Alternativt bryllup

Artiklen er skrevet med hjælp fra vores samarbejdspartner LivsCeremonier.dk

I kan sagtens få et alternativt bryllup, hvis I har valgt kirken fra og ikke synes, at rådhuset er så festligt. Med Livsceremonier kan I selv være med til at skabe jeres egen personlige ceremoni sammen med alle jeres bryllupsgæster.

Brylluppet er jo et stort øjeblik mellem jer. Så det er synd, hvis I skal gå på kompromis, når I nu kan få det præcist, som I ønsker. Læs alt om alternativt bryllup i denne artikel.

Annonce ♥

Hvorfor vælge et alternativt bryllup

Der kan være mange grunde til at skabe jeres egen mindeværdige og romantiske ceremoni, som danner grundlag for jeres samliv og ægteskab fremover. Måske har I ikke noget forhold til religion. Måske kommer I med hver jeres trosmæssige baggrund. Måske har I været gift før.

Eller måske har bare I lyst til at sammensætte jeres helt egen ceremoni og sætte jeres præg på den med lige den rette stemning, jeres yndlingsmusik, de sange, den bryllupstale og de løfter, der siger netop jer noget. Det er jeres ceremoni, den kan foregå alle vegne, og der er ingen regler, I skal overholde.

stole og overdækket alter alternativt bryllup

Hvem kan give jer et alternativt bryllup

LivsCeremonier tilbyder at komme ud til jer og afholde en bryllupsceremoni lige efter jeres ønsker. Der er ikke tale om præster, men i stedet kaldes det ceremonileder, som I mødes med nogle måneder før og sammen planlægger I ceremonien.

I bliver også interviewet til en bryllupstale, og herefter tager Livsceremonier ansvaret for gennemførelsen af hele indholdet af ceremonien, på lige fod med præsten. De kan også sørge for kontakt musikere m.m.

Annonce ♥

Hvad er programmet

I sammensætter selv programmet sammen med ceremonilederen. Det tager ca. 20-30 minutter og formes efter jeres egne ønsker og tanker om indhold. Så I bestemmer selv, hvor mange elementer fra den traditionelle vielse, I ønsker at inddrage. Eller om I kreerer helt jeres egen.

En typisk ceremoni forløber sådan her, men kan selvfølgelig tones op eller ned alt efter jeres ønsker.

-Gæster og brudgom er klar
-Indgangsmusik – bruden føres op til gommen
-Ceremonilederen byder velkommen
-En sang eller musik
-Bryllupstale om jeres baggrund, liv og kærlighed til hinanden, drømme og håb om fremtiden
-Eventuelt andre indslag – sange, musik, digte fra familie/venner/børn
-Vielsesritualet med egne løfter, ringe eller anden symbolhandling
-Eventuelt en sang/musik mere
-Afrunding og udgangsmusik
-Reception

Hvad koster en ceremoni

Hos Livsceremonier koster det 7.500 kr. inklusive moms. Det inkluderer en vielsessamtale forinden, som foregår hjemme hos jer.

Det er netop denne samtale, der danner baggrund for selve bryllupstalen, som ceremonilederen holder for jer under ceremonien. Samt planlægning, koordinering og gennemførelse af ceremonien med alle involverede.

brudepar kysser i forgrunden brudebuket med roser

Det formelle ved et alternativt bryllup

Reglerne i Danmark siger, at kun et godkendt trossamfund eller borgmestre/giftefogeder kan fortage vielser. LIVSCEREMONIER er helt uafhængige og har ingen tilknytning til noget trossamfund.

Derfor skal I et smut på rådhuset før eller efter ceremonien og ordne det juridiske eller invitere borgmesteren med til ceremonien. Det fungerer så fint at kombinere det formelle med kærligheden. Det plejer ikke at være noget problem og datoen for bryllupsdagen, er den dag, I holder ceremoni og fest.

Artiklen er skrevet i samarbejde med LivsCeremonier, du kan læse mere om dem på deres hjemmeside.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup