Sådan får du de bedste billeder

Et billede siger mere end 1.000 ord – eller gør det? De fleste af os tager billeder hele tiden, men når vi skal giftes, bestiller vi en fotograf. Sådan har det altid været, og det skyldes måske, at vi ikke tør gamble med vores store dag og aften.

Og hvilken fotograf skal man så vælge. Udbuddet er jo ret stort, og fotografernes stil er ofte meget forskellige.

brud-i-skov

Photocredit: Visuelmedie.dk

”Det, der er et godt billede for det ene par er måske ikke så spændende for det andet par. Derfor er det vigtigt, at man kigger sig godt om, og vælger den billedstil, der passer til ens temperament”, siger en af Danmarks dygtigste fotografer, Michael Altschul, der også har fotograferet bryllupper i mere end 20 år.

Annonce ♥

”Vi skal huske, at der findes mange forskellige fotografuddannelser. Nogle er portrætfotografer, andre er reklamefotografer, nogle modefotografer og andre igen er pressefotografer. Alle har hver deres udgangspunkt, hver deres billedstil, hver deres måde at fortælle historier på. Ligesom journalister”.

mand-ryger-cigar

Photocredit: Visuelmedie.dk

Magien

Vi sidder omkring et lille sofabord med et wienerbrød og en kop kaffe. Dvs. jeg drikker kaffen, Michael foretrækker en cola. Han er mødt op til en lille snak om fotostil og billeders magi.

Jeg spørger nærmere ind til fotostil og faggrupper, og Michael fortæller, at portræt- og reklamefotografer har deres udgangspunkt i meget iscenesatte billeder med fuld kontrol over lys og detaljer.

brud-og-gom-kysser

Photocredit: Visuelmedie.dk

Det er vigtigt, at de små ting er perfekte. Det er de billeder, vi sætter på klaveret eller på kaminhylden.

”Pressefotografer er mere historiefortælleren”, siger han. “Selvom de også iscenesætter nogle billeder fx de klassiske portrætbilleder efter vielsen, er deres udgangspunkt mere fokuseret på at fange de umiddelbare indtryk”.

Annonce ♥

“Der hvor der opstår et magisk moment. Der, hvor man ikke kan gøre det om, fordi man ikke kan genskabe magien. Og specielt der, hvor folk ikke ved, de bliver fotograferet – der, hvor de er sig selv. Specielt alle billederne til festen”.

”Det gælder om at være på forkant,” siger han. ”Om hele tiden at læse 5 sekunder forud hele tiden, og så være parat, lige inden det sker.”

brudepar-i-skov

Photocredit: Visuelmedie.dk

Bryllupper er noget helt særligt

Michael Altschul er pressefotograf. Han har haft medievirksomheden Visuelmedie, og arbejdet i 28 år for næsten 2.000 kunder, herunder aviser, blade, ministerier, ambassader og især private virksomheder, specielt billeder til deres hjemmesider, som han nok er mest kendt for.

Men bryllupsbilleder har altid haft en helt særlig plads i hans hjerte.

brudepar-på-strand

Photocredit: Visuelmedie.dk

”Jeg kan godt lide at fange øjeblikket”, siger han. ”De der øjeblikke, hvor man er rørt, er lykkelig, hvor folk har det sjovt, hvor de griner eller græder, alt det der sker mellem mennesker, når vi er samlet”.

“At fange de der øjeblikke, inden de et brøkdel af et sekund er væk igen – det er simpelthen fantastisk, det er der, hvor vi lever, og det er der, hvor jeg rent professionelt lever som fotograf”.

brud-stiger-ud-af-bil

Photocredit: Visuelmedie.dk

“Ja det er sgu verdens bedste arbejde,” griner Michael, og ser tankefuldt ud i luften, næsten lidt alvorligt: ”Det ER sgu verdens bedste arbejde. Og så glæden, når brudeparret bagefter bliver glade og udtrykker taknemmelighed over billederne”.

“Der, hvor de genoplever aftenen eller nyoplever det, de ikke så på bryllupsdagen. Det er den her magi mellem mennesker, der er så vidunderlig. Den bliver jeg aldrig træt af,” siger han, mens han åbner en ny kold dåse cola.

Annonce ♥

”Ja, jeg har jo aldrig været så god til kaffe”, griner han, mens han fortsætter med at tale om sin passion, den gode historiefortælling. Om hvor vigtigt det er, at alle billeder har sin egen fortælling, at alle billeder har noget på hjerte.

brud kysses på panden

Photocredit: Visuelmedie.dk

”Alle billeder skal have en god fortælling, hvis vi skal gide dem. Tænk på hvor mange dårlige billeder der ligger og fylder op alle steder, billeder vi ikke rigtig gider kigge på igen, fordi de er for kedelige, fordi de mangler en god historie – en god fortælling”.

“Det er spild af god energi. Men hvis billedet får os til at trække på smilebåndet eller fælde en tåre, fordi vi bliver ramt lige i hjertet, så er det fordi billedet fortæller en god historie, og så gider vi godt kigge på det igen og igen både om en måned og et halvt år osv”.

“Og forestil dig, at man så har et par hundrede af de billeder fra ens bryllup, så kan det da ikke blive større,” siger Michael med et glimt i øjet, mens han vrider de sidste dråber ud af dåse-colaen.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup