Find pengene til brylluppet

Dette indhold er sponsoreret.

Efter han har friet kommer al planlægningen og et af de første spørgsmål, mange stiller sig selv er, hvordan der bliver råd til at fejre dagen uden at låne penge.

For at svare på det, har vi allieret os med Christian fra mininvestering.dk der med sin hjemmeside hver måned hjælper mere end 20.000 danskere med at spare penge op og investere dem.

Annonce ♥

Her skal pengene investeres i et bryllup, noget der ikke var helt ukendt for Christian der selv for et par år siden stod i samme situation.

Find penge i jeres nuværende budget

Hvis I har nogenlunde styr på budgettet, og hverken kører med månedligt underskud eller allerede har optimeret det helt vildt, så kan de fleste danskere finde 3-6.000 om måneden i deres budget.

På hjemmesiden mininvestering.dk har Christian lavet et gratis kursus der over 30 dage hjælper dig med at spare mindst 3.000,- om måneden. Besøg hjemmesiden og så får du et tilbud om at få 30 tips, der kan spare dig for 3.000 kr. om måneden – det er helt gratis.

Det er alt fra de almindelige tips om at optimere telefonregningen og internettet til at overveje, om man skal være medlem af folkekirken (I kan sagtens blive gift i folkekirken, hvis blot en af jer er medlem).

Spring en sommerferie over

Tager I hvert år på en eller flere rejser? Nogle familier bruger helt op til 100.000,- om året på ferier, hvilket betyder, at blot det at springe ferien over et år kan give alle pengene til brylluppet. Selv den ene uge i Tyrkiet med 2 børn koster let 20.000,-.

Vil I stadig gerne holde en billig ferie, så se på et sommerhus udenfor højsæson. Her kan du ofte leje et stort poolhus inkl. forbrug og rengøring for 4.000 for en uge, med plads til 10 personer eller mere.

Det er måske knap så eksotisk som en ferie sydpå, men det behøver ikke være kedeligt at være i sommerhus. Det kan måske ligefrem være super hyggeligt og give en form for samvær, som I måske har savnet. Spil spil, gå ture, læs bøger.

Annonce ♥

Tag ekstra timer eller et deltidsjob

Der er en række begivenheder i livet, der bare kræver en opsparing lidt ud over det sædvanlige. Bryllup, køb af drømmehuset og de 3 måneder I gerne vil rejse med børnene i Asien.

Det er få begivenheder i livet der koster så mange penge, og du kan derfor med god samvittighed give den lidt ekstra gas for at spare pengene op til det og vide, at bagefter er det mere normale forhold igen.

Måske har du mulighed for at tage lidt ekstra vagter på jobbet, men har du ikke det, kan et deltidsjob med 1-2 vagter i ugen også være en løsning. Nogle steder kan du også vælge at tage lidt mindre ferie og få resten udbetalt.

Med et ekstra job kan en person ofte spare 20-40.000 op på et år.

Udlej ekstra værelse eller bilen

Med tjenester som GoMore og Airbnb er det blevet langt lettere at tjene penge på at leje noget ud. Måske har I et ekstra værelse til overs? Så udlej værelset på Airbnb.

Et værelse i København kan du ofte leje ud fra 5.000-8.000,- om måneden til en udvekslingsstudent, som er her i 3-12 måneder. I kan også leje ud til turister i sommerperioden, hvis I alligevel selv er bortrejst.

Afbetalingen på bilen kan også hurtigt forsvinde ved at leje den ud på GoMore, du kan ofte få 500,- for pr. dag den udlejes, og har I to biler kan den ene måske let tage cyklen på jobbet om sommeren. Men husk at de penge du får ind, skal sættes ind på opsparingen.

Annonce ♥

Udskyd i stedet for at låne pengene

Det kan virke som en god idé at låne de sidste penge til jeres bryllup, men det gælder om at huske på, at på den anden side af jeres bryllup, er der nye mål som også koster penge.

Har I valgt at låne pengene, vil i stå med endnu flere månedlige udgifter og dermed dårligere mulighed for at spare op til de nye ting i gerne vil i livet.

Så selvom det virker virkelig så ærgerligt at skulle udskyde brylluppet, så kan det være en meget klog beslutning, hvis I ikke vil gå på kompromis og skære ned, hvis jeres budget er ved at skride helt.

Forskud på arven

Hvis du ingen søskende har, er det let at spørge dine forældre om et forskud på arven.

Men også selvom du har søskende, kan I måske alle spørge jeres forældre, om de vil give jer alle et beløb, der er under grænsen for, hvad de skattefrit må give jer hvert år. Så slipper I også for arveafgift den dag arven skal fordeles.

Det kan naturligvis være et ømt punkt, så dette er selvfølgelig noget, I skal tænke grundigt over, inden I spørger. Men det kunne jo være, at I har haft taget den snak i familien på et tidligere tidspunkt, og ved at jeres forældre er med på idéen.

Husk at gå ind på mininvestering.dk og få alle de gode sparetips.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup