Hudplejeguide til brude

En tur på skønhedsklinik kan hurtig komme til at koste en formue, hvis det både er krop, fødder og ansigt der har brug for en omgang. Så hvorfor ikke gå i gang selv? Med meget få billige midler kan du få en lækker omgang hjemme-spa, som ville have kostet tusinde af kroner hos en salon.

Her giver vores skønhedsekspert en guide til din egen hjemme-spa. Dette skal du bruge:

– Musik
– Stearinlys
– Afkølet kamillethe (køleskabskoldt)
– Rensemælk
– Ansigtspeeling (Med mange små korn)/ Kropspeeling
– Ansigtsmaske
– Kogende vand
– Skål
– Håndklæde
– Fugtighedscreme/ Bodylotion
– Lagen
– Badesalt/ duftolie
– Pimpsten

Annonce ♥

Find noget dejlig afslappende musik frem og tænd et par stearinlys. En dejlig atmosfære giver afslappende impulser til kroppen. Læs også vores artikel Himmelsk hud.

Ansigt
Start med at afrense dit ansigt med en rensemælk eller ansigtssæbe. Køb evt. en ansigtssvamp i Bodyshop, der blidt fjerner snavs og forurening helt ned i porerne. Herefter skal du bruge en god ansigtspeeling – den skal have mange små korn. Ikke en grovkornet en med mange store korn.

Små korn renser bedre helt i dybden og fjerner døde hudceller. En rigtig god småkornet peeling er ”Peel Doux” fra CKE Spa & Wellness.

Hvis du vil have en mere dybdegående virkning, kan du koge lidt vand og komme det i en skål. Sæt dig med hovedet henover skålen med et håndklæde over hovedet imens du massere peelingen ind i huden.

PAS PÅ AT SKÅLEN IKKE VÆLTER! OG LAD VÆRE MED AT STOPPE HÅNDKLÆDET IND UNDER SKÅLEN!

Brug en fugtgivende ansigtsmaske i hele ansigtet, lad den trække i ca. 10 minutter. Læg dig evt. på sengen og lyt til musikken. Fjern ansigtsmasken igen og dup huden med kold kamillethe.

Smør huden ind i en god dagcreme. Og vent med at lægge makeup til næste dag, så huden kan få ro natten over.

Krop
Hvis du har badekar kan du starte med at fylde det op med dejlig lunt vand. Drys lidt badesalt i vandet og opløs det med hænderne. Hvis du har brusekabine, så dryp et par dråber duftolie (kan købes i Body Shop) på gulvet (pas på du ikke falder i det) og tænd for det varme vand så det begynder at dampe.

Når der kommer damp, vil der begynde at sprede sig en fantastisk duft i badeværelset. Skru ned for varmen på vandet så det bliver en dejlig temperatur. Hav din kops-peeling klar i en bøtte. Køb den eller lav den selv at mandelolie og sukker.

Start med at lade din krop blive varmet op af vandet, og begynd derefter at massere din krops-peeling rundt på huden. Husk de kritiske områder: baller, albuer og mave.

Herefter skal du op og skylles med lunt vand, så alle peeling-resterne forsvinder. Imens du er våd skal du vikle dig ind et lagen og hoppe ned under din dyne. Her skal du ligge og lytte til musikken i et kvarter.

Når du har ligget under din dyne med lagnet viklet om dig, er du klar til at smøre hele kroppen ind i en god fugtgivende bodylotion.

Fødder
Lav et fodbad med lunt vand og badesalt. Kom fødderne ned i det lune vand og opløs badesalten med tæerne. Lad badesalten virke i 5-10 minutter og begynd så at bruge pimpstenen på de områder, hvor du har tør hud.

Brug noget af din krops-peeling til at massere fødderne ind i. Vask peelingen af og tør grundigt, især mellem tæerne. Smør fødderne ind i en god fed creme og tag sokker på. Dette bevirker at fødderne bliver endnu blødere.

Så er du klar til den store dag  – god fornøjelse..

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup