Ringpuder – få styr på vielsesringene

Denne artikel er skrevet af vores samarbejdspartner Kija-design.dk

Det er en godt og vel 700 år gammel tradition at sætte en ring på hinandens finger, når et par bliver gift. Ringene er et symbol på det bånd, som brudeparret indgår med hinanden. Derfor er ringene også en vigtig del, når du skal giftes. Tænk hvis de bliver glemt derhjemme. Tag dem med ind i dine bryllupsforberedelser. Anskaf en ringpude til ringene, så har du styr på dem.

Har du før hørt om – eller måske endda oplevet – at gommen eller gommens forlover har famlet febrilsk i jakke- og bukselommer for at finde ringene frem til præsten i kirken. Er det din værste frygt? Hvis du planlægger, at de skal ligge på en ringpude i stedet for at blive i smykkeæsken, så er de med i forberedelserne, og så skal de nok blive husket.

Annonce ♥

Hvem skal være ringbærer?

Normalt er det gommen, der skal sørge for, at præsten får vielsesringene. Men ofte overlader han denne tjans til sin forlover. Men det kan også sagtens være en brudepige eller -svend, der får ansvaret for ringene. Så skal hun eller han komme op ad kirkegulvet med ringene, inden bruden og hendes forlover – som jo som regel er hendes far – kommer.

Skal der også strøs rosenblade for bruden, når hun går op ad kirkegulvet, så skal brudepigen eller -svenden med rosenbladene gå mellem ringebæreren og bruden.
Uanset hvem der har ansvaret for vielsesringene til jeres bryllup, hvorfor så ikke gøre ringene til en del af ritualet ved at lade dem ”bo” på en ringpude eller i en form for ringboks? Det vil lige sætte prikken over i’et til ceremonien i kirken.

ringpude med blonde og blomst

Ringpude med blonde og blomst og bånd til at binde ringene fast med

Annonce ♥

Hvordan ser en ringpude ud?

De første ringpuder var puder. Altså en mindre pude, hvorpå vielsesringene blev lagt og lå, indtil præsten gav dem til brudeparret, når de havde sagt JA til hinanden.

Men i dag behøver det ikke at være en pude – det kan godt, men det kan også være så meget andet. Holder du fx et bryllup med natur som tema – måske bliver I ovenikøbet gift i en skov eller ved stranden – så ville en af de naturlige ringbokse måske være et bedre valg end en romantisk pude med satin, blonder og sløjfer.
For ringbokse kan fås i naturligt træ, med mos eller med andre dekorative ting fra naturen.

ringpude med mos

Ringpude med mos

træboks til vielsesringe

Træ boks til vielsesringe

Vælg med hjertet

Når du skal vælge ringpude eller -boks, skal du vælge med hjertet. Der er ikke den store forskel på prisen, og da du jo kun skal have én, er det en engangsudgift. Da du højst sandsynligt har tænkt dig at gemme ringpuden eller -boksen efter brylluppet, er det vigtigt, at det er en, du vil blive ved med at elske at kigge på.

Efter brylluppet kan du evt. sætte/lægge den i et skab med glaslåger sammen med fx din mands eller fars knaphulsblomst, dit strømpebånd, en rispose eller nogle andre minder fra selve dagen. Eller hvis I ikke har genbrugt jeres forlovelsesringe – som mange gør – men købt nye ringe, så kan du opbevare jeres forlovelsesringe på puden eller i boksen.

Du kan også genbruge puden eller boksen, hvis I på et tidspunkt vil forny jeres ægteskabsløfte, som er blevet mægtig populært i de senere år i nogle kredse. Ét er i hvert fald sikkert – en ringpude eller -boks vil blive et dejligt minde for livet.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup