Platin er nu billigere end guld

Artiklen er skrevet af vores samarbejspartner Acredo 

Det eftertragtede platin er blevet billigere end guld. Spekulation i guld og nye retningslinjer om ædelmetaller fra erhvervsministeriet, har skabt en unik mulighed for at købe smykker med platin. ”Som at få en Audi til prisen for en Fiat”, mener smykke ekspert.

Hos Acredo er der jubel at spore på trods af disse svære tider. Det skyldes, at Platin for første gang nogensinde er billigere end guld. Acredo er en af de få butikker i landet, som kan sælge den nye godkendte platin.

Annonce ♥

Platin har hidtil været et af de højest prissatte ædelmetaller, men på det seneste har den internationale spekulation i guld fået priserne på guld til at ryge i vejret. I samme periode har platin-prisen bibeholdt et stabilt leje, hvilket har resulteret i, at platin nu for første gang i historien er billigere end finguldet.

”I kølvandet på en finanskrise vil der være øget fokus på investering i guld blandt private. Corona-krisen må siges at gå ind under kategorien finanskrise. Platin er ikke på samme måde kendt som et investeringsmiddel blandt private og har derfor en mere stabil udvikling.

Stigningen i guldpriserne har været på himmelflugt. I 1999 kostede 1 gram guld 58 kr. Lige nu (august 2020) koster det 381 kr. pr. gram. Sammenlignet med platin, som i dag er 140 kr. pr. gram, er guldet altså markant dyrere pr. gram”, uddyber Mona Andersen fra Acredos danske butik i Roskilde.

vielsesringe platin

Acredo model S-1245-3. Vielsesringe i platin 600 med 3 brillanter. Sætpris 7.336,-

Annonce ♥

vielsesringe platin

Acredo model S-1235-5. Vielsesringe i platin med 27 brillanter i dameringen. Sætpris 10.751,-

vielsesringe platin

Acredo model S-1260-4. Vielsesringe i platin 600 og 18 kt rose guld med 5 brillanter. Sætpris 12.204,-

Eftertragtede smykker til billigere priser

Ifølge smykke eksperten har platin traditionelt været dyrere end guld, da det indtil nu kun har været tilladt at kalde smykker for platin-smykker, hvis de indeholdt 850 promille platin. Det vil svare til et 21,6 karat guldsmykke.

Men med den nye lovændring om ædelmetal, er det nu muligt at få platin-smykker ned til 600 promille – det der svarer til et 14 karat guldsmykke. Og det har skabt et helt nyt platin-marked, som mange smykke interesserede nu har råd til.

”Ændringerne åbner en ny dør for de mange kunder, der ønsker et platin-smykke. For nu kan man få det eftertragtede ædelmetal til helt andre priser. Det er som at få en Audi til prisen for en Fiat.

vielsesringe platin

Acredo model A-1689-5. Vielsesringe i platin 600 med 25 brillanter. Sætpris 18.164,-

Annonce ♥

vielsesringe platin

Acredo model A-2110-5. Vielsesringe i platin 600 med 34 brillanter. Sætpris 26.816,-

Vielsesringe platin og guld

Acredo model A-1711-10. Vielsesringe i platin 600 og 18 kt guld med 120 brillanter. Sætpris 36.844,-

Annonce ♥

Platin er, i modsætning til guld, et hvidt metal. Det er meget sjældent og er derfor et kostbart ædelmetal med stor renhed. Enhver vil kunne mærke forskellen på vægten, da platin har en større vægtfylde og er langt tungere end guld”, forklarer Mona Andersen.

Blandt juvelerfirmaer verden over har interessen for platin været stadig stigende i de senere år. Og det mærker man også hos Acredo, der især specialiserer sig i vielses- og forlovelsesringe.

”Vi kan se, at efterspørgslen er stigende – især da Acredo i Roskilde er en af de eneste i Danmark, som kan tilbyde platin på 600 promille. Det meget robuste metal er garanti for, at smykkerne klarer tidens tand, og tilmed ser godt ud i hele ens levetid. Så vi forventer meget af det voksende platin-marked”, siger Mona Andersen.

Kom forbi butikken i Roskilde og få en snak med Mona om mulighederne med Platin. Ring 40369505 eller e-mail mona@acredo-lounge.dk og book en tid.
Du kan desuden læses mere på www.Acredo.dk.

Alle billeder i denne artikel tilhører Acredo og må ikke anvendes uden deres tilladelse.

FAQ

  • Hvad er platin?

    Platin er et sjældent ædelmetal, som bl.a. anvendes til smykke fremstilling, og platin er faktisk tungere end guld.

  • Hvad farve har platin?

    Platin er gråhvidt.

  • Er platin hårdt?

    Ja, platin er et meget hårdt materiale og derfor også meget holdbart. Ringe i platin er meget modstandsdygtige i forhold til ridser og mærker.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup