Få mestret din tandlægeskræk inden brylluppet

Det er vigtigt, at man altid sørger for at passe godt på sig selv, og at man holder sig sund og rask. Det er især vigtigt, at ens helbred er 100% i orden både fysisk og psykisk, hvis man har et bryllup lige om hjørnet.

Der er mange ting, som man kan gøre for at passe godt på sig selv. En af dem er blandt andet, at man sørger for at gå til tandlægen med jævnlige besøg. Men det kan være svært at komme til tandlægen, især hvis man lider af tandlægeskræk. Derfor er der her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan komme din tandlægeskræk til livs inden brylluppet.

Annonce ♥

Kend konsekvenserne af at skippe tandlægen

Der er mange danskere, der kender til tandlægeskræk. Faktisk er næsten halvdelen af den danske befolkning nervøse for at gå til tandlægen, og hele 10% lider reelt af det, som vi kalder for tandlægeskræk. Lider man af tandlægeskræk, så kan det i sig selv være betryggende at vide, at man bestemt ikke er alene om det, men forhåbentligt er der flere ting, som man kan gøre, der kan være med til at gøre tandlægebesøgene lidt mindre skrækslagne.

Først og fremmest er det vigtigt, at man er klar over, hvilke konsekvenser det har, hvis man undgår at tage til tandlægen. Kommer man aldrig til tandlægen, så kan det nemlig have flere konsekvenser efterfølgende, fordi man ikke holder øje med tændernes sundhed.

Angsten for at komme til tandlægen opstår ofte i barndommen, hvor man kan huske en eller flere trælse oplevelser hos tandlægen, som efterfølgende har medført til en følelse af, at det er farligt og usikkert at gå til tandlægen.

Er man en af dem, der ikke kommer til tandlægen så ofte, som man burde, så er det vigtigt, at man er klar over, at det kan have konsekvenser for ens sundhed. Når man ikke tager til tandlægen, så vil forskellige skader og mulige sygdomme i munden, som størstedelen af os kommer til at opleve, aldrig blive behandlet.

Tænderne vil derudover blive grimme at se på, fordi de ikke bliver plejet ordentligt. Man vil kunne komme til at lugte ud af munden, og går der for lang tid, hvor man ikke passer ordentligt på sine tænder, så vil de til sidst blive så ødelagte, at de kan falde ud. Det går både ud over tyggefunktionen, og som kommende brud, så er det bare ikke et kønt look ikke at have tænder i munden. Det kan forhåbentligt give ting til eftertanke, så man genovervejer sin besluting om at skippe tandlægebesøget.

Annonce ♥

Vær tilknyttet en tandlæge som du er tryg ved

Angsten for at komme til tandlæge er som sagt ofte opstået i barndommen. Har man haft en eller flere ubehagelige oplevelser hos tandlægen, så kan det sidde så dybt i en, at man efterfølgende udvikler tandlægeskræk og ikke tør at komme til tandlægen.

Er man angst for at komme til tandlægen, så er det vigtigt, at man bliver skarp på, hvorfor man er bange for det. Er det smerten fra en eller flere behandlinger, som man kan huske? Eller har det måske været selve oplevelsen hos tandlægen, eller endda den bestemte tandlæge, som man ikke har følt sig tryg ved?

Kommer man frem til, at det faktisk er den tandlæge, som man er tilknyttet hos, at man har det træls med, så kan det være en rigtig god idé at overveje, om man skal skifte over til en ny tandlæge.

Det kan virke uoverskueligt at skulle skifte tandlæge, men det kan være med til, at man får sig en ny tandlæge, som man både er tryg ved og glad for, og dét kan være med til, at kommende besøgene hos tandlægen fremover vil være mere behagelige.

Fortæl tandlægen hvis du er nervøs

Er du nervøs for at være ved tandlægen, så skal du ikke holde dig tilbage med at fortælle det til din tandlæge. De fleste tandlæger ønsker naturligvis, at du finder behandlingen hos dem så behagelig som muligt, og ved at du fortæller dem, at du lider af tandlægeskræk, så kan de lettere få taget de helt rigtige hensyn til dig.

Lider du af tandlægeskræk, så kan det desuden være en fordel, at du vælger en tandlægeklinik, som har erfaring i at behandle patienter, der lider af tandlægeskræk. Det kan være forskelligt, hvilke hensyn en tandlæge tager, for at du føler dig så tryg som muligt, men lider man af tandlægeskræk, så er det en god idé, at den klinik man vælger gør så mange af de nedenstående ting som muligt:

-Tager sig god tid til at gennemføre din behandling
-Sørger for, at du aldrig føler dig presset ud i noget, som du ikke har lyst til
-Lytter til dine behov, og hvordan du har det
-Forstår og accepterer din angst, og er velvidende om, at selve det at komme til tandlægen kan være svært i sig selv
-Informerer dig om alt, hvad de foretager sig gennem hele forløbet
-Gør sig umage for, at give dig en god og rar oplevelse
-Sørger for, at alle behandlinger er 100% smertefrie, også det at blive bedøvet

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup