form af blomstervæg og lange guirlander på bordene. Der har altid været stort fokus på blomster, men i dag bruges de i langt større udstrækning.

brudebuket-orange-bordeaux

brudebuket-blå

Borddækning

Der kigges meget ud i naturen til borddækningen. Her er tørrede blomster blandet med levende et stort hit. Siv og græs blandes ind i designet. Det er stadig ret populært med lidt større bordopsatser, dog bliver der også brugt mange små vaser med forskellige blomster i.

Flere vaser med blandet indehold spredt ud på bordet mellem træskiver og stearinlys giver en hyggelig stemning af blomster eng og det rustikke bryllup.

borddækning med grønt

rustik-bordopdækning

Annonce ♥

borddækning-med-små-vaser

DYI

”Do it yourself” også kaldet DYI er et stort hit i år med. Meget laves selv; invitationer, blomsterdekorationer, pynt og takkekort.

Udenlandske websites som wish, etsy og amazon er populære, fordi her kan man købe meget billigt tilbehør til at være kreativ med. Men pas på, der er nogle faldgruber ved at bruge disse hjemmesider. Told og moms, hvis varerne sendes fra leverandører udenfor Europa, kan blive en dyr affære.

Men der er dog begyndt at dukke en hel del gode leverandører op i Danmark, som vinder terræn fordi deres grafiske udtryk i den grad falder i brudeparrenes smag. Nu kan du bestille alt fra egen designede invitationer til velkomstskilte i træ eller akryl.

En af årets store hits er netop akrylskiltene. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Man kan sammensætte sit eget design og få en rød tråd gennem alle skilte og bordkort.

papir-og-kuvert-og-vielsesringe

akryl-skilt

Ovenfor: Bordnummer skilt i akryl

Annonce ♥

diy-projekter-i-kirke

Ovenfor: Lækre DIY projekter fra Kristina og Marc’s bryllup, se flere billeder her. Photocredit: Adam Overgaard

Venues

De sidste år har det været meget populært med udendørsbryllupper, det bliver ikke anderledes i år. Den romantiske og landlige stil er stadig meget populær.

sonnerupgaard-1877-lade

Ovenfor: 1877-laden på Sonnerupgaard Gods er idéet til det landlige og rustikke bryllup.

En stilart der er ved at indtage stort, er den industrielle stil kombineret med den rå og den minimalistiske nordiske stil. Gennem at tilføre romantiske blomster og lyskæder giver det en unik og hyggelig stemning.

festlokale-industriel

Ovenfor: Klar til bryllupsfest hos Pladeværkstedet på Refshaleøen

Annonce ♥

Farver

Årets farver er stærke og går igen i dekorationer, blomster og tøj. De mest populære farver er bordeaux, orange og blå.

blå-bryllupskager

Ovenfor: Bryllupskager fra Kagekompagniet

orange-bryllupsdetaljer

bordeaux-borddekoration

Maid of honour/Best man

Vi henter mange traditioner fra andre lande. En tradition der er blevet meget populær er at “fri” til sin maid of honour og best man. Der bliver lavet æsker med gaver i og gerne med teksten ”Will you be my best man/maid of honour”.

En god måde at spørge sin bedste ven, søster eller hvem man nu gerne vil have ved sin side på den store dag.

brudepige-gave

Annonce ♥

Fotografering

Det hører et bryllup til at få taget billeder af brudeparret, men de fleste brudepar vil gerne undgå de traditionelle opstillede billeder. Derfor er det vigtigt, at fotograferne er med på alle de nyeste trends og hjælper brudeparret med at få de billeder de ønsker.

Det er vigtigt at mødes med eller tale med fotografen inden I booker vedkommende, selvfølgelig for at sikre at kemien mellem jer og fotografen passer.

Flere og flere fotografer arbejder i par og kan tilbyde at tage både billeder og filme under hele dagen. Nogle fotografer tilbyder endda også deres egen photobooth, som kan sættes op og bruges af gæsterne.

Det har de sidste par år været meget populært at få taget billeder på stranden og i skoven, og det er det stadig. Men med den voksende trend at holde bryllupper i den industrielle stil, kommer dette også til udtryk i billederne.

Man ser oftere billeder, der er taget i en gammel industribygning, på gaderne i indre by og på steder der oser af minimalistisk nordisk stil.

brudepar-kysser

Ovenfor: Christella og Troels, photocredit Nikolaj Grundtvig

brudepar-foran-hegn

Ovenfor: Karina og Marc, photocredit Applepark Photography

brudepar-på-eng

Ovenfor: Nadia og Nicklas, photocredit Sergiu Leustean

Denne artikel er skrevet af Dorthe Nørring, professionel bryllupsplanlægger og indehaver af Wedday.

Besøg gerne hendes hjemmeside www.wedday.dk for mere information om, hvordan hun kan hjælpe jer med at planlægge jeres drømmebryllup.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup