Dagen derpå

Dagen derpå efter brylluppet – af Joachim Carsten Stender.

Bankende hovedpine var den første tanke. Jeg havde stadig min smokingvest og skjorte på, hvor der var spor af noget, der lignede guacamole og rødvin. Min kæreste – eller min kone, faktisk – snorkede ved siden af med hånden trukket op under hagen.

Ringen sad så fint dér på hendes finger – en varme bredte sig ned i mine lægge. Jeg rejste mig fra sengen og kiggede ud imellem gardinerne. Middagssolen stod øverst på himlen, og de fleste af bryllupsgæsternes biler havde forladt gårdspladsen.

Annonce ♥

Jeg kiggede ned på mine fødder. Jeg havde stadig sokker på, men tåspidserne var ligesom klippet af. ”Selvfølgelig”, grinede jeg lidt for mig selv. Jeg strøg min kone over kinden og gik ned i festsalen for at se, om nogle af gæsterne stadig var her.

På en Chesterfieldsofa lå min bestman, Torben, med en flaske whiskey under amen. Dansegulvet var fyldt med balloner, konfetti og knuste chips. “Er det dig?”, sagde Torben fra sit leje. Han lød stadig beruset.

”Hvorfor helvede ligger du dér, når jeg har gjort mig umage med at leje værelse til dig?”, grinede jeg. ”Jeg kan ikke huske en skid…”. ”Du lovpriste vores kærlighed omkring 300 gange efter brudevalsen, svarede jeg ham”.

”I var sgu også søde, Joachim. Joachim, I ER søde, men kan du huske…”, Torben blev afbrudt af en friseret mand, der pludselig stod i døråbningen iført pressede sorte bukser og en strøget hvid skjorte. Han udstrålede en del mere oplagthed, end jeg kunne tillægge Torben eller mig selv.

”I kigger så underligt”, sagde han og trak smilende på skuldrene. ”Er du ikke bartenderen fra i går?”, spurgte Torben. ”Jo, Jeg er bare ved at pakke baren og sprutten ned”.

Han nikkede mod whiskyen, der stadig lå i Torbens arme. ”Vil du beholde den dér”, grinede han. ”Nej, nej, for Guds skyld… og for kærlighedens skyld. Tag den. Befri mig”. Bartenderen grinede, mens Torben rakte ham whiskyen.

”Det gik da meget godt, gjorde det ikke”, spurgte jeg. Han nikkede til mig og smilede: ”Baren blev i hvert fald udsolgt – med undtagelsen af whiskyen”. ”Ja, Torben er kendt for at være en god afslutter”, grinede jeg. ”I havde i hvert fald en fest”, grinede bartenderen tilbage.

Annonce ♥

”Du lavede fandme nogle gode cocktails”, sagde Torben og forsøgte at komme op at sidde. ”That’s my job”, sagde han, ”jeg har lige pakket bilen, så jeg vil se at komme videre, men tak for i går, jeg håber I nød det”.

”Det var fantastisk ikke at skulle bekymre sig om noget”, sagde jeg og gav ham et håndtryk. ”Vi ses”, han gik ud på gårdspladsen og læssede det sidste ind i kassevognen. Torben kiggede efter ham. ”Fedt nok, dem skal jeg sgu da bruge til min fødselsdag”.

Torben lå nu på alle fire og ledte efter sine sko under sofaen. ”Vi kører noget let frokost til dem, der ikke er taget hjem endnu, vil du med over i restauranten?”, spurgte jeg. ”Er der hønsesalat?”, spurgte Torben. ”Ja”. ”Og Panodiler?”. ”Ja”.

Da vi gik over gårdspladsen, stod min kone og vinkede til os i vinduet, mens solen dansede i glasset. I samme øjeblik løb Torben over i et lille bed med mammutblade, hvor han kastede op. ”For helvede”, bandede han ind imellem.

Jeg sendte min ægtehustru et fingerkys og gik mod restauranten. ”Vi ses bare derinde, Torben”, råbte jeg, så fuglene rejste sig omkring mig. I det øjeblik kunne jeg ikke være lykkeligere.

Vil du også vågne op dagen efter dit bryllup og vide, at I har holdt årtiets bedste fest? Så gør som Joachim og book bar-mobil.dk til brylluppet.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup