Brudesæt fra Castens

Hvad gør man egentlig med forlovelsesringen efter vielsen? Det spørgsmål er der nok mange af jer læsere, der sidder med. For hvad skal du stille op med den ring, som du ved, at han sandsynligvis har brugt lang tid og mange overvejelser på at fri til dig med?

Nogle vælger at fortsætte med at bære ringen på venstre hånd og så vielsesringen på højre. Andre føler, at forlovelsesringen er passé, nu de er blevet gift, så de tager den af, og så ligger den bare i smykkeskrinet.

Og atter andre er lidt triste over at to fingre er optagede, fordi de egentlig gerne ville kunne bære andre ringe end både forlovelses- og vielsesringen efter brylluppet. Ganske enkelt fordi de har mange andre smukke ringe, som de gerne vil bruge.

Annonce ♥

Brudesæt

Vi har taget en snak med smykkedesigner og guldsmed Karin Castens. Hendes løsningsforslag kan være at få lavet en vielsesring, der passer op ad (og til) forlovelsesringen – en såkaldt companion ring. Tilsammen danner disse to et brudesæt.

Er forlovelsesringen lige og ganske enkel, er den nemmeste mulighed en form for alliancering, som også er lige og evt. forsynet med diamanter på række. Her er der flere muligheder indenfor dimensioner, materialer, overflade og måder selve stenene er fattede på, men ringen som sådan er ganske enkel.

guldring med diamanter

Ovenfor: 14k guld fra Castens med i alt 0,2ct TW/VVS diamanter – 6.490 kr.

Men hvad så hvis forlovelsesringen ikke er lige, fx fordi fatningen til stenen rager ud til begge sider, og en lige vielsesring derfor aldrig vil kunne ligge tæt op af forlovelsesringen?

Annonce ♥

Så må man blive kreativ og få sin guldsmed til at bygge en ring, der tager højde for forlovelsesringens form. Som oftest vil man vælge at bygge en ring, som slår et bueslag omkring selve fatningen.

ametyst ring med garderring

Ovenfor: Kundens egen ametystring med en garderring fra Castens af 14k guld og i alt 0,1ct W/SI diamanter – 6.600 kr.

Hooked on you

Der er også en anden mulighed, som Karin Castens har udviklet: Det kurvede design ”Hooked on You”, der er skabt som supplement til solitaire forlovelsesringe.

Denne ring har en lidt større bue og en oval form, der gør det muligt at hægte den op over solitairens fatning og derpå lægge sig lige så fint ned langs solitairens ringskinne.

Du kan vælge at få en ring, der er helt glat eller med en rå overflade – eller få fattet diamanter i den, så den danner en bølget halo omkring forlovelsesringens centersten og fremhæver denne på det smukkeste.

diamantring med garderring

Ovenfor: Kundens egen diamantring med Hooked on You fra Castens af 14k hvidguld med i alt 0,55ct W/SI diamanter – 12.700 kr.

solitarie og companion ring

Ovenfor: ”Simple Solitaire” af 18k guld med 0,17ct grøn diamant – 11.140 kr + Slank Hooked on You af 14k hvidguld – 3.220 kr. Begge ringe fra Castens.

Hooked on You er i oprindeligt designet til at fungere sammen med solitairen Hiding Heart – tilsammen danner de brudesættet ”Two Forever”, som har vundet guldmedalje ved den internationale designkonkurrence A’Design Award.

Disse ringe fås i mange størrelser og materialekombinationer. Læs mere om Hooked on You her.

hvidguldring og companion ring

Ovenfor: Two Forever sæt fra Castens af 14k hvidguld med 0,9ct W/SI diamant og i alt 0,14ct W/SI diamanter i Hooked on You til i alt 83.000 kr.

Der er mange forskellige størrelser og former for solitairer og af samme grund skal en Hooked on You altid tilpasses specielt efter netop din ring. Derfor er det også nødvendigt at aflevere din forlovelsesring hos Castens i denne tilpasningsfase, så de to ringe kan danne et smukt par i mange år fremover.

Kunne du tænke dig en sådan specialdesignet vielsesring, der passer til din forlovelsesring, kan du med fordel bestille tid til et designmøde hos Castens på castens.com.

Annonce ♥

Den perfekte frier- eller forlovelsesring

Har du endnu forlovelsen til gode, kan du jo give din kæreste et tip om, at et brudesæt ville falde i god jord.

Der er mange muligheder hos Castens, der er den danske specialist indenfor håndlavede brudesæt – fra den klassiske Two Forever til den romantiske og asymmetriske Complete Me med snirkler og bobler.

Uanset hvad, kan du få skabt lige netop DEN ring, som er rigtig for dig – for vi er alle forskellige og fortjener, at netop disse vigtige hverdagsringe afspejler lige netop den person som vi er.

3 guldringe - 2 dame og en herrering

Ovenfor: Complete Me brudesæt af 14k guld med 0,9ct safir & i alt 0,11ct TW/VVS diamanter – 29.000,- incl hans ring

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup