Vielse i det fri

Kirkelig vielse i det fri blev en realitet i april 2013, og det har åbnet op for endnu en mulighed for at personliggøre jeres bryllup. Vi bad sognepræst Adrian Hove-Kreutzfeldt om lidt indsigt i vielser i det fri, han har viet flere brudepar under åben himmel. læs hvad han siger herunder.

Vælger I ”vielse uden for kirkens rum,” så gør Jer klar til himmelhøj glæde – og at I skal tage højde for, at det kunne begynde at regne og blæse. Kirkerne kan meget med deres faste rammer. Og ritualet til vielse uden for kirkens rum vil være meget som det, der foregår i kirken: Læsninger, tilspørgsel, erklæring, velsignelse.

Men hvis I kan sammensætte en setting, der minder Jer om, hvor I har fundet kærligheden, hvis I kan invitere gæsterne til at blive en del af Jeres fortælling om at I hører hjemme i fx Guds fri natur, så er der kun at sige: Go for it!

Annonce ♥

Vielse i det fri – hvor og hvordan?

Skal det være i slottets festsal, så vielsen bliver en del af festen? Hjemme, hvor I knytter hjertebånd? Ved stranden, hvor I kyssede første gang? Mulighederne er nærmest uanede.

Det samme er overvejelserne: Hvad gør I med musikken? Kan I få en præst med op på broen? Hvad nu hvis det regner? Kan alle gæster høre, hvad der bliver sagt? Hvad gør vi, hvis den lokale præst ikke vil?

Jeg har været præst i fem-seks år – og vielser uden for kirkens rum giver mere end god mening. Vielsen for ét par på slottet i Skotland var storslået. Et andet par udvekslede, helt low-key, løfter og ringe under barndommens træ – det var intenst. Brylluppet for mere end hundrede gæster ved stranden var en fest. Velsignelsen i haven oven på parrets sygdom i et andet pars have var rørende.

Uanset hvor brylluppet skal stå, så kommer der en indledende samtale, hvor I fortæller om Jer selv og Jeres overvejelser. Find ud af, om stedet kan fungere i al slags vejr for alle Jeres gæster. Find en præst, hvor kemien passer. Find musikere, der kan fange Jeres tone. God fornøjelse med forberedelserne.

brudepar der er viet i det fri

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup