Rå diamanter – usleben kærlighed

Når man siger ordet ”diamant”, så dukker en rund klar brillant oftest op på nethinden. Roughdiamonds.dk Fine Jewellery by Maya Bjørnsten bryder med dette billede ved at bruge rå, uslebne diamanter med alle deres uperfekte former, farver og størrelser, som er smukke nok til at blive elsket præcis som de er.

En 900 millioner år lang kærlighedshistorie

Det skete den dag, hvor Maya Bjørnstens mand kom hjem fra Antwerpen med flere hundrede billeder af uslebne diamanter. Den dag blev hun forelsket. I alt det uperfekte så hun et utal af muligheder.

Det perfekte i diamanternes uperfekte former, farver og størrelser – uberørt af menneskehænder. De var ikke hvad diamanteksperterne kalder perfekt. Men de var perfekte for hende.

Annonce ♥

Hver og én diamant havde sin egen vitalitet, sit indre liv og synlige livshistorie på mellem 900 millioner og 3 billioner år. At slibe kanter af dem, ville være som at ændre på stenens og dermed Moder Naturs personlighed.

Derfor er Moder Natur chefdesigner, når Roughdiamonds.dk kreerer unikasmykker med de rå diamanter af smykkekvalitet, som normalt ville blive sendt til slibning.

rå-diamanter-i-guld-ringe

Mere end de 4 C’er

Rå diamanter kommer i over 12.000 forskellige kvaliteter, hvor top 20% er dem, som er egnede til slibning og brug i smykker. Når Maya rejser til diamant hovedstaden Antwerpen i Belgien er hun blandt førstevælgerne og får lov til at håndplukke netop de rå diamanter, hun forelsker sig i.

Hver eneste uslebne diamant fremviser sin livshistorie, som man normalvist ville slibe væk, sin særlige farve og skæve former med hvert sit særlige udtryk. Alle smykker fra Roughdiamonds.dk er derfor også unika, for der vil altid være en lille detalje, der adskiller dem fra hinanden.

Annonce ♥

Med blik for detaljerne skabes underspillede smykker, hvor diamanten får plads til at være som den, den er.

For Maya er det vigtigt at smykket med de rå diamanter komplimenterer personen, der skal bære dem. Derfor kan et klassisk spørgsmål i den Skjulte Butik også lyde hvilken farve øjne og hår den kommende bærer har.

rå-hvidlig-diamant-i-guldring

”Det er så vigtigt for mig, at den rå diamant ikke kun viser den smukkeste side frem af sig selv, men også understøtter bærerens egne farver og personlighed. Derfor er vores øjne og ører faktisk de bedste hjælpemidler, når vi hjælper med at finde det rigtige smykke”.

rå-uslebne-diamanter-i-hvidguldsringe

En verden af farver

I det rå diamant univers er verden fuld af farver. For Maya behøver en rå diamant nemlig ikke være hvid eller fuldstændig klar for at være smuk som den er.

Annonce ♥

”For mig er en rå diamant faktisk allersmukkest, når man kan se dens små uperfektheder, kanter, særlige farve og inklusioner. Det er med til at give den liv og karakter. Det er faktisk også dér, at man kan se hele dens lange livshistorie.

Vi mennesker er jo heller ikke fejlfri, så hvorfor skal vores diamanter være det? Det er jo alle vores særligheder, der skaber vores personlighed. Det er derfor, vores motto er Love It Like It Is”.

øreringe-med-rå-klare-diamanter

Roughdiamonds.dk Fine Jewellery by Maya Bjørnsten har den skjulte butik i hjertet af København, men sælger også underspillede smykker med rå diamanter til hele verden.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup